Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Суперпроект отваря Бургас към морето
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
SHEIKH`
ср сеп 26 2007, 10:39
Гост
Пускам това тука, защотот ми се стори доста интересно


© Антон Станков

От в.Топспорт


Адвокатът строи комплекс край морето за 300 млн. евро

Собственикът на Левски Тодор Батков сензационно заяви, че на този етап не се интересува особено от клуба. "Лично давам по 2 милиона евро на сезон от джоба си за отбора. В момента обаче Левски не ми е грижа, въпреки че повече ме свързват с дейността на футболен ръководител, а не като адвокат, инвеститор и издател", каза Батков вчера.

"Синият" бос говори пред медиите край морето и обяви, че ще строи жилищно-ваканционен комплекс на нос Форос край Бургас. Средствата, които бизнесменът заедно с британска фирма ще инвестира в него, са около 300 млн. евро.

Батков официално представи проекта, който включва три зони, разположени върху над 800 декара. В тях ще има жилищни миникомплекси, яхтено пристанище с марина и морска гара, спортно-възстановителен комплекс, хотел 5 звезди, бизнес парк, заведения за обществено хранене и транспортни артерии.

В пристанището се предвиждат кейове за около 150 по-малки яхти. Морската гара ще обслужва фериботна връзка с централната част на Бургас. Предвижда да бъде изграден и Колеж по туризъм. "До момента са инвестирани близо 30 млн. евро за закупуване на терена, а догодина ще бъдат вложени още 20 млн. за изграждане на инфракструктурата", съобщи Батков.П.С
Къде е този нос Форос, че нещо ми е мъгла.
Това са адски много пари за инвестиция, просто незнам колко пари ще се изперат ако този "Смолян Хомусексшуъл" го направи това нещо

Напоследък излязоха много проекти за Бургас... да видим дали и един ще се осъществи.. gsr:)
Най-отгоре
Plamenski
ср сеп 26 2007, 11:26
Гост
Шейх ти си в бизнеса!Нима не знаеш, че Батков е изкупил бая земя около Крайморие в местноста Пода.Виж тук ! Ще взимам комисионни вече!
Най-отгоре
Дъндо
ср сеп 26 2007, 13:29
Гост
SHEIKH` написа ...

П.С
Къде е този нос Форос, че нещо ми е мъгла.
Това са адски много пари за инвестиция, просто незнам колко пари ще се изперат ако този "Смолян Хомусексшуъл" го направи това нещо

Напоследък излязоха много проекти за Бургас... да видим дали и един ще се осъществи.. gsr:)


Това е точно след "Пода". Мястото е супер: на север гледа към кораборемонтния, а на юг към нефтеното пристанище. Тоя Чорни бая пара ще припере тоя път. Не си играят вече на дребно. Като цяло звучи също толкова вълнуващо като проект "Супербургас".
thth:)


Най-отгоре
noemis
ср фев 27 2008, 13:16
Гост

Транспортен проект в Бургас ще се финансира по няколко различни начина

27 февруари 2008 | 13:02 | Агенция "Фокус"

Бургас. "Зоната за обществен достъп морска, жп и автогара в Бургас", която бе обявена за проект с национално значение, ще се финансира по няколко различни начина, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Една четвърт от парите ще са от европейски фондове, като те ще дойдат директно от Фонд "Регионално развитие".
Друга част ще бъде финансирана чрез кредитиране на съществуващи структури и само онези звена, свързани с печалба, които изпълняват функцията си като част от проекта, ще бъдат дадени на публично -частно партньорство, каза Павел Маринов, инициатор на проекта.
"Идеята за проекта не е нова, но е нова организацията по изграждането му. "Липсва такъв опит в държавата при сегашните условия при разнородна собственост. Големите инфраструктурни проекти станаха лесно, защото собственикът беше един, държавата решава и става. Тук трябва да се съобразим с три вида собственост, която има три начина за управление за вземане на решения и четири източника на финансиране, говоря за държавни, за европейски пари, частни пари и за кредитиране, което трябва да бъде така направено, че да помогне за създаването на тази идея, а не да й попречи", допълни още Павел Маринов. Според него, ако хората, участващи в проекта, се подведат и запчнат да спорят, защо това, а не друго, проектът няма да мръдне. В момента се полагат всички усилия между Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие и община Бургас в единност и неделимост този проект да се реализира, посочи той.

Катя НИКОЛОВА
Най-отгоре
SHEIKH`
пт апр 18 2008, 17:38
Гост
“Супер Бургас” придобива национално значение

Веселин Максимов
18 април 2008 15:13


Министерският съвет приет статут на обект с национално значение на проекта “Зона за обществен достъп на транспортен възел- Морска гара, ЖП гара и Автогара Бургас”, известен сред бургазлии като “Супер Бургас”.

Посоченият обект, част от транспортната инфраструктура беше създаден по идея на водача на общинските съветници от БСП и съветник на транспортния министър, Павел Маринов. Проектът е с особена важност и значение за развитието на икономиката не само в региона, а и за страната, като цяло и е част от Трансевропейски коридор № 8.

Проектът е от особена важност за Бургас, той е съвсем нов подход към интеграцията на транспортната инфраструктура в общинската градска част и дава възможност за изпълнение на нови обществени функции в затвореното до този момент пристанищно пространство.

Териториите които той обхваща са Пътнически терминал, ЖП гара Бургас, Автогара Бургас и Градска градина.
Най-отгоре
baha_again
нд апр 20 2008, 07:54
Гост
Батка ще живеем в рая;)
Най-отгоре
g06ky
пн апр 21 2008, 03:23
Гост
Аз мисля че и над рая ще са някои хора :)

[ Редактирано нд фев 15 2009, 11:57 ]
Най-отгоре
noemis
чт юли 10 2008, 14:28
Гост

Зелена светлина за “Супер Бургас"

Росица Амелева
10 юли 2008 14:00Министърът на транспорта Петър Мутафчиев утвърди меморандум за изпълнение на проекта "Зона за обществен достъп на морска гара, железопътна гара и автогара Бургас” (ЗОД)- съобщиха от транспортното министерство. Меморандумът е подписан от кмета на община Бургас Димитър Николов, областния управител на Бургас Любомир Пантелеев, генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Петър Сеферов, генералния директор на НК „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев и от изпълнителния директор на БДЖ ЕАД Христо Монов.

По този начин се дава възможност за координация на съвместните действия на различните институции за изпълнението на проекта добил популярност под името “Супер Бургас”. Инициатор на идеята за отварянето на Бургас към морето е Павел Маринов- водач на социалистите в ОбС и съветник на транспортния министър.

Проектът е обявен за обект с национално значение и срок за изпълнението му до 2014 г. Целта е Пристанището да се превърне в логистичен транспортен център, важен елемент от Трансевропейските транспортни коридори. В меморандума са заложени четири етапа по изпълнението на проекта . В първия етап финансирането е предвидено от средства на ДП ”Пристанищна инфраструктура” и НК ”Железопътна инфраструктура. Средства по ОП Регионално развитие или инвестиционен заем ще бъдат използвани във втория етап и третия етап.

Предстои създаването на междуведомствено координиращо звено, което ще следи изпълнението на дейностите по изработването на идеен архитектурен проект за ЗОД. Това звено ще е съставено от един, поименно определен представител на всяка от страните, подписали документа .

Проектът ще даде нов тласък за развитието на морския туризъм и за привличане на повече посетители чрез яхтения и круизния туризъм. “Супер Бургас” ще съдейства за увеличаване на броя, видовете и качеството на услугите за граждани и гости на община Бургас, предлагани на територията на трите гари: митнически, гранични, агентски, брокерски, куриерски, пощенски, финансови и културно-развлекателни.
-ВРЪЗКА-

ОФИЦИАЛЕН САЙТ: www.super-burgas.com/
Най-отгоре
noemis
вт ное 18 2008, 16:39
Гост
Темата се заключва и се прехвърля

Чувсвайте се поканени да продължите коментарите си в

Благодарим предварително!

[ Редактирано вт яну 04 2011, 20:54 ]
Най-отгоре
NEFTOCHIMIC_BS
вт ное 18 2008, 18:43
Гост
ей маняк я недей заключва темата за да си правиш реклама на сайта
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System