Интервю с Лефтеров
- събота 19 декември 2009
от Skr
в сезон > сезон 09/10 > Новини
Bookmark and Share

Диян Лефтеров е роден на 06.06.1988 в 19:62. Не знам дали, часа му е повлиял, но е един от най-големите мазути в отбора. Мазен юноша на Нефтохимик. Твърд титуляр в отбраната този полусезон.

Skr: Помниш ли, кога за първи път стъпи на стадион "Нефтохимик"?
Д. Лефтеров: Доколкото си спомням бях на 10 годишна възраст, когато баща ми ме заведе на мач на Нефтохимик , играхме срещу ЦСКА, за съжаление паднахме 1:3..

Skr: Ти си юноша на Нефтохимик. Как реши да тренираш футбол?
Д. Лефтеров: Още от четвърти клас тренирам футбол. Баща ми е бил футболист и покрай него се запалих по футбола.

Skr: Набор 88 е един от най-добрите за нафтата. Тренирали сте заедно с Цецо Филипов, Велин Дамянов... Печелили сте не една и две купи, но ти си единствения останал в Нефтохимик в толкова труден момент. Защо?
Д. Лефтеров: Да ,найстина този набор постигна големи успехи, радвам се, че бях част от него. Това, че съм остнал в Нефтохимик, е мое решение, за което не съжалявам дори и за момент...

Skr: Измина един странен полусезон, с много разгромни победи, но и нелепи загуби. Вече е ясно, че "Б" група е трудно постижима цел този сезон. Сега, на зимната пауза, как оценяваш решението си да останеш? Съжаляваш ли?
Д. Лефтеров: Не съм съгласен, че "Б" група е недостижима цел, има още много мачове докрая на първенството, но и да не забравяме,
че всичките ни преки конкуренти за първо място гостуват на наш терен.Пак казвам - не съжалявам ,че останах в този клуб..

Skr: Какви са бъдещите ти планове? Как се виждаш след 5 години? А след 10?
Д. Лефтеров: Много са 5 години. За динамичен живот като днешния и след 2 години не може да знаеш къде ще си.

Skr: Къде виждаш Нефтохимик в близките 5-10 години?
Д. Лефтеров: Надявам се Нефтохимик да е водеща сила в "А" група и да участва в европейските клубни турнири както е било едно време.Дай боже това да стане...

Skr: Какво мислиш за предсказанието на баба Ванга, че Нефтохимик ще е първия български клуб пробил групите на Шампионската Лига?
Д. Лефтеров: Дано Баба Ванга да е била права...:)))

Skr: Пожелай си нещо за следващата година... и за мазутите нещо...
Д. Лефтеров: Лично аз си пожелавам, да съм жив и здрав и НАФТАТА да се пребори за промоция в "Б" група... На мазутите ще кажа, да следват отбора навсякаде и да не губят вяра никога..:))