Първият ден от остатъка от твоя живот.
- неделя 13 август 2006
от ji
в сезон > Сезон 06/07 > Шампионатни мачове
коментари: 18
Bookmark and Share

Отново сме тук, където бяхме преди 12 години. Първи ден, първи мач първи емоции. 12 години по-късно сякаш сме други хора. Сякаш за първи път стъпваме на този стадион, който тогава се казваше "НЕФТОХИМИК" и дори не подозираше на колко велики събития ще бъде безмълвен свидетел и колко славни футболни крака ще тъпчат зелената му трева. Стадиона тогава беше друг. Беше скромен и непретенциозен. Пейките с надвисналите над тях дървета и символичната ограда, която всяко дете можеше да прескочи в сегашния сектор В. Постоянно отворените за посетители врати, през които ежедневно минаваха най-обикновени хора живеещи в околните блокове за да избягат няколко обиколки за здраве рано сутрин или вечер след работа. Странното хълмче, което се издигаше вместо трибуните на мястото на сегашния сектор А. Те се задоволяваха с малко. Стигаха им 5 хиляди човека дошли на официалните мачове, които влизаха без билети. Достатъчна беше всяка минимална победа за да се усмихнат грозните стари трибуни на работническия стадион, който винаги е бил домакин на веселите междуцехови първенства в Нефтохим. Нямаше проверки на входовете и отцепени сектори. Това беше стадион за хората. И хората бяха други тогава. Обичаха повече и по-малко мразеха. Обичаха Порточанов и Херо, Станчо и Йоргов. Обичаха своя стадион и своя отбор и имаха надежда. Тогава нямаше "курви", нямаше "педерасти" нямаше двуличници и сребролюбци. Скандалите бяха малки и хората вярваха на хората.
Днес всеки един от нас си купи зелен билет от 1 лв. от белите каси до входовете премина през проверката на охраната и влезе на красив и модерен стадион, с 18 037 удобни седящи места в зелено и оранжево. Избрахме места, които да са на сянка пазена от огромните козирки над трибуните и гледахме волейболния мач на България по голямата видеостена. Модерно, красиво и удобно. Само дето никой от нас не беше весел. Защото целия този лукс и красота платихме с част от нас самите. С откъснати парчета от душите ни. Днес сме хора, които повече мразят отколкото обичат. Мразим Порточановци, Херовци, Събевци и Киряковци. Мразим бившите ни футболисти и треньори. Мразим кмета и общинските съветници. Посрещаме всеки нов с недоверие и съмнение. Не вярваме на думи и не вярваме на хора. Миналите успехи ги плащамесега с гаденето, което предизвикват в нас гнусните розови екипчета на отбора ни. Прекрасния стадион ни струва толкова любов, загубена и превърната днес в още по-силна ненавист. Защото сега вече знаем, че всички са "курви" и "педерасти". Няма как да станем отново онези наивните и доверчивите. Тази част от живота ни е в миналото, а там останаха и част от мечтите и вярата. Част от душата ни. Сега имаме само любовта към отбора, надеждата и подкрепата на хората с които сме плакали и сме се радвали заедно.

