2-5
- неделя 24 август 2008
от Slimky
в сезон > Сезон 08-09 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

23.08.08 Феновете на Нефтохимик предприеха ново авантюристично пътуване до далечния Смолян надявайки се да видят първата победата на своя любим отбор през новия сезон. След равенството с Берое на "собствен" терен днес Нафтата трябваше да измъкне нещо отст. „Септември” , където принципно играе трудно. След близо 7 часа тежко пътуване феновете пристигнахме на стадиона с 30 минути закъснение. Разочарованието беше още по-голямо след като стана ясно , че вече резултата е 3-0 за Родопа. Такава новина срива всякакъв ентусиазъм във всеки нормален човек, но въпреки всичко подкрепихме момчетата , защото именно за това бяхме отишли. От единствения фен на Нафтата пристигнал преди нас , разбрахме че и трите гола са станали след колективни грешки в защита и слаби намеси на Янко Георгиев.
Резултатът на полувремето беше 3-0 , а ние обезверени и излъгани.
Второто полувреме започна с малко по-нахъсана игра на нашите, може би стимулирани от Ясен или вдъхновени от нашата подкрепа. След добра атака и хубав удар на новодошлия шаран Ремзи стигнахме до гол в 50-тата минута.
Скоро след това обаче след корнер и масово объркване на отбрана и вратар Тачо си вкара автогов. В интерес на истината двойката ни централни защитници днес беше трагична и Дамянов, и Жеков допуснаха прекалено много грешки. Не мога да кажа нищо за халфовата линия , защото просто откроена такава нямаше... В нападение си пролича желанието на Пламен Крумов и Деян Христов , но и на тях не им се получаваше. Резултатът вече беше 5-1, след хубав далечен удар на футболист на Родопа. Очаквах да ни вкарат още , но съдията ни даде смешна дузпа с която може би, да бъде закръглен сочния резултат 5-2...
Общо взето нищо ненормално не се случи на стадиона в Смолян. Това бе едва втория мач на отбора и въпреки едната единствена точка от два мача си запазваме шансовете да направим нещо.
Забравих да допълня, че отборът на Нефтохимик игра с резервния си екип , който е розово-черен .