НЕФТОХИМИК-Черноморец Балчик
- неделя 26 октомври 2008
от naftabg
в сезон
Bookmark and Share

НАФТАТА излезе на първо място в Източната Б група след като победи с класическото 3-0 Черноморец от Балчик. Зеления отбор изигра едно страхотно първо полувреме в което тотално надигра новака във втория футболен ешалон на България. Още в 11-тата минута Пламен Крумов откри резултата, а в 32рата голмайсотра на отбора Диян Христов удвои. В самия край на полувремето Светлин Симеонов вкара оформи класическия резултат. До края на полувремето Диян Христов имаше шанс да увеличи преднината на "шейховете", но направи терминаторски пропуск, като сам на около метър от празната врата нацели гредата.
През второто полувреме НЕФТОХИМИК излезе с идеята да пази сили за следващите мачове и почти не затрудни гостуващия вратар. Единственото по-опасно положение през втората част бе за гостите от Балчик, но вратаря Янко Георгиев се справи страхотно и не позволи на кълбото да навести мрежата му.
Пореден слаб мач направиха последните нови попълнения от лятната селекция Иван Цанков и Шенер Рмези и отново бяха най-големите дупки в отбора. В същото време двама от най-талантливите юноши на отбора Цветан Филипов и Велин Дамянов останаха на резервната скамейка.
За работещите на стадиона не счетоха за нужно да изчакат публиката на стадиона(която отново трябваше да плаща по-скъпи билети от другия "бургаски" отбор който играе на по-високото ниво и получи жалка хартийка,подобна на билети за цирк) да излезе от стадиона, дори и не изчака футболистите да се приберът в съблекалнята и спря осветлението на стадиона. Няма да се учудим ако на следващия мач бъдем заключени на стадиона