Обръщение към всички фенове на Нефтохимик!
- вторник 13 март 2007
от SHEIKH`
в сезон > Сезон 06/07 > НАФТА сайта
коментари: 19
Bookmark and Share

Моля всеки от вас да прочете написаните по долу редове и да се опита максимално да разбере за какво се отанся тази статия.Моля подходете внимателно и се опиатйте вкрая да бъдете градивни във вашите предложения или критика.

Уважаеми дами и господа,

Повода за това обръщение е една тема от форума относно закриването на фенклуб “Зелените”!Нещо много неприятно дори само като идея, защото това е едно немислимо за моментното състояние на отбора начинание. Главният въпрос, който бих искал да задам към вас, към всички вас, които в момента са регистрирани в този сайт фенове е : Защо се стигна до положението да се появи тази тема? Защо трябва да се мисли за закриването на единствения официален фенклуб, регистриран в съда и де факто легитимно сдружение на една група фенове на нашия любим отбор? Защо по дяволите трябва да се мисли за това в момент, в който навлизаме в решителната фаза за борбата за промоция във Висша Лига и има вероятност до 3-4 седмици всичко да е решено в наша полза или ущърб?
Честно да ви кажа, вчера вечерта като видях темата и ми призля. Аз не съм член на този фенклуб, по една или друга причина и най -вече защото при основаването му съм бил извън страната и града за дълго време,но заявих желание преди време да стана такъв и говорих с Живко да ми изкара карта. На мача в събота го попитах какво става, но някак си отговор не последва – вчера разбрах защо. Аз дори го помолих за 2 карти за членство, едната за мен, другата ще си запазя правото като се появи човека за тази карта.
Снощи говорих с него и той ми каза да не се притеснявам, каза също че въпроса не е в парите – става дума за сума, достатъчна да се напие порядъчно всеки от нас една събота вечер. Аз мога да дам парите, предполагам и други могат да направят това, но разбрах за какво иде реч – организация!!!!! Няма организация, няма нищо подобно на това.
Въпроса ми към вас е - желаете ли да има фенклуб, желаете ли да правим организация, но не само на думи, а истинска, реална? Желаете ли да ни има като име и членове, защото уважаеми колеги, без организация ще има едно жалко подобие на фенове. Целта на организацииите е да има съпричастност, да има инициатива, да има диалог и намиране на правилния път, нали?
Лесно е да искаш и всичко да ти е наготово сервирано на тепсия – трудно е когато трябва да дадеш и твоя дан за общото начинание. Малцина хора са го правили, но все пак всичко си има граници и когато виждаш, че труда ти отива на вятъра, губиш мотивацията си.
За тази обща цел не се иска много, само малко желание от всички нас.
Вчера като говорих с Живко му предложих нещо, което обаче той отхвърли – исках от край време да обвържем влизането в някои секции на форума със официално инфо и доказан фенска насоченост към клуба и същевременно членска карта за фенклуба, за което да се плаща членска вноска и да се получава специален логин – нещо, което ще ограничи шараните и хората с 10 ника да се включват. Може би Живко е прав да не се ограничаваме, но просто ррябва нещо да се направи. Не мился че за всеки или почти всички от нас е проблем да се отделят по 2 или 3 лева на месец, както и смятам, че спокойно можем да се съберем 50-60 члена, може би, ако не и повече.При една правилан политика тези приходи ще се осчетоводяват най-правилно и така ще имаме пари за знамена и разни други инициативи, без да се търсят дивиденти.

Сега ще спомена няколко факта:

1. За да се сложи този нов сайт и да се плати такса за качването му трябваха 100 лв. За направата на “МАЧКАЙ НАФТА” мисля че бяха около 300лв (Skrewdriver май знае най-добре). Аз дадох персонално 20 лв – по 10 за двете начинания. Значи ли това, че още 9 човека са дали по 10 лв и сайта е качен с наши пари, което от своя страна значи че се ползва безплатно от всички други.Но ние не сме и обелили дума за това, не сме искали всеки да си плати , за да го ползва. Така е и правилно, някой може да каже: Че ако искам ще плащам и може би е прав, но все пак аз съм благодарен на момчетатa че без да се оплакват са ни предоставили възможност да сме заедно, дори и виртуално. Да не говорим, че за нашите фенове в чужбина това е изключителна възможност да са заедно с отбора и с нас – аз го усетих когато бях в чужбина и предишния сайт беше моят вестник, радио и телевизия за отбора.
2. Живко ми спомена вчера, че той си е платил последния членски внос за февруари и ALIVE, който е платил за цяла година – и това са всичките пари, които са постъпили по сметката на фенклуба. Къде са останалите, бих попитал?
3. За така прословутите знамена, които будят толкова коментари – Дач спомена нещо, което ми стопли сърцето и ме изпълни с уважение към фена и човека Вълчев, който лично му е дал 100 лв за тези знамена! Какво да коментирам, без шум и хвалби и обещания, извадил е 100 лв, въпреки, че има семейство и деца и въпреки, че едва ли Дългия му плаща кой зне колко, но го е направил, защото просто обича отбора. И съм сигурен, че той с радост би плащал членски внос, за да е съпричастен и да се гордее с това, че е участник в една кауза, която би направила всички ни по щастливи и уверени в своите възможности.

Това просто бяха примери, които да покажат, че можем и знем как, стига да искаме. Дали имаме желание за това, дали искаме и смятаме, че няма да е бреме, няма да е нещо от типа:Абе, не ме занимавай,бе..
Нека всеки от вас си помисли и да реши!
Аз не сикам да навивам никой насила да тсва члвн на този фенклуб, но той е единствен за момента. Ние, както и всяко малко общество сме различни по характер, по убеждения и разни подобни – има хора с десни убеждения, има и хора с леви убеждения, има крайнодесни, може би хомосексуалисти, може би има католици, арменци, евреи, мюсюлмани и т.н, но тука сме всички събрани заради зелената идея и това е най-важното!!!!!

Искам да чуя предложения какво да се прави, как и да се дадат решения на казусите – празни приказки си говорим по форумите!
За това, драги съмишленици, изкажете своята подкрепя или неподкрепа за идеята и да видим колко желаещи ще има за един обновен фенклуб.

Благодаря за вниманието!

С уважение.
 
 
 
 
 
Коментари
nafta_fan @ 13 мар : 19:10
Отговори на това
Аз не съм от фенклуба,но ако мога да помогна с нещо ще го направя.
stanislav @ 13 мар : 23:03
Отговори на това
Колко е членския внос и на кой трябва да се платят?
Пък дали ще ме приемете в клуба си е ваша работа, но ли пак ще съм си фен на Нафтата..... Познавам Дач. На него ли се дават парите????? С Уважение : Станислав
Toyourass @ 13 мар : 23:11
Отговори на това
С радост бих се включил в тази инициатива и всеки месец да давам определена сума . Не мисля , че 5 лв ще са голяма пречка за всеки истински фен на Нафтекс.Предлагам първо да се помисли колко пари ще са нужни за месечната издръжка на фенклуба, след това да се направи една анкета и да се разбере колко хора биха давали всеки месец тази сума. И всеки месец примерно да се събираме на Нефчо и да внасяме сумата. И последно не толкова задължително да се изготви нещо като Линк Горе в ляво на страницата имам впредвид в Менюто , името примерно да е ФЕНКЛУБ, където да са отбелязани всички тези които допринасят за тази инициативата.
Rado @ 14 мар : 01:03
Отговори на това
Аз също не членувам във фенклуба, но имам желанието да го направя. Искам само да попитам към кого да се обърна?
n0n4ev @ 14 мар : 11:22
Отговори на това
И аз съм като Радо. Към кой трябва да се обърнем за членска карта?
drebnia_rv @ 14 мар : 12:44
Отговори на това
Sporet men ne trqbva dase zatvarq edinstveniqt fen klub na naftex tolkova trud pres vsichkite godini koito sa hvarleni ot vsichki koito sa pomagali za podarjaneto na fen kluba i na tozi prekrasen sait nemoje prosto ei taka da otidat na vqtara.Vinagi ima nachin vseki koito obicha otbora moje da pomogne a as znam che mnogo hora obichat tozi otbor i iskat da pomognat as bih pomognal s kakvoto moga as sam izrasnal s tozi otbor ot malak i bih go podargal dokrai...SAMO NAFTA ZELENI ZAVINAGI>>>
ji @ 14 мар : 15:00
Отговори на това
има подробно разяснение за това какво представлява фенклуба и как всеки може да стане негов член
можете да го намерите в раздела Групировки и фенклубове
SHEIKH` @ 14 мар : 20:44
Отговори на това
Благодаря за мненията до момента
Виждам,че се поражда желание

Но все още не виждам старите фенове да са дали мнение

Чакам вашите коментари и препоръки....
summerborn @ 15 мар : 21:02
Отговори на това
В никакъв случай не закривайте такова сдружение. За съжаление единственото с което мога да помогна са финансийте.
ALIVE @ 15 мар : 21:46
Отговори на това
Ами аз няма какво да кажа. Ето отново виждам - "Аз бих ...", "Аз ще ...", "Обешавам ..." все неща, които съм чувал и преди, но когато опре наистина до организацията работите са направо депресиращи. Още помня първата сбирка за годината (останала и последна) на какво "масово" присъствие се радваше, а иначе много хора си повтарят, бих, ще, може би ...
ultra_nafta_svishtov @ 16 мар : 12:42
Отговори на това
Мисля, че това, за което говориш е проблем, с който се е сблъсквал всеки опитал се да прави фенклуб! Казвам го от личен опит. ЗАЩО? Правил съм една камара мероприятия в името на собствената си идея! Но хората не възприемат нещата така. както аз да речем.. Напротив! За ултра крила хора не достигат, други се делят от тях като дявол от тамян, а трети просто обичат да им се дава наготово. За 5 години опит (макар че Нафтекс не е Академик Свищов) съм разбрал следното:
1. Пари за знамена и артикули никой не дава! Напротив - всеки гледа да крадне за себе си.
2. С пари от членски внос се правят софрички доста добре! Някои така разбират идеята.
3. Много хора обичат родния нашенски принцип - а бе то хубаво фенклуб, ама си намери спонсори и се занимавай пък после за масрафа и облагите ще те "подкрепим мощно"!
4. Някой задава ли си въпроса "Как се отчита дейност и за какво се харчи членския внос? Колко хора са членове, а не са чели Устава? Знаете ли че сте организация с нестопанска цел и имате право да разработвате проекти и да помагате на футбола в града?"
5. Не сте ли изпитвали чувството, че кибиците в Бургас вис е смеят, когато опитвате да направите нещо? И на мен се смяха!
6. Не сте ли имали чувството, че някой желае Вас да ви няма на стадиона? Та ако някой ръководител поиска да има фенове и фенклуб - ще има! То и т'ва с пари става! и ФЕНОВЕ СЕ КУПУВАТ!
Имайки предвид тези и ред други обстоятелства в един момент разбрах, че съм похарчил собствените си пари. Плащал съм за това да не бъда сам на мач, като съм се заблуждавал, че има и други, които могат силно да обичат клуба. Жена се сменя ,отбор никога! Обичта не се измерва с членски внос, а с това кой колко дава за просперитета на клуба си! Членския внос е само средство. Има и други начини!
И накрая бих казал 2 неща:
1.Винаги ще има такива, които да казват: АЗ ИДВАМ НА МАЧ ИЗВЪН БУРГАС 2 ПЪТИ В ГОДИНАТА ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ ТРАНСПАРАНТИ, ФАКЛИ И ПОЛИЦЕЙСКИ РАЗХОДИ? АЗ НЕ СЪМ ФЕН. И ЩЕ ВИ СОЧИ С ПРЪСТ И ЩЕ СЕ СМЕЕ ЕХИДНО, А ДОЙДЕ ЛИ СЪБОТА С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ СЕ КАЧИ НА АВТОБУСА, КОЙТО ВИЕ СТЕ ПЛАТИЛИ!
2. ИМА ЛИ ФЕНКЛУБ ЗА ВСИЧКО ВИНАГИ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИ ВИЕ!
SHEIKH` @ 16 мар : 16:42
Отговори на това
Благодаря ти за мнението
Всичко, което казваш е истина, но може би ако не пробваш, няма как да правиш сравнения после

Аз лично ще призова да се съберем след дербито с Цаците - пък да видим кво ще се получи |||
iasko @ 16 мар : 18:50
Отговори на това
ei miska,mnogo hubavo si go napisal tova!pozdravlenia!az niama kak da pomagam ot tuk,no znaesh 4e sarceto mi e tam,a i moralnata podkrepa-vinagi!deistvai kakto si reshil!viarvam v teb!vsi4ko nai nai ot sarce!
SteeL @ 16 мар : 21:11
Отговори на това
Tova 4e saita e prozorec kum otbora e 100% vqrno.Ot godini jiveq v Gernaiq i edindtvenata informaciq idva ili ot saita ili ot verni priqteli.Blagodarq vi!Ne spiraite nito fenkluba nito saita!Bix se vklu4il i s finansova podkrepa,a i moga da pomogna ako se pravi nemska versiq na saita!
Vednuj si bqxme govorili sus Slavi da stana i az 4len za6toto ot malak obi4am otbora,no moje da se okaje problem pri yslovie 4e sum si za 3-4 sedmici ot godinata v Burgas(i to prez letnata pauza).
S mnogo yvajenie kum vsi4ki verni fenove!
Plamenski @ 17 мар : 00:06
Отговори на това
Да разбирам ли, че става въпрос за набиране на 4ленове на фенклуба.Неразбрах , защо ще се закрива фенклуб Зелени.Заради липса на пари ли? Аз съм за да има фенклуб и да има 4ленски вноски, но възниква въпроса за какво ще се използват тези пари, къде отиват и кой ще ги управлява.какви привелегии ще имам бидейки член на фенклуба. Да не иззглеждам материален,но ще ви дам един пример: Освен Нафтата аз обичам и Ливърпул и си плащам членски внос в LFC Fanclub- около 100 лв на година.Някои ще ме сметнат за луд, но ........ Получих 5 покани да си запазя място за сезона на Анфийлд,10% отстъпка от закупуване на билети за мачовете на отбора в Европа,за закупуване на артикули от всеки LFC магазин в света и т.н На това му викам организация.
на драго сърце бих се присъединил към Зелените, но ще искам да знам как се управляват моите пари.
Без да искам да обидя някого, но колкото пъти съм на стадиона оставам с впечателение, че да си фен означава 80 % процента от времето да псуваш някого и в останалото време да подкрепяш отбора.При все това да гледаш 14-17 годишни пияни момчета.Това май не е нормално.
dach @ 17 мар : 08:54
Отговори на това
Пламенски плащай си на ингилизите ,по тънко ще ти е,при нас членския внос е 100 лв ,ама на месец.
Парите ги харчим за курви,дрога и пиене,ако си навит ела на някоя оргия първо да видиш за кво иде реч.
Plamenski @ 17 мар : 09:53
Отговори на това
Dach това бе много несериозно от твоя страна.Раздрал си ме погрешно бе бате! Аз съм за такива структури! Просто дадох пример.Нима е лошо да се споделя мнение.А доколкото мога да чета Sheiкh доста разтревожен за просъществуването на фенклуба!
dach @ 17 мар : 17:58
Отговори на това
Много правилно съм те разбрал.
Като си фен ,не можа ли досега да разбереш за толкова години ,ква е структурата на фен клуба и да намериш начин да станеш член.
Значи по трудното го направи и стана член на фен клуба на Пуул ,а по лесното не можа да го направиш,едно лично да пишеш на някой от нас.
Plamenski @ 18 мар : 00:49
Отговори на това
Е О.К dach,Емоциите са повече, но Приемам критиката. Единствено при Нефчо ли става записването в клуба?
 
 
 

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация