Първа тренировка за сезон 2009/2010
- понеделник 13 юли 2009
от ji
в сезон > сезон 09/10 > Новини
Bookmark and Share

Ръководството на Нефтохимик даде пресконференция преди първата тренировка за сезона. На въпроси на журналистите отговаряха президента на клуба - Мартин Дяков, изпълнителния директор - Милен Георгиев, технически директор - Станчо Цонев и старши треньора - Димитър Стойчев.

Милен Георгиев:

"Бихме искали да изкажем благодарности към кмета на град Бургас, като с инициативата на "Евробилдинг инженеринг" в лицето на Мардин Дянков и Жоро Танев и кмета на града Димитър Николов успяхме да запазим отбора Нефтохимик да съществува, пък било и то в по-долна дивизия - В група. Бихме искали да благодарим на господин Събев, който ни прехвърли всички нематериални активи на Нафтекс-Нефтохимик, медали и купи. Всичко е прехвърлено с договор и може да се каже че ние сме 100% наследник на първородния Нефтохимик."

"Ще гледаме да направим сплав между много млади момчета и по-старите. Да предадем опита на по-младите момчета и да има отбора перспектива."

"Използвахме единствения начин, по който можем да запазим Нефтохимик. Обичания от цял Бургас отбор да продължи да съществува."

"Ще направим освежаване на базата в Долно Езерово. Провели сме разговори с представители на общината. Ще сложим още седалки. Аз още на първия мач очаквам 4-5 хиляди души. Все пак това е най-обичания бургаски отбор."

Мартин Дяков:

"Това беше единствената формула да спасим самото име Нефтохимик. Ние трябваше да реагираме много бързо."

"Това е наша съвместна инициатива между кмета Николов и Евробилдинг. Ще разчитаме на неговата подкрепа."

"Ще разчитаме на местни кадри, на изпитани имена, на легенди на бургаския футбол и първите цели са отбора да се класира в петицата и да се наложи в групата."

"От по-следващия сезон с помощта на Община Бургас, с общи усилия смятаме че за Нефтохимик В група е само начало."

Димитър Стойчев:

"Нямаше ме на футболната сцена поради уважителни причини. Бях решил да се откажа от футбола. Но не можах да откажа на Милен Георгиев и на ръководството, което има амбиции да възроди отново Нефтохимик. Клуб в който аз съм играл много години, и който е постигнал много успехи дори под мое ръководство."

"В бъдещето ще гледаме да вземем по-млади футболисти и да се класираме на по-предна позиция и по-преден ешалон."


Аудио от пресконференцията:

This text will be replaced by the flash music player.
запис аудио и видео можете да свалите и от раздела за сваляне на файлове