Созопол-Нефтохимик
- неделя 29 ноември 2009
от valjoooo
в сезон > сезон 09/10 > Шампионатни мачове
Bookmark and Share

Нефтохимик загуби от Созопол с 1:0 в много слаб мач без кой знае какви положения и спортно-технически достойнства. Състава на нафтата в този мач беше следния Теменлиев, Момчилов, Лефтеров, Благоев, Вълков, Праматаров, Трендафилов(70мин. Евтимов), Киселичков, Ст. Ангелов( 5мин. Лемперов), Спасов, М. Георгиев(46мин. номер 4 не му знам името).
До 5 мин. когато Стамен Ангелов се контузи при едно единоборство с играч на Созопол играта беше по-скоро като разучаване между двата съперника. При едно неразбирателство в защита межди Благоев и Вълков в 8 мин. при единствената атака вещаеща опасност през първите 45 мин. за който и да е от двата отбора домакините от Созопол откриха резултата. През по-голямата част от мача играта се водеше предимно в центъра на терена като на моменти двата отбора се опитваха да скъсат топката от ритане. Едно полувреме в което всеки неутрален зрител на този двубой не би запомнил с нищо освен с гола на домакините.
През второто полувреме нафтата се опита да наложи някакъв натиск, но без успех и без кой знае какви опасни влизания към вратата на Созопол. След 60 мин. двубоя отново навлезе в онова бавно и приспивно темпо с много брак от първото полувреме. След влизането на Евтимов в 70 мин. очевидно с дадени от Димитър Стойчев наставления за по офанзивна игра футболистите на нафтата малко се поокопитиха като в самия край на двубоя футболисти на нафтата пропуснаха две много изгодни положения за гол след разбърквания в наказателно поле на домакините. В даденото от съдията продължение играчите на Созопол можеха да вкарат и втори гол, но топката се отби от страничния стълб на вратата пазена от Теменлиев.
Доста неприятно впечатление направи номер 17 от Созопол който при всяко едно съприкосновение падаше на земята като прострелян и играта се спираше за около 2 мин. През второто полувреме футбол почти не се игра най-много 15-20 мин. да беше игровото време.