НАФТЕКС - Черно море 0-0
- сряда 31 януари 2007
от WarKiller
в сезон > Сезон 06/07 > Контроли
коментари: 1
Bookmark and ShareНАФТЕКС и Черно море завършиха 0-0 при минусова температура в Поморие. Двата отбора излязоха с предполагаемите титулярни състави като интересното при НАФТЕКС беше схемата на игра с трима защитника - Жеков, Евтимов и Бонев, двама халфбека Радомир Тодоров отляво и Станислав Петров отдясно. В центъра на терена бяха Караканов, Валериев и Божинов, а Любенов и Паргов действаха в нападение.
От пръв поглед се забелязваше, че оставеният да действа по цялата дясна зона Петров оставаше изолиран и за цяло първо полувреме направи само едно от своите типични бързи влизания в противниковата половина. От лявата страна пък стана пренаселено. Бонев на няколко пъти сякаш забрави, че този път играе като централен защитник и тръгваше по левия бек, където по-скоро си пречиха с Радо Тодоров. Като добавим в тази зона и често изтеглещият се Любенов нещата ставаха по-скоро хаотични с много къси подавания, но без никакъв резултат. Божинов отново не впечатли в средата на терена. Личеше му, че този път се хвърли здраво, но не изработи нищо запомнящо се.
Караканов пък беше най-слабият за НАФТЕКС през първата част. Много на брой грешки, някой от тях много фрапиращи за футболист с такъв опит и класа.
Две по-опасни центрирания пред вратаря на Черно море и нищо интересно пред пазилия преди почивката Симеонов. Чести сбъсъци, много брак и липса на каквито и да било удари.
През второто полувреме Георги Василев смени тактиката на познатото 4-4-1-1 от есента. В игра влязоха Шанкулов и Зафиров на мястото на Тодоров и Бонев съответно като десен халф и ляв бек. Чворович замени Симеонов на вратата. Петров си заигра на обичайната позиция като десен бек, а Жеков и Евтимов останаха в центъра. Божинов се изтегли като ляв външен халф и вътрешни останаха Валериев и Караканов. Любенов остана да действа като нападател от втора линия зад Паргов.
Действието продължи да се води най-вече в средата на терена. Постепенно в игра се появиха Стойчо Младенов, който замени Любенов и Алдев на мястото на Караканов. Шанкулов заигра на върха на атаката когато Паргов напусна за да влезе Филипов, а Дамянов замени в края Евтимов.
От цялата втора част се запомниха само един далечен удар на Караканов, който беше избит в корнер от вратаря на гостите и малко по-късно изтрел на Зафиров, преминал на около половин метър встрани. Черно море имаха няколко по-бързи атаки към Чворович, но без сериозна опасност.
Единственото положително е, че отново се получи здрава контрола. Не беше просто спокойно разхождане по терена и отбиване на номера, а сериозен мач с много сблъсъци и желание за победа. Атаките обаче просто не се получаваха и играта беше повече от скучна за около стотината зрители.
С няколко думи изиграхме един напълно равностоен мач с петия във временното класиране на А група.
В събота НАФТЕКС играе срещу Несебър отново в Поморие. Това ще бъде последната проверка преди заминаването на отбора за Кипър.
 
 
 
 
 
Коментари
Rado @ 31 яну : 22:50
Отговори на това
Не стана хубав мач. Много малко положения и много грешни отигравания. Отдавам го до известна степен и на студеното време. Въпреки всичко владеехме повече топката срещу един от стойностните български отбори. Общо взето има обаче още много да се желае....... САМО НАФТА
 
 
 

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация