Равда-Нефтохимик 3-2
- неделя 23 август 2009
от valjoooo
в сезон > сезон 09/10 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

Не знам дали да се ядосвам от загубата на нафтата или да съм доволен от показания характер в днешният мач с Равда ?
Днес отборът на Нефтохимик загуби с 2-3 от Равда в мач който спокойно може да се нарече „тест за нивото на отбора”. Резултата 2-3 може подсказва за доста завързан мач с много единоборства ,но според моето скромно мнение не е така. След доста слабо първо полувреме Нефтохимик падаше само с 0-2 , а можеше и доста по лошо да завършат първите 45 мин.
В 21 мин. след не добра преценка на Теменлиев след един пряк свободен удар отдясно по нападението на Равда резултатът беше открит. За това попадение косвена вина може да се препише и на Красимир Илиев (малкия австриец) който буквално се омота в опита си да залъже играч на Равда при което направи фаула за гола им.
За втория гол нямам думи неочаквано е за мен както и за хората които бяха около мен играч като Станимир Димитров да подари по такъв елементарен начин топката на нападател на Равда който я насочи необезпокояван в долния ляв ъгъл на Тменлиев за 0-2 . С доста грешни отигравания се „отличи” и Благо Митрев който на няколко пъти буквално подари топката в центъра на играчите на противника.
Още в първите минути на втората част именно Митрев беше пожален от главния съдия който можеше да му покаже 2 жълт картон и респективно червен.
След направената двойна смяна в 60 мин. Нефтохимик заигра доста по-добре и натика отбора на Равда в собствената им половина. След 2 гола на Миро Косев и Стамен Ангелов изглеждаше, че можем да направим пълен обрат в мача с показаното през второто полувреме. Но се случи точно обратното в 80 мин. номер 9 от Равда вкара с глава от точката на дузпата в долния десен ъгъл на Теменлиев, гол който според някой е бил от 1000% засада според други недобра проява на вратаря . До края на мача Нефтохимик имаше 2-3 възможности за изравняване на резултата но уви това не се случи.
На фона на грешките, вялата игра през първото полувреме на мен ми направи доста неприятно впечатление ситуацията около 72-73 мин. когато вратаря на Равда влезе брутално с крак в тялото на резервата в този мач Банев и даже го удари в главата с ръка при доста странния опит за боксиране на топката . И това не беше дузпа , а беше фаул в нападение ???????????????????????
Може да се каже за мачът, който се изигра днес в Несебър, че беше доста добър за стандартите на българската „В” група. Надявам се в отбора занапред да подхождат по сериозно към противниците ни, а не да гоним дивото във всичките ни по-важни мачове през сезона.

видео от мача 1
видео от мача 2
аудио от полувремето
интервюта след мача + интервю с Порточанов (платена зона)
снимки от терена и агитката с по-висока резолюция (платена зона)