ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СПОРТНИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ
- петък 25 септември 2009
от PETRUCCIANI
в сезон > сезон 09/10 > Новини
Bookmark and Share

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СПОРТНИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

Обръщаме се към вас като загрижени граждани, а не само кaтo фенове. Пишем ви това писмо, тъй като тази сутрин за пореден път по медиите имаше коментар относно ФК Вихър Айтос (или както е известен с настоящото си, официално име ПФК Черноморец Бургас), който ни накара да се замислим какво кара вас – журналистите да сваляте звезди на този отбор. Не знам дали това се дирижира от самия отбор, или просто журналистката в България много бързо забравя футболните престъпници и техните действия. И за да изясним нещата както за себе си и за футболните фенове, така и за българската спортна журналистика, искаме да зададем следните въпроси:

- Защо никой не обръща внимание на факта, че автентичният отбор Черноморец, след последното си участие в югоизточната “В” футболна група спря да съществува?

- Защо нищо не се казва по въпроса за отборите и стадионите в Бургас и по-точно факта, че преди “ерата” М. Събев в града имаше два отбора в “А” група и два стадиона, сега – един отбор в “А” група и един стадион?

- Защо не се обръща внимание на стадиона, на Черноморец, който години на ред търпи умишлена разруха и от четири години е неизползваем за официални футболни срещи?

- Защо трябва ФК НЕФТОХИМИК да играе във “В” група, без да е изпадал там?

- Защо никой не обръща внимание на съотношението, на посещаемостта, на двата отбора (като се вземе предвид и факта, че отборът, с пъти повече публика се състезава във третия ни ешалон, на стадиона в отдалечения квартал Долно езерово)?

В заключение изразяваме искрената си надежда, че ще бъде обърнато внимание на това писмо, независимо от толерантността с която медиите се отнасят към унищожителите на футболните традиции в Бургас, в лицата на М. Събев, К. Балъков, Й.Костадинов, Димитър Димитров-Херо и техните съучастници.

Поздрави!

25.09.2009 г.
В. Владимиров
Фен клуб на НЕФТОХИМИК гр.София