Странно защо всички очаквахме разгромна победа днес след като имаме отбор сглобен за 2 седмици. Странно е и това, че толкова се ядосвахме за пропуските на играчи, които играят за първи път заедно в официален мач а на повечето дори не знаем имената. Явно е, че това е набързо сглобяван отбор и на много от постовете играят хора, на които не им е там мястото. Равния резултат беше най-справедливия в този мач. Няма ги вече измислените дузпи в последните минути и головете от засада. Ако този отбор иска победа трябва да си я вземе сам. На вратата на футболния отбор на ПФК НАФТЕКС АД днес пази Иван Чворович. В защитата играха четирима. Веселин Бранимиров и Ганчо Евтимов бяха централните защитници. От дясно игра дошлия от Спартак Варна Петров, а от ляво Зафиров от Конеляно. Пред тях халфове бяха Караканов, Цветан Филипов, Любомир Божинов и Цветомир Валериев. Любенов опитваше да атакува от задна позиция май а напред беше Ивайло Паргов. Или нещо подобно. Трудно е да разбереш какво става когато до 60-тата минута още не си сигурен кой кой е на терена, а първите имена не съм написал на тези, на които просто не ги знам и трябва да се ровя за да открия.
Първото полувреме беше равностойно. Гостите имаха няколко добри атаки. При една от тях след диагонален удар на техен нападател Чворовоч не можа да хване трудната топка и играч на Светкавица стигна до избитата топка сам в наказателното поле. Все пак вратаря с неимоверни усилия успя да долази достатъчно за да сложи ръце точно пред удара и да спаси сигурен гол. Положения пред вратата на гостите бяха точно 0 до последната минута на полувремето когато едно центриране от ляво прехвърли Паргов, за който гостите много внимаваха и стигна до Караканов. Той сам от точката на дузпата стреля добре с глава към десния ъгъл на вратаря, но топката се удари в гредата и излезе. Атаките през това първо полувреме бяха супер беззъби и неефективни. Едва ли и 3 пъти изобщо стигнаха до наказателното поле. Интересното беше, че по крилата не се играеше освен редките включвания на бековете. Нито един от халфовете не действаше по тъч линията и се атакуваше само през центъра. Паргов не успя да вземе нито една топка и няколкото високи центрирания към него си излязоха спокойно в тъч или аут. Караканов явно горе долу става след като даде добри пасове и опитваше да огранизира, но той играеше пред защитниците и рядко се хвърляше в някакви по-офанзивни действия. Сега като се замисля слабите първи 45 минути изглеждат логични като имаш предвид, че са първите официални на този отбор.
Второто полувреме играта сатана доста по-атакуваща. НАФТЕКС задържаше и разиграваше и на няколко пъти имаше добри положения за гол. След ъглов силен удар мина покрай гредата на гостите. Паргов взе една висока топка центрирана от ляво и опита нещо като задна ножица, много добре изпълнена но на сантиментри в аут. През второто полувреме Любенов беше на много високо ниво. Добра техника на скорост и много желание. Мисля, че е наистина класен играч и може много. Светкавица играха на контри и удариха греда от ъглов. Можеха да спечелят и нямаше да е учудващо. Ние също можехме да спечелим но не успяхме, което също не е изненада. Все пак това е първата точка в първия мач от новя сезон. Първият ден на нови надежди.
 
 
 
 
 
