Нефтохимик - Несебър 1:3 (контрола)
- събота 30 януари 2010
от valjoooo
в сезон
Bookmark and Share

Пред около 500 човека от които към 100-на агитка Нефтохимик отстъпи на Несебър с 1:3 в първия си официален мач за 2010г.
Нафтата започна със следния състав Кръстев, Благоев, Джамбазов, Лефтеров,Ст. Ангелов, Киселичков, Трендафилов, Алексиев, М. Христов, Ж. Парушев, Голчев. През второто полувреме в игра влязоха Пенов, Момчилов, К. Георгиев, Вълков, М. Георгиев, А. Тодоров, Лемперов и Козаров като от състава играл първото полувреме на терена останаха пълно 90 мин. само Благоев, Лефтеров и Алексиев.
Отбора на Несебър поведе в резултата още в 5 мин. след много груба грешка на вратаря Кръстев и неразбирателство в защитата на нафтата след изпълнение на корнер. Преди гола, а и по-време на целия двубой играта бе развностойна като цяло даже на моменти неутрален зрител едва ли би разбрал кой отбор играе във „В” група и кой в „Б”. При една от многото си атаки за първото полувреме Нефтохимик изравни чрез Трендафилов който се възползва от едно добро извеждащо подаване и с доста прецизен шут прехвърли вратаря на Несебър за 1:1 в 32 мин. Изглеждаше че първото полувреме ще завърши наравно, но груба грешка на Джамбазов позволи на играч на Несебър д аму отнеме топката и да подаде необезпокояван пас на номер 7 за който остана най-лесното да вкара на опразнената врата от 2 метра в 44 мин. на двубоя.
През второто полувреме в двата състава бяха направени множество смени които не се отразиха много на качеството на двубоя. В 50 мин. съдията свири дузпа за отбора на Несебър като според доста от зрителите на двубоя е била пресилена и нарушение на Лефтеров е нямало. Несебър реализираха дузпата за 1:3 в резултата който се оказа и краен в двубоя. До края на срещата пропуски за нафтата направиха Козаров и М. Георгиев като Благоев даже нацели на два пъти гредите на вратата на Несебър след корнери.