НЕФТОХИМИК-Миньор Раднево
- неделя 21 септември 2008
от naftabg
в сезон > Сезон 08-09 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

НАФТАТА победи с класическото 3-0 отбора на Миньор Раднево при официалното откриване на новия изкуствен терен на зеления храм. Мача бе и дебют на дясната ръка на един човек който няколко години подред работи за "доброто" на НЕФТОХИМИК и с чиято помощ от един от най-силните отбори в България в момента "Нафтекс" е посредствено отборче от средата на "б" група. Младия "специалист" показа страхотна нахотчивост като сред титулярите не присъстваше най-добрия защитник на отбора от преднишния сезон Велин Дамянов,а на негово място действаше Венцислав Бонев, който е играл в НАФТАТА като ляв и десен бек, но никога като централен, явно при липсата на други централни защитници, нищо, че в отбора освен Велин Дамянов са и младите Георги Терзиев и Георги Петков, които чакат своя шанс. Новия треньор на НАФТАТА, който е прекарал най-добрите си години в "Нафтекс", нищо, че тогава малко хора са чували за тази фирма направи още едно впечатлаващо решение, като вместо Цветан Филипов пусна в игра татуиралия се с акула Иван Цанков,дори с 8-ми номер, което явно показва, че ще е първи избор. Но явно при нашия старши треньор не са важни футболните умения,каквито въобще не показа въпросния Цанков, а това да си играл при Черноморец 2005 и да си пратен при зеления отбор за обиграване от човека който спи с идеята да направи всичко възможно НАФТАТА отново да е страшилище за софианци- димитър димитров.
Все пак следващи блестящите оказания на видния тактик алекси желязков НАФТАТА показа не лоша игра срещу много слабия отбор от Раднево, създаде не малко на брой голови положения и отбеляза три гола. Головете можеха да са и повече, ако не бяха няколо пропуска и "страхотната" иднивидуална игра на иван цанков, показал забележителна техника, явно предобита от Мишел(Платини) или може би от самия Желязков,който е бил много добър футболист със значими успехи.
Около 300 зелени фена присъстваха на този мач,като бяха старателно претърсвани при всяко влизане и излизане от стадиона, явно от страх да не би да носят атомни бомби и да изцапат новия килим, Феновете ясно показаха своята позиция към уважаемия старши треньор и неговия втори баща.Само остава той да е разбрал думите им.