Коментари
WoW @ 13 авг : 10:58
Отговори на това
Според мен предстой добра игра :) просто трябва малко да изчакаме
da4ef @ 13 авг : 11:10
Отговори на това
"Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му"
Ние мечтаехме да не ни закриват отбора,после мечтаехме да имаме някакви футболисти,после да играем в храма,после почнахме малко по-малко да мечтаем за първа победа.
Аз мечтаех ,днес на стадиона да има фенове ,да има агитка ,е мечтата ми се сбъдна ,даже и надмина и очакванията ми.
Днес беше знаменит ден за историята на Нафтата ,днес беше възкръстването от пепелта и сякаш всички ние с туптящи зелени сърца го усещахме и бяхме там на "красавеца"и дадохме всичко от себе си ,както в добрите стари времена.
Велики фенове ,невероятна подкрепа от първата до последната минута.
Нафтата не можа да победи,не можа и гол да вкара ,Светкавица и греда имаха и какво да не е дошъл края на света,аз вярвам на Гочето и знам ,че по-добрите времена ще дойдат ,а дотогава ние трябва да сме там и да си подкрепяме отбора,кво беше"може да сме Б ,но не ни ебе ,само Нафта але"
Днес на терена имаше много непознати за нас футболисти,това са хората които са избрани да донесат бъдещата слава на отбора,някои може и да са за малко тук ,но има и такива които ще ни носят много радости занапред.
На вратата беше Чвора - отличен като цяло с едно невероятно спасяване и една грешка след което гостите нацелиха гредата.
Десен бек игра Станислав Петров стабилен в защита ,но включванията му по крилото,не бяха много ефективни,от ляво Владо Зафиров беше долу-горе на неговото ниво ,само дето ми се стори ,че беше леко притеснен и по-пасивен във фаза атака.
В средата на защитата добре познатата ни двойка Бранимиров и Евтимов не демонстрираха много добър синхрон и в някой ситуации стана доста напечено пред нашата врата ,определено Веско беше длъжник в тоя мач и не загатна за своята класа,в халфовата линия в средата се разпореждаха Георги Караканов и Цветан Филипов ,за първия мога да кажа ,че е играч от всякъде ,всичко в тоя отбор се върти около него и ми се струва ,че тва е новия лидер ,макар да е дефанзивен халф има поглед върху играта, много точен пас ,силен удар и показа,че и с глава може да играе след като разтресе напречната греда веднъж.
Филипов е още млад и си личи ,че му липсва опит,но загатва на моменти ,че има бъдеще в него.
Ляв халф игра новия идол на зелените фенове Любчо Божинов,според мен не се чувства много добре в тая част на терена,в средата му е по-добре,много го харесвам ,но на моменти се губи по терена ,иначе си личи ,че играе вече с по-голямо самочувствие след като Гочето му гласува непрестанно доверие,даже и двамата с Караканов са щатните изпълнители на преки свободни удари е нямаха късмет и двамата на 3 или 4 пъти да поразят вратата от фал.
Десен халф игра Валериев и според мен не ни убеди с изявите си ,че има място в титулярния състав.
В атака на върха беше Иво Паргов ,зад него Любчо Любенов.
Иво не блесна с нищо освен с една странична ножица ,но аз не бързам да го критикувам защото нямаше и много топки за него,логично и беше сменен от Станимир Георгиев ,но той пък
е много по зле във всяко отношение.
Другия ни нападател е друга работа, Любчо е уникален футболист,просто мирише на футбол отвсякъде ,само дето като всички добри играчи на моменти прекалява със задържането на топката,но то това носи наслада за окото защото той играе с финес и фантазия,но и той на моменти се изолираше от играта.Другите резерви освен Георгиев бяха Шанкулов на мястото на Валериев и Алдев смени Филипов,оня ден Шанкулов го харесах в двустранната игра ,ама днес не впечатли,Алдев беше по-активен,но и той не можа да се запомни с нещо впечатляващо.
Най-големия проблем пред отбора е,че няма още сработеност и това не го казвам щото Жужо оня ден ни го каза същото,това просто си личи от километри,като единици не са лоши играчите ,ама Гочето има още доста работа да хвърли докато се получи нещо,дано само да му стигне времето,да не изтървем влака за А група.
В атака няма нужната острота,по крилата няма достатъчно пробиви,защитата е доста уязвима,иначе се движат доста по терена ,разиграват на моменти добре,имат голямо желание за игра,но им липсва спойката ,ваксата още не е улучена.
Това ми е първия коментар тук ,извинявайте ако съм ви досадил с моите глупости,но просто искам всички зелени фенове по света ,които не могат поради различни причини да гледат любимия отбор,да разберат по някакъв начин,какво се случва с нашия велик тим.
ЗЕЛЕНИ ДО ГРОБ!


