Утрешен вестник
- неделя 31 август 2008
от ji
в сезон > Сезон 08-09 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

Диян Петкович поема Зелените
Вторник 02.09.2008

Агенция "Бокус".
Размер на шрифта: A | A | A |

Новият наставник на бургаския Навтекс се нарича Диян Петкович. След като преди няколко дни Директора по всички въпроси на "Бургаския футбол" - Херу, взе решението за смяната, вчера това официално потвърди и съвета на директорите на ПСК (Професионален Сателитен Клуб) Навтекс Бургас в състав:

председател - Херу (директор по всички въпроси)
член - Мишу (масажист на ПСФСТК Чернуморец)
член - Гошу (домакин на ПСФСТК Чернуморец)
протолкочик - Пламен Кирякин

Късно снощи началниците се събраха да гледат мача от италианската Серия Б Бари-Триестина и след дълги дебати на салатка и ракийка потвърдиха решението треньора Ясен Петровски да бъде сменен. Мотивите за смяната са слабото представяне на отбора срещу Аристон (Русе), липсата в титулярния състав на Шефкет Рамзиуглу в последния домакински мач, както и провала в изпълнението на основната цел поставена от ръководството - да вкара отбора в Шампионската лига в максимално кратки срокове (за 3-4 седмици по възможност). В събота Навтекс направи нова грешна стъпка като вкара само 3 гола на отбора на Хубавец и изпусна само 34 чисти положения, като слабото представяне се допълва и от факта че гостите успяха да направят една опасна атака към вратата на бургазлии. За нов наставник е назначен Диду Петкович като задачите пред Специалиста са да издигне Бургаския футбол до нечувани висоти с всички възможни средства.
Припомняме че Ясен Петровски пое отбора на Навтекс след края на миналия сезон. След като имаше осигурен милионен бюджет и чудесни условия за работа през лятото той привлече няколко много класни играча с трансферни суми на обща стойност $12 000 000. В същото време след като в клубната канцелария пристигнаха десетки оферти от европейски отбори за две от звездите на тима мениджърът реши че двамата не влизат в тактическата му концепция и ги продаде за сумата от $45 000 000. Получените от този трансфер средства борда на директорите инвестира в нова тревна настилка на клубния стадион. Терена беше лицензиран от ФИФА, УЕФА, НБА, НХЛ, НСБОП, ГЕРБ и НАТО, но все още на него не е игран официален мач поради турнето, което предприе отбора на Навтекс в екзотичните страни. Той изигра няколко демонтративни футболни мача в Lower Lake City и Sunny Beach, където отбора има голям контингент привърженици и ежегодно продава фенски артикули на стойност няколко милиона евро. Последния ход на Ясен Петровски беше привличането на двама млади и талантливи играча само няколко часа преди края на трансферния период. След дълги и трудни преговори и сериозна трансферна сума към отбора се присъединиха Цанковов и Ремзилов, двама футболисти, които са трансферна цел на Петровски от няколко години насам. Те бяха посрещнати прекрасно от хилядите фенове на Навтекс с огромен ентусиазъм и окуражителни възгласи "ШВЪ ИЗБИИМ ВЕ". Според специалистите слабото представяне на Навтекс особено срещу Аристон (Русе) се дължи донякъде и на пълния лазарет на отбора. Няколко основни играчи не бяха готови за началото на сезона, като се оказа че са болни след като са спали на отворен трансферен прозорец.

Представяме ви и новия наставник на Зелените - Диду Петкович. Той е легенда на Навтекс, легенда на Чернуморец, както и легенда на Локо (Пд), Локо (Сф), Беленензес и Слънчев бряг. Легендата твърди че е бил наставник на Поморие и Чернуморец 919 и имал огромни успехи и с двата клуба. Петкович успя да се пребори за поста треньор на Навтекс в конкуренцията на Георги Василев, Стефан Грозданов, Йохан Кройф, Висенте Дел Боске и Юрген Клинсман. Според специалисти Специалиста е имал предимство пред всички тях поради близките си професионално-интимни отношения от трети вид със заслужилите борци за Бургаския футбол.