ВОЙНАТА НА ТАРАЛЕЖИТЕ!
- вторник 14 ноември 2006
от ALIVE
в сезон > Сезон 06/07 > Анализи
коментари: 14
Bookmark and Share

Къде ми са детските книжки?
Кажи ми мой прашен сандък!
Закусиха сивите мишки,
с вълшебните букви, язък!

Сивите мишки в Българския футбол са по-гладни от всякога. Това може да се усети по масовото цвърчене напоследък. Толкова дълго оставени в сянка и без сиренце, те са озверели. И ето най-накрая някой ги пусна в кухнята! Сега ще могат да лудуват колкото си искат, ще могат да се заситят със специалитета на Майстора ... със специалитета на Генерала!
Поредната хубава ябълка е на път да бъде сервирана на прасетата, които с удоволствие ще я изгризят до основите барабар със семките и дори няма да се замислят за труда, който хората са положили, за да отгледат тази ябълка! И после се чудим защо в нашето родно първенство е пълно с изгнили ябълки, а като излезем в Европа да мерим сили с Грандовете, служим по-скоро за спаринг партньор!
Нафтекс пречи на някой! Нафтекс отново не е удобен! Нафтекс започна да бие на очи! Или както някой фенове на пряк конкурент на отбора за промоция го определиха - "извънземния" Нафтекс! Ето това се получава, когато оставиш специалисти да работят и им осигуриш спокойствие. Те просто се хващат и правят от нищото НЕЩО.
Беше едно тъжно синьо лято, в което ние, привържениците на Нафтекс, търпяхме унизителни подигравки от кого ли не - като се почне от кмета на града, мине се през собственика на клуба и се стигне до изпълнителния директор. Те просто ни казаха: "Какви сте вие, че не се сещаме! На кой му пука за шепа пропити, неграмотни, дрогирани, безработни хулигани?". И те бяха прави на тях не им пукаше за нас, но на нас ни ПУКАШЕ, не за тях, безличните продажници, които бяха готови за жълти стотинки да продадат идеите ни. Пукаше ни за отбора, за този ОТБОР, който за мнозина от нас е религия! Както един мой познат твърдеше: "Любовта към един отбор е като любовта към едно дете! Те се опитаха да убият нашето!" И всичко това за да прибавят още по някоя нула към своите и без това нескромни банкови сметки. Но оцеляхме и наградата ни си заслужаваше цялата мъка. В отбора на работа остана Гочето и към него се присъедини и Жужо. Двамата запретнаха ръкави и за 3 месеца изградиха отбор, който победи шампиона на България и участник в Шампионксата Лига - Левски. Да, казвам победи, защото цяла България видя, че моралната победа беше наша! На всички ни беше ясно, че няма да ни оставят да продължим, но надеждата за чудо живееше и приказката продължаваше. Не се смутихме нито за миг след нечестната загуба - такива са реалностите в България, не се смутихме и от слабата игра срещу Калиакра - никой не може да играе винаги на 100%, а и момчетата бяха поуморени и разконцентрирани след подвига в сряда! Но ни смущава сериозно поредния удар, който се задава. Удар идващ от инстанция, която би трябвало да прилага футболните и морални закони във България, а в същото време си позволява да стане арена на лични отмъщения.
Не ме разбирайте погрешно! Аз не защитавам лицето Митко Събев! Аз не робувам на личности, а и той на няколко пъти показа, че изобщо, ама ИЗОБЩО не му пука за отбора - нито как ще се казва, нито какви ще са клубните цветове, нито на кой стадион ще играе, нито с каква подкрепа ще се ползва от публиката! Точно по тази причина съм много радостен, че неговото име вече не се свързва със собствеността на нашият отбор. Не ме интересува и по какъв начин са уредени документите на клуба, нито пък кой е собственик. Не ме интересуват и личните драми Събев-Дражев и Събев-Проточанов. Интересува ме това, да съществува моят отбор! Да престанат всички сиви мишки да свърчат около специалитета на майстора! Да спрат всички прасета да бутат зурлите си към тази прекрасна ябълка, защото историята помни! Помни как г-н Порточанов (макар и с чужди пари, голяма част от които задели за лично ползване) изгради явлението Нефтохимик! Помни как след това вместо напише името сис със Златни Букви в историята на клуба, той предпочете за шепа пробити долари да се превърне в една от най-омразните личности за нас прувържениците на отбора. Помни как един друг предател на име Димитър Димитров, извървя същият път, плюейки по отбора, на който той дължи всичко в този живот. Предполагам всеки знае колко много треньори работят с женски отбори до преклонна възраст без дори да получат шанс за изява! Помни как г-н Дражев пое един готов отбор и го съсипа, след което отиде да съсипва друг и се справя доста успешно! Токъ виж до края на сезона излязат на положителен точков актив. Точно поради споемнатите причини, гореспоменатите хора никога повече няма да бъдат харесвани от никого! Те сами се постараха да си навлекат обществената омраза за да осигурят старините си!
Отново не ме разбирайте погрешно! Аз нямам нищо против това, че те трупат своите пари! Винаги в такива случаи ми е идвала на ум приказката за Зелника и този който го е яде! Имам против с отбора, на който симпатизирам, да се извършват гаври! Имам против отбора, на който симпатизирам, да бъде ощетяван незаслужено, само защото не е столичен! Имам против отбора, на който симпатизирам, да бъде с намален точков актив или изваден от групата, само защото пречи на някого! Искам феърплей, искам футболните срещи да се решават на стадиона и по-добрия да победи. Не искам купи и титли за отбора, на който симпатизирам. Искам просто да го има! И да продължава все така да ни радва! Защото България заслужава да има отбор като Нефтохимик (без значение колко пъти ще сменят името или цветовете на екипите). България заслужава всеки добър отбор! Измъченото ни първенство има нужда от този допинг, който да помогне за връщането на хората по трибуните! Бургас заслужава да има силен отбор в А група, още повече че отбора успя да докаже за половин сезон, че е с ниво над отборите в "Б" група и в сегашния си състав спокойно може да завърши в челната шестица на "А" група.
Четвъртък ще е един от най-тъжните дни в Българската и в частност Бургаската спортни истории. Той ще е тъжен дори и само заради факта, че ще го има това заседание, че ще я има тази комисия, че ще има хора, които се опитват да се подиграват с труда на толкова много хора! Затова искам да призова привържениците на всики отбори, а и цялата спортна общественост - Нека оставим четвъртък просто в един тъжен ден, нека не допуснем да стане черен ден!
 
 
 
 
 
Коментари
Man-Utd @ 14 ное : 13:08
Отговори на това
ALIVE правилно казано :)
kiko @ 14 ное : 13:36
Отговори на това
НАПРАВО МЕ ТРОГНА ДО СЪЛЗИ... :(( :((
green_boy91 @ 14 ное : 16:00
Отговори на това
ALIVE това е доста силно четиво. Браво просто нямам думи сичко казано е истина . :! !alien
euro_15 @ 14 ное : 16:16
Отговори на това
ALIVE добре казано
CaMo3aTeb @ 14 ное : 16:53
Отговори на това
ALIVE evalla bate,mnogo dobre kazano,dano i sled 4etvyrtyk pak da go ima otbora ni...
MuTHu4aP @ 14 ное : 17:13
Отговори на това
ALIVE tova e prekaleno dobre kazano ... bravo {}
go61973 @ 14 ное : 17:31
Отговори на това
Браво за силните думи и за това ,че всичко е написано с любов и гняв.Гняв към дребните души ,които никога няма да разберат какво е един отбор за истинския фен .Дано разума надделее в БФС и там не се подведат под влиянието на хора ,които преследват само лични интереси и заради това искат да съсипят бургаския футбол.
bateto_toshko @ 14 ное : 17:45
Отговори на това
ето нещо оптимистично:
bateto_toshko @ 14 ное : 17:46
Отговори на това
-ВРЪЗКА-
bateto_toshko @ 14 ное : 17:57
Отговори на това

http://topsport.ibox.bg/news/id_785876299
dach @ 14 ное : 18:55
Отговори на това
Дам ,много добре написано,
Само дето според мен сивите мишки са само две Дражев и Портос ,никой друг в БФС не иска да наказва Нафтекс.
Друг е въпроса ,че според правилниците ние сме си за наказание ,това и малките деца го знаят ,само г-дата които направиха тази глупост лятото явно не знаеха или си мислят ,че с пари всичко се купува ,по вероятно второто.
Единствените мъченици сме ние феновете ,ние сме свикнали да ни тормозят постоянно,явно така ни е писано на нас мазутите ,тая година бял ден да не видим.
Ако не се случваше това с нашия отбор ,а примерно с Черно море и Спартак сега всички дружно щяхме да искаме да хвърчат глави и да ги изхвърлят виновните от групата.
Затова сега ние трябва да си траем и да се надяваме ,че кинтите на Събев ще надделеят над законите ,нещо нормално за нашата мила Родина.
marti4 @ 14 ное : 21:24
Отговори на това
някои хора явно много ги е яд, че съществува Нафтекс. Но колкото и да се опитват да го затрият, докато има хора, които да милеят за клуба, той вечно ще съществува.! Ако трябва на ново ще го възродим, но никога няма да го предадем!

