Тунджа(Ямбол) - Нефтохимик 0:2
- неделя 28 март 2010
в сезон
Bookmark and Share

Нефтохимик победи като гост отбора на Тунджа(Ямбол) с 2:0 в мач в който преобладава антифутбола предимно от страна на домакините. Нафтата започна доста лежерно мача и видимо бяха подценили своя противник в днешния двубой поради доста слабите му резултати в първенството досега. Въпреки това още в 5 мин. Голчев можеше да открие резултата, но ударът му премина на сантиметри от страничната греда на вратата на Тунджа. До средата на полувремето играта (ако въобще имаше такава) се водеше предимно в центъра на терена. Домакините бяха възприели доста странната тактика да чистят топката без адресно напред и колкото се може по-надалече от рамките на игралното поле. Това им действие се допълваше перфектно и от факта, че деца да връщат топката просто нямаше и се наложи зад вратата пазена от стража на Тунджа да стои Костадин Джамбазов за да може да връща по-бързо топките в игра.Въпреки това нафтата се отчете с още 3-4 100% положение за гол пред вратата на домакините пропиляни от Голчев и Милен Георгиев като след удар на последни след изпълнение на корнер играч на домакините изчисти топката от гол линията със самопожертвователен плонж. Тунджа се отчетоха за първата част единствено с един двоен удар в пред вратата на нафтата след грешка на Коджуклиев който незнайно защо хвана с ръце върнатата му от Вълков топка, но от това положение което бе и единствено по-сериозно в мача не излезе нищо.
През втората част нафтата заигра доста по-сериозно и стегнато във всяка една линия. Нещо което най-вече се дължи на старши треньора Димитър Стойчев който бе бесен от играта на неговите футболисти през първото полувреме и лекцията която им е дръпнал на почивката си каза думата. Атаките на зелените следваха една след друга и логичното се случи в 67 мин. когато Милен Христов довкара отбитата от вратаря на домакините топка в опразнената му вратата. След този гол домакините видимо станаха още по безпомощни на терена като и те самите идея си нямаха как да наложат натиск след получения гол. Нафтата започна да контролира доста по-спокойно двубоя и в 90 мин. Алексиев простреля вратаря на домакините с истински снаряд от въздуха по диагонала след подаване от Милен Георгиев в наказателното поле. Между двата гола на нафтата Милен Георгиев на два пъти пропусна да отбележи гол след атрактивни изпълнения на задна и странична ножици във вратата на безпомощните домакини. Тук е мястото и да вметна, че двубоя започна с 10 мин. по-късно поради липса на полиция на стадиона.
Нефтохимик: Коджуклиев, Лефтеров, Д. Иванов(72. А. Тодоров), Благоев, Вълков, Праматаров(46. Ж..Парушев), Алексиев, Трендафилов, М. Христов, Голчев(72. Г.Генчев), М.Георгиев.