PETRUCCIANI @ 14 авг : 17:28
Отговори на това
Много съжалявам, че не можах да дойда на мача! Но сега като се замисля, мога да кажа, че това, което стана е повече от добре! Мисля, че няма да ни е проблем след 1-2 кръга да влезем в ритъм, защото всички знаем кой е Гочето и какво е постигнал в каяриерата си. Искам да помоля всички вас да си спомните какво беше положението само преди месец."Ще има ли Нафтекс?" "В Поморие ли ще играе?" и т.н. Този отбор е сформиран от скоро и това което постигна в събота (въпрек и че не съм бил на стадиона), е страхотно.Все пак до колкото разбирам сме били равностойни.
Смо НАФТА и в събота сме в Сливен!
Klirik @ 13 авг : 12:12
Отговори на това
Вчера бях на мача с моя братовчед.Той по едно време ми каза,че мача бил мнооого скучен.Но аз го попитах дали мача на неговия ЦСКА срещу гранда на Сърбия е бил по-добър.За мен лично разликата между А и Б става все по-малка,даже никаква,като изключим 3-4 отбора.
Наистина нямаше много положения за нас в този мач,но това се дължи на чисто новия отобр който се сглобява в момента.
Прави чест на всеки фен,който в този мач нито веднъж не обиди някой от играчите на нафатата.Трябва търпение и това трябва всички да го разберат.и все пак се намериха такива които да не са доволни от играта.С това показаха че са неграмотни на тема футбол,а в същото време се моля повече да не идват на стадиона.В този труден момент отбора има нужда само от вяра и подкрепа,а не от измислени разбирачи.
Aitoskia @ 13 авг : 12:34
Отговори на това
WoW а аз знаеш ли кво си мисля че тия няколко стари са поставени лица само да могат да съсипят нафтата,според мен вчера бяха отчайващи в атака !!!
:((((
Klirik @ 13 авг : 19:31
Отговори на това
Съгласен съм за атаката ни,но все пак отбора не проведе нормално подготовката за сезона и смятам че контролите не бяха достатъчно поради лиспа на време.Имаше обаче и няколко добри идеи,които ме карат да вярвам в успеха.
P.S.Вземи за пример Челси днес.Въпреки милиардите в отбора,на който съм фен :),в мача с Ливърпул тяхната игра напред също беше посредствена....За всеки отбор има слаби мачове.
valjo @ 14 авг : 13:08
Отговори на това
Vqrno igrata ne varveshe no mom4etata se razdadoha pove4eto.Az sam dovolen 4e otbora go ima i 4e ne sa se sabrali fotbolisti koito ve4e ne im se igrae v toz otbor.Asega s tez psoeldnite sabitiq pak shet se pitame dali shte ni biva ili ne.
Terzata @ 14 авг : 13:12
Отговори на това
ae ne razbrahte li 4e v bulgaria nqma futbol ne sa zablujdavaite dori i otbora da pe4eli ..... smqtam 4e blizkite 10 godini futbol specialno v burgas nqma da ima i otbora ni 6e e asansior tu v A tu v B grupa, dokato ne sa nameri nqkoi koito da obi4a i da milee za otbora
green_m @ 15 авг : 12:29
Отговори на това
FORZA NAFTA.imame si otbor,imame si stadion.ta nali kazahme 4e i tova ni e dostata4no da sme 6tastlivi.imaite tarpenie i uspehite rano ili kasno 6te zapo4nat a sled nqkoq dr god toku vij se vuzrodilo qvlenieto'neftohimic'
денис @ 16 авг : 10:12
Отговори на това
САЙТЪТ Е СУПЕР.НЕКА БЪДЕМ ТЪРПЕЛИВИ. ДАЙТЕ ВРЕМЕ НА ТРЕНЬОРИТЕ ПОНЕ 3-4 КРЪГА.АКО ТЕ НЕ НАПРАВЯТ ОТБОР, НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ.
денис @ 16 авг : 10:14
Отговори на това
МНОГО СЪЖАЛЯВАМ, АМА НЕ БЯХ НА МАЧА.С КАКЪВ ЕКИП ИГРАХМЕ?
green_m @ 16 авг : 12:03
Отговори на това
s rozovi ekipi-porednata tupotiq.dobre 4e pone emblemata si e zelena,4e ina4e 6te6e da se naloji da hodim s rozovi 6alove:)
MoPcKu @ 16 авг : 12:28
Отговори на това
Много добре е изложено всичко!
Ще дадем време на "новия" отбор да се
спои и да започне да играе като хората...
Не знам за вас, но тези екипи по-биха
подхождали на мексиканците отколкото
на нас!
green_boy90 @ 18 авг : 15:27
Отговори на това
Е екипите доколкото знаем или по-точно доколкото беше казано есента ще има отново ЗЕЛЕНи екипи. Тука е момента да похваля ji и неговия екип :D за сайта. Едва ли някой друг би се наел да го направи и никой не се и нае все пак.... като имаме чисто нов и лъскав сайт дано и отбора ни стане лъскавичък. А за мача не е такава трагедия че небихме светкавица. Е не е барса но все пак и гагаузите направиха Х със тях... според мен Гочето си е направил селекцията просто тряа да се отиграят и да се сработят...
МАЧКАИ НАФТА! Сабота сички в сливен
Plamenski @ 20 авг : 15:18
Отговори на това
Розовите екипи са готини.Само 4е титулярните трябваше да са зелените. Отново ли са Спортика или са някоя друга глупост?
vinchenco_79 @ 13 юли : 20:18
Отговори на това
54y45g3P С ТИЯ ЕКИПИ Е БАСИ ИЗЛАГАЦИЯТА erghhg)
vinchenco_79 @ 13 юли : 20:18
Отговори на това
[lightbox=image_url|image_title|image_group|image_float][/lightbox]
vinchenco_79 @ 13 юли : 20:20
Отговори на това
 
 
 

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация