Форуми
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
Klirik
пн сеп 17 2007, 15:20
Гост
Ем.....значи пак излиза на дневен ред въпроса за таксаа на всеки един участник в ЗЛ!!!Ако имаше примерно такса от 3-4 лева на месец/това излиза по 1 лв. на мач/ щяхме вече сами да плащаме издръжката за сайта,разходите в ЗЛ,че и за фенклуба щяха да останат доста пари.....АЗ лично не съм член на "Зелените",както и много други предполагам и това е един много подходящ начин да се дават пари за нжите на всички фенове!
Най-отгоре
Plamenski
пн сеп 17 2007, 15:59
Гост
Klirik написа ...

Ем.....значи пак излиза на дневен ред въпроса за таксаа на всеки един участник в ЗЛ!!!Ако имаше примерно такса от 3-4 лева на месец/това излиза по 1 лв. на мач/ щяхме вече сами да плащаме издръжката за сайта,разходите в ЗЛ,че и за фенклуба щяха да останат доста пари.....АЗ лично не съм член на "Зелените",както и много други предполагам и това е един много подходящ начин да се дават пари за нжите на всички фенове!

Евала Клир4о! Тук постигаме консенсус! Още преди да се бъгне старият сайт, бях предложил такова нещо - играч=член на фенклуба!Ама понеже има разни сини и червени елементи в лигата не се получи!
Ако има подръжници на тази идея да стачкуваме.Така ще ни чуят!
Най-отгоре
ji
пн сеп 17 2007, 18:25

Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
Green_fen написа ...

ами доколкото знам Живко е дал парите.Вчера 2 пъти го попитах на той каза ще видим и така иначе едно голямо благодаря на Живко че продължава да се занимава с нашите прищявки и благодарение на него лигата съществува в момента....

мрежите не съм ги купил аз а един друг човек от лигата който пожела да не се споменава името му
въпреки това му желание смятам че всеки може да се сети кой е той
трябва всички да му благодарим за тази страхотна придобивка която даде началото на вдигането на нивото на екипировката в лигата

ясно е че пари ще трябва да започнат да се събират за текущите разходи по лигата но тук стои един много сериозен въпрос

трябва да се измисли сериозна схема за финансите
човек който да отговаря и отчита приходите и разходите
място където да може всеки да отиде и да си плати вноската
ужасно несериозно би било за мен да върнем пак практиката за даване пари по мачовете без разписки и подписи
още повече че за мен схемата за финансите трябва да отговаря и на нуждите на фенклуба така че да могат да участват и хора които не участват в лигата
за мен също звучи справедливо част от таксата за лигата да отива във фенклуба което несъмнено ще остави лигата ни завинаги зелена колкото и хора да се присъединят към нея занапред

който има предложения да ги дава

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
bAcaRd!
пн сеп 17 2007, 22:53
Гост
Аз имам по-скоро молба , отколкото предложение.Да се разширят съставите с още 1 човек.Това непречи на никой , специално на нас ни е в помощ , а и може би на други отбори.Моля , да се разширят съставите за 2-рия сезон , така бройката им да стане 14.
Най-отгоре
kiko
пн сеп 17 2007, 23:54
Гост
Аз си мисля (тук може да възразите rfger:) ), че трябва да се реши проблема с футболните топки. Първоначално решението беше домакинът да носи топка(футболна де). В няколко мача това беше проблем по различни причини.Ту някой не носи топка ту други не са доволни от предоставената.Затова в бъдеще (евентуално другият сезон) може да се закупят 3-4 топки (най-малко) на добро ниво, от които няма да има оплакване от сорта "тази е стара" , "тази се търкалая на кюше", "тази е квадратна" и т.н. foot:)

[ Редактирано вт сеп 18 2007, 00:03 ]
Най-отгоре
Green_Honor
вт сеп 18 2007, 10:03
Гост
summerborn написа ...

Отборите, играещи първи мач за деня имат за задача да закачат напълно професионално и отговорно мрежите, връчени им от делегата и главния съдия, а отборите, играещи последен мач за кръга да имат за задача да разкачат мрежите и да ги връчат на делегата и главния съдия!

Съдийте и делегатите на всяка среща да имат за задължение да проверят мрежите преди началото на всяко полувреме за коректно закачане!

Green_fen написа ...

||| ||| |||
Всеки отбор да заяви два екипа с различен цвят тъй като отборите се увеличават а свясни цветове не останаха и е напълно нормално някой да съвпадат

Klirik написа ...

Ем.....значи пак излиза на дневен ред въпроса за таксаа на всеки един участник в ЗЛ!!!

ji написа ...

ясно е че пари ще трябва да започнат да се събират за текущите разходи по лигата

трябва да се измисли сериозна схема за финансите
човек който да отговаря и отчита приходите и разходите

kiko написа ...

Аз си мисля че трябва да се реши проблема с футболните топки.

Това са предложенията за сега . Мое лично мнение че дори от най-малките предложения може да се почне и да се стигне до най-големите . Всички Са важни . Нека УС на Лигата да кажат какво ще се прави . аз съм готов да помогна с каквото мога !
Най-отгоре
summerborn
вт сеп 18 2007, 10:24
Гост
Ново двайсе:

Финансирането да е по следния ред:

Отборна такса за участие - всеки отбор трябва да внесе определена сума за всеки сезон.
Причина - да не е на състезател, тъй като резерви не взели участие ще мрънкат

Какъв да е размера на сумата, ще трябва да се реши допълнително.

Предлагам да се въведат и парични наказания за получени картони - всеки жълт картон - определена сума, всеки червен - двойно по-голяма сума на играча, за неспортментска проява по време на мач също някаква сума, коментиране на съдийски решения или на решения на УС и изпълкома!
Мисля че УС трябва прди началото на всеки сезон да обяви таблицата с паричните наказания.

Някакъв % от всяка глоба да бъдат директно причислени към фенклуба.

Да се определи секретар и двама пом. секретари .към лигата.
Задълженията на секретарите да са:
-събиране на протоколите от всеки мач
-съставяне на статистика след всеки кръг (видовете статистики да се определят от УС)
-събирането на таксите и глобите, отчитането им и съставяне на финансов отчет след всеки полусезон или кръг
- да предават мрежите на делегата за първата среща от деня и да ги приемат от делегата на последната среща за деня
-други задачи, възложени от УС или Изпълнителния комитет

Да се орпедели завеждащ връзки с обществеността ( Decimator) :)

Всички тези длъжности да са доброволни и неплатени!

Аз си поставям за задача да предложа wеb базиран интерфейс за делегатите и съдиите, където да въвеждат протоколите от мача и ако УС го одобри да го хостна някъде на моя издръжка.

УС да решава за изразходването на събраните финансови средства.

От законова гледна точка, всеки играч трябва да попълни декларация че е съгласен лигата да разполага с неговите лични данни за нуждите на първенството и че лигата няма право да огласява ЕГН освен случаите, изрично указани в закона и т. н.

Това е което се сещам за сега.
:) Май взе да става мноо сериозно...ама нали като са замесени пари, трябва всичк ода е прозрачно, щото иначе Chandlar веднага ще писне!

[ Редактирано вт сеп 18 2007, 10:30 ]
Най-отгоре
MaXiMuM
вт сеп 18 2007, 11:14
Гост
Chandlar няма нищо общо. Отново призовавам пари в лигата да не се намесват освен за текущи разходи.
Глобите от жълти и червени картони дори няма смисъл да ги коментираме.
Знаеш ли какво ще е за един човек, който получава картон, а не е направил нищо. СКАНДАЛ.
Защо просто не си играем за удоволствие, а искаме да се правим на БФС и на големи футболисти?
Толкова ли сложно трябва да е всичко, че вместо да се радваме и да се смеем по-време на мачове да си създаваме излишно напрежение?
Най-прост пример: На мача срещу ПАО аз получих жълт картон, за който не спорих излишно със съдията (Иво), обаче беше напълно неумишлена игра с ръка. Не спорих, защото не виждах смисъл. Обаче ако някой ми покаже жълт картон за това и ми каже "дай сега 5 лева" ще споря и то много. Ми каква е гаранцията, че съдията ми няма зъб и не иска аз да олеквам финансово. :P
Ако някой дойде и ми каже:"дай пари за мрежи, топки и т.н." ще ги дам веднага (сега съм и в пачка и бих му дал и двойно), ама да даваме пари за жълти и червени картони не е работа. Простата причина е, че ние пари от лигата не изкарваме. Има ли намесени някакви пари всичко отива на вятъра.
Затова твърдо против отделните финансирания.
Твърдо ЗА събирането на пари за текущи разходи, но не и на събиране за дългосрочно финансиране.
Най-отгоре
summerborn
вт сеп 18 2007, 12:17
Гост
Дай
Колко време щяхме да играем без мрежи докато съберем пари
Аре това за глобите за картони е вярно до някъде, но поне някаква такса да има
Най-отгоре
Klirik
вт сеп 18 2007, 12:36
Гост
Ей...това за картоните не го бива.Първо съдиите много ще се замислят дали да дават акртони като знаят,че обвързват играча с разход,и второ - много трудно е да се прецени дали нарушението е за картон или не,а понякога изобщо не се вида дали има фал или не.И според мен пари трябва да се събират само нуждите на лигата/примерно мрежи,топки/,а останалото да си отива в касата на фен клуба.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF