Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Суперпроект отваря Бургас към морето
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
WoW
пт сеп 14 2007, 16:19
Гост
Мост на улица “Александровска” ще води до “Супер Бургас”

петък, 14 септември 2007 14:49


Заключителната фаза на общественото обсъждане за Проект "Супер Бургас” започна днес със среща на заинтересовани лица и организации, пред които отново бяха представени трите състезаващи се проекта. Общото в идеите на архитектите от фирма “Зодиак”, Бургаската строителна асоциация и Архитектурно студио “Мото” е съчетаването на жп, авто и морска гара с административни и търговски сгради, като се запазят сега съществуващите, част от които са архитектурни паметници, както и създаването на модерно яхтено пристанище. Една от фирмите предлага да има и аквариум.

Пълната статия
Най-отгоре
bAcaRd!
пт сеп 14 2007, 18:14
Гост
Ммммммммм мирише на много пара.Изглежда добре и звучи добре.
Най-отгоре
valjoooo
пт сеп 14 2007, 19:04
Гост
коя ли предизборна платформа трябва да подкрепи това най вероятно на пияния но и да стане не вярвам ад е толкова хубаво колкото казват
Най-отгоре
IkariNoRei
пт сеп 14 2007, 22:09
Гост
Ако не се лъжа, този проект е "от горе" и ще стане с или без Пияния - по-добре без него :)
Най-отгоре
baha_again
пн сеп 17 2007, 15:44
Гост
Каква красота само.
Най-отгоре
Klirik
пн сеп 17 2007, 18:43
Гост
Опаааа....хубаво,че тоя **** ivo го няма,че пак щеше да казва колко шибан град е нашия!Ако това се направи става страшнооооо.....
Най-отгоре
MaXiMuM
пн сеп 17 2007, 22:31
Гост
Проблема според мен не идва от липсата на идеи и от липса на хора, които искат да инвестират, а по-скоро администрацията е на много лошо ниво. Проблемът със създаването на един такъв проект идва точно от това. Има и една друга причина - българинът мрази всяка далавера, в която не участва. Веднага ще се появят хора, като с небостъргача, които да кажат, че това не е хубаво за бъдещето на града и т.н.
Най-отгоре
baha_again
ср сеп 19 2007, 14:57
Гост
Само погледнете снимките дано го доживеем и Нафта шампион;п
Най-отгоре
summerborn
ср сеп 19 2007, 16:14
Гост
Първоначално прочетох първата дума от заглавието на темата като Суперкомпот.

Така като гледам, май не съм се объркал много!
Най-отгоре
noemis
пн сеп 24 2007, 12:34
Гост
Мостът влиза в проекта "Супер Бургас"
Съоръжението е опасно и се нуждае от спешен ремонт


от Румяна Емануилиду
20 септември, 15:12


Мостът под казиното е любимо място за разходка на бургазлии, но може да стане недостъпен заради неадекватното отношение на държавата. През лятото много хора го използват за риболов или скокове в морето

Мостът на Бургас да бъде включен в проекта "Супер Бургас" предложи на заместникобластният управител Георги Николчев. Това стана по време на заключителната фаза на общественото обсъждане на проекта за обществен достъп до Морската гара, жп гарата и автогарата, станал популярен като проекта "Супер Бургас". Той потвърди мнението на областната администрация във финансирането на проекта да бъдат предвидени средства за моста на централния плаж, който има спешна нужда от рехабилитация.

Седмица преди това областната администрация поиска спешно 70 000 лева от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за ремонт на съоръжението. "Мостът в Морската градина е държавна собственост. След построяването му през 80-те години са извършвани само козметични ремонти.

Поради факта, че е изложен на прякото въздействие на агресивната морска среда, конструктивното състояние на съоръжението непрекъснато се влошава", гласят аргументите пред министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, пред министъра на регионалното развитие и благоустройството и Асен Гагаузов. "Има реална възможност освен рехабилитация да се направи и изцяло нов архитектурен план на моста. По този начин и плажната ивица ще стане част от "Супер Бургас", коментира областният управител Любомир Пантелеев. Ако това стане, цялостният нов облик на Морската градина ще бъде факт и ще отговаря на общата концепция за бъдещото развитие на приморския район.

"Новото съоръжение може да се доразвие в кей за приемане на лодки и малки плавателни съдове. Сега такъв тип услуги, свързани с атракционни излети и круизи, не могат да бъдат предлагани, а най-подходящото място е мостът", смята изпълнителният директор на пристанище Бургас Аргир Бояджиев. Според представителите на местния яхтклуб Бургас има шансове да стане домакин на световни първенства по ветроходство, ако проектът се реализира.

Идеята да бъде създадена зона за обществен достъп до транспортния възел, обединяващ трите вида превоз железопътен, автобусен и морски, е заимствана от големите европейски пристанищни градове. В края на миналата седмица пред обществени организации и представители на бизнеса отново бяха представени в подробности трите идейни проекта за крайбрежната зона на Бургас. За реализацията се състезават проектите на архитектурно студио "Мотто" на арх. Десислава Стоянова и инж. Марияна Сърбова, "Зодиак", представлявано от арх. Тодор Тафров, и на Бургаската строителна асоциация, представлявана от арх. Никола Ликоманов.

Авторските колективи се разминават във вижданията си за начина на свързване на улиците "Александровска" - пешеходна, и "Булаир" транспортна, с новия транспортен център. Предложенията са за изграждане на надлез или подлез на една от тези улици. Ако сградите, които ще бъдат изградени в комплекса, са административни за обслужване на пристанището и бизнеса, ще е необходим постоянен паркинг за хората, които работят там. Ако са предимно атракциони, няма да е нужно толкова голямо съоръжение. Председателят на Камарата на архитектите в Бургас Петко Йовчев е категоричен, че не е възможно да се построи каквото и да било съоръжение под морското ниво поради високите подпочвени води и плитката канализация.

На проектантите трябва да се даде задача да мислят върху градоустройствени решения за облекчаване на трафика, каза арх. Йовчев. Според него натовареното движение в Бургас може да се облекчи, като се създаде отново възможност гражданите да пътуват до Варна, Несебър, Поморие, Созопол по море.
Етикети: Бургас, укрепителни съоръжения, финансиране,

[ Редактирано пн сеп 24 2007, 12:36 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System