Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНО И СЛЕДИЗБОРНО ИЗПЪЛНЕНО – Димитър Николов
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
SHEIKH`
пт авг 08 2008, 11:03
Гост
Пламенски написа ...

noemis написа ...


Добавено!

Не трябва ли да добавяте,като стане факт нещо! Намеренията не са деяния!Поверявам ти апарата да седиш и да дебнеш кога ще сложат рампата и ще боядисат градината и у-щето... rfger:)
Най-отгоре
Пламенски
пт авг 08 2008, 12:09
Гост
SHEIKH` написа ...

Пламенски написа ...

noemis написа ...


Добавено!

Не трябва ли да добавяте,като стане факт нещо! Намеренията не са деяния!Поверявам ти апарата да седиш и да дебнеш кога ще сложат рампата и ще боядисат градината и у-щето... rfger:)

Ехе, ми айде препишете цяла му предизборна кампания и я добавете.Нещо за спорта обеща ли?
Най-отгоре
SHEIKH`
пт авг 08 2008, 12:27
Гост
Пламенски написа ...

[/quote1218186520]
Ехе, ми айде препишете цяла му предизборна кампания и я добавете.Нещо за спорта обеща ли?


Арината, бе мой, Арината rfger:)

И Нафта Шампоан! 34r:)
Най-отгоре
SHEIKH`
пт авг 15 2008, 17:39
Гост
Тролейбуси “Волво” от днес в Бургас

Веселин Максимов
15 август 2008 11:30
dariknews.bg

“Бургасбус” въвежда от днес в експлоатация по линия 1 десет съчленени тролейбуса “Волво”. Те струват близо половин милион лева, оборудвани са с допълнителен двигател с вътрешно горене. След пускане в експлоатация на тролейбусния транспорт през 1989 година, това е втората подобна доставка на тролейбуси за града.

От “Бургасбус” съобщиха, че се предвижда разширяване на тролейбусната мрежа към комплекс ”Лазур”. За този проект общинският превозвач ще кандидатства по Оперативна програма “Регионално развитие” – направление „Системи за устойчив градски транспорт”.

Най-отгоре
niko_nsg
сб авг 16 2008, 01:23
Гост
Видях новите возила,доволно изглеждат,само дето са в омразния ми син цвят,ама какво да се прави..
Най-отгоре
ji
вт авг 26 2008, 11:16


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
"новите" тролеи волво са произведени 1975-та година fbhd:) fbhd:) fbhd:)

ремонтът на Иван Вазов между гарата и моста към стадиона на цаците продължава вече половин година
едното платно е затворено и тъй като гледам как върви може би до края на 2010-та ще бъде завършен
евала

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
HERO_KURVO
вт сеп 02 2008, 14:44
Гост
А може би и разгеле освен евалато. Кмета забрави обещанията си ми се струва. Всички са пробажници! КУРВИ!
Най-отгоре
SHEIKH`
пн окт 20 2008, 15:46
Гост
Започна строежът на детската градина в кв. „Лозово”

-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
пн ное 17 2008, 12:57
Гост

Кметът си писа отличен 5.50 за една година власт
Само 50 стотни не стигнали на новия екип в реализацията на идеите


factor-bs.comОтличен 5.50 е сборната оценка, която поставя кметът Димитър Николов на себе си и своя екип за първата година от управлението на община Бургас. Вчера той се отчете за периода от ноември 2007 до сега. Само 50 стотни не стигнали на новия екип в реализацията на идеите, иначе пълно шест пък си поставят за мобилизацията и ентусиазма към промяна.
“През изтеклите 12 месеца аз и моите колеги се опитахме да изпълним волята на бургазлии за промяна. Мисля, че началото, което поставихме, е успешно и ние сме доволни. Целта остава същата – да превърнем Бургас в по-добро място за живеене, по-благоустроен, удобен, с