за винаги Нафтекс и Бургас!!!
garo @ 15 ное : 09:25
Отговори на това
Кментар на агенция Фокус

Трябва ли да бъде ликвидиран футболът в Бургас?
13 ноември 2006 | 17:26 | Агенция "Фокус", Петър Петров
Тази седмица ще бъде решена съдбата на двата бургаски отбора Нафтекс и Черноморец – Бургас. На Изпълкома в четвъртък може да се стигне до решение и двата тима да бъдат извадени от участие в Източната “Б” група или да им бъдат отнети точки, което ще доведе до завръщане в елита на други отбори от групата. Въпросът е трябва ли футболен град като Бургас да остане без футбол и трябва ли хора, които имат пряка изгода от изваждането на Нафтекс и Черноморец да решават съдбата на двата клуба? Отговорът на първия въпрос безспорно е отрицателен. С добрите си игри отборът на Георги Василев и Андрей Желязков доказа, че мястото му е сред най-добрите в България. Точно поради тази причина лидерът в Източната “Б” група стана неудобен за съперниците си и те поискаха с нефутболни средства да отстранят най-сериозния си конкурент. Подобно е и положението на другия бургаски отбор – Черноморец, който е плътно зад съгражданите си и се очертава като другия сигурен участник в “А” група догодина. Събраният само няколко седмици преди началото на първенството тим на Гочето и Жужо доказа класата си и в мача за Купата с участника в Шампионската лига Левски. Нафтекс вкара толкова голове на “сините”, колкото те са получили за 13 мача в “А” група – 2. “Шейховете” създадоха сериозни затруднения на шампиона на България и в големи периоди от срещата стояха на терена като равен с равен. Публиката в Бургас също показа, че заслужава да има отбор в родния елит заради страхотния спектакъл, който сътвориха 10 000 хиляди привърженици при двубоя със “сините” на стадион “Лазур”. Сега човекът, който счита себе си за създател на явлението “Нефтохимик” Христо Порточанов иска да ликвидира “отрочето си”. Истината е, че след като напусна клуба Порточанов всячески се опитва да пречи на новите управници да направят нещо хубаво и да възродят футбола в Бургас. Човекът, който натрупа солидно състояние на гърба на Нафтекс, след като продаде клуба, създаден с парите на държавната тогава рафинерия, на Митко Събев за 5 или 6 милиона долара и който никога не е криел омразата си към новите шефове в “Лазур”, сега ще решава съдбата и на двата отбора. Въпросът дали ще е пристрастен е излишен, след като от Нафтекс поискаха той да бъде изваден от комисията, която разследва случая, тъй като срещу са завели четири дела срещу Порточанов на стойност 2 000 000 лева. Както е известно, същият е и член на Изпълкома на БФС, който ще вземе окончателното решение за двата бургаски отбора. Как ли ще гласува господин Порточанов на заседанието в четвъртък? Оставям ви сами да си отговорите на този въпрос. Истината е, че хора като Христо Порточанов и Ивайло Дражев, президент на Конелиано (Герман), преименуван на Черноморец ( БУРГАС- СОФИЯ), са доказали, че само пречат на футбола в Бургас, въпреки постоянните си коментари, че се опитват да възродят най-популярната игра в черноморския град. След като загуби битката за стадиона в квартал “Акациите”, Дражев предприе още по-отчаян ход, за да ликвидира Нафтекс и Черноморец, след като подаде жалба до ФИФА по случая. Истината е, че човекът, който ликвидира истинския Черноморец (Бургас) е именно Дражев, който допусна тимът да изпадне във “В” група и да регистрира загуби с 11 гола пасив. Сега двамата големи врагове Порточанов и Дражев са се съюзили в опитите си да ликвидират футбола в Бургас. Трябва ли да им бъде позволено да оставят града без стойностен отбор, който едва да крета в “Б” или “В” група или да е с отрицателен точков актив, каквато е ситуацията с тимчето на Ивайло Дражев?

снимка: fcnaftex.com
vinchenco_79 @ 21 яну : 11:01
Отговори на това
-ВРЪЗКА-
 
 
 

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация