Нефтохимик - Гигант (Съединение)
- четвъртък 10 септември 2009
от valjoooo
в сезон > сезон 09/10 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

Днес Нафтата победи съперник, който 75 мин. игра с човек повече и това не се разбра даже и за момент в тази футболна среща.
След първия съдийски сигнал до изгонването на Росен Благоев от състава на Нефтохимик двата отбора бяха равностойни на терена, а гостите бяха доста добре организирани в защита, явно повече с мисълта да не получат гол в този мач отколкото да отбележат. След добро извеждащо подаване на играч на Гигант към номер 7 от състава на гостите последния се откъсна сам срещу вратаря Теменлиев и на намиращия се най-близо да него защитник Благоев не остана нищо друго освен да се опита да спре откъсващия се играч на гостите. Нарушенията на Благоев не беше грубо, но след като нападателят на Гигант усети, че ръката на защитника е върху рамото му падна на терена. Незнайно защо съдията сметна, че това нарушение е за гонене, но все пак да се доверим на съдийската преценка и да се надяваме, че не е било просто престараване в дадената ситуация. От 15 мин. отбора на Нефтохимик остана с 10 човека на терена и противно на очакванията водеше играта в двубоя и през по-голямата му част имаше смазващо превъзходство над съперника, както във владеенето на топката така и в головите положения. В 25 мин. резултата беше открит от Милен Георгиев след много добра многоходова атака и още по-добро извеждащо подаване, което остави нападателят на Нафтата сам срещу вратаря и за него остана доста лесната задача да вкара топката във вратата. След този гол събитията на терена не се промениха. Играта продължаваше да се води от Нефтохимик, а гостите от Съединение влагаха повече сили в предотвратяването на следващ гол в тяхната врата отколкото да се опитваха да направят нещо пред вратата на противника. Междувременно Красимир Илиев беше заменен от Станимир Вълков с ясната цел да се засили защитния вал на домакините. И логично с показаното на терена Митко Трендафилов вкара втори гол за Нефтохимик в 40 мин. на двубоя след атака оприличена от доста от публиката на стадиона като „класика”. След брилянтния прехвърлящ удар на Трендафилов на 2-3 метра пред точката на дузпата вратаря на Гигант се контузи при опита си да избие топката след сблъсък с голмайстора на втория гол за нафтата.
През второто полувреме отбора на Нефтохимик излезе с ясната мисъл да играе доста по- защитно и да предотврати евентуален гол в своята врата и играеше повече на контраатака. От това гостите не се възползваха с изключение на 2-3 удара извън врата или в ръцете на Мартин Теменлиев. На 3-4 пъти през втората част на двубоя играчите на Нефтохимик имаха възможност да вкарат и трети гол във вратата на своите гости, но пропуски направиха Мирослав Косев, който след като премина защитата и вратаря на гостите нацели страничната греда на вратата на Гигант, но от доста малък ъгъл, както и влезлия като смяна Антон Спасов след подаване на Косев на празна врата, но той направи доста по трудното и я изкара в аут.
След изгонването на Благоев гостите явно си повярваха, че могат да направят нещо повече в този двубой, нещо което не си мислеха до самото изгонване на играча на домакините. Но за цял двубой единственото, което направиха е да инкасират два гола в мрежата си.
На двубоя присъства и освободеният наскоро от Амкар(Перм) Димитър Димитров-Херо, който беше „посрещнат” подобаващо от феновете на Нафтата както и от плакат с надпис „Херо лицемер марш в комлука”.