Нефохимик-Равда 4:1
- неделя 28 февруари 2010
от valjoooo
в сезон
Bookmark and Share

Пред около 3000 зрители Нефтохимик буквално разнебити отбора на Равда с 4:1 който според слуховете които се носят е сигурен участник от следващия сезон в Източна „Б” група.
Състава на нафтата в този мач бе следния: Кръстев,Лефтеров, Фалаков, Джамбазов, Благоев, Трендафилов(46.Щерев), Ж..Парушев, Христов, Киселичков(57.Косев), Грозев(80. Д.Иванов), М.Георгиев.
Още от първия съдийски сигнал отбора на Нефтохимик показа, че няма никакво намерение да се плаши от гостите и лидери до този кръг в групата. Двата отбора започнаха мача доста предпазливо и до 10 мин. никой от тях не се осмели да погледне по сериозно към вратата на другия, но след като нафтата разбра, че гостите не са чак толкова голяма сила колкото сочат резултатите им започна доста здраво да натиска противника си. В 16мин. след центриране от корнер и леко разбъркване в наказателното поле на гостите Милен Георгиев бе най-съобразителен и добута с гърди топката във вратата на гостите които имаха претенции за игра с ръка, но съдията бе на друго мнение. След гола нафтата започна да играе на контра атаки и само изчакваше гостите да сгрешат в защита което се и получи и в 20 мин. след ниско центриране отляво на Грозев Митко Трендафилов достиган преди вратаря топката и я бутна по земя в опразнената врата. При гола Трендафилов и вратаря Гаргов се сблъскаха и втория получи контузия която не му позволи да довърши срещата. До края на полувремето играта се водеше предимно в центъра на терена без особени положения пред двете врати.
Още с началото на второто полувреме отбора на Нефтохимик показа, че иска да „доубие” интригата и своя съперник в този двубой. Атаките на шейховете бяха както по-крилата така и през центъра които в доста от случаите бяха спирани с доста усилия от отбраната на гостите. В 55мин. след блестящо центриране от ляво на Фалаков Милен Георгиев вкара втория си гол в двубоя и направи резултата 3:0 след като бутна топкта в десния долен ъгъл на вратата на Равда. При една от контрите си в 64 мин. Грозев изскочи сам срещу вратаря на Равда и направи резултата 4:0 с премерен шут под плонжа му. Тук някъде вече окончателно се знаеше крайния победител в двубоя, а гостите съумяха единствено да намалят на 4:1 в 70 мин. след корнер и разбъркване в наказателното поле на нафтата. В 80 мин. за доста глупава и необмислена игра с ръка на Лефтеров му бе показан втори жълт и респективно червен картон.
Тук е момента да вметна, че гостите от Равда са отбора който е стоял най-добре тактически и технически когато е гостувал на Нефтохимик дотук в първенството което заслужава само адмирации като се има в предвид как протичаха останалите домакински мачове на отбора в които сякаш имаше само един отбор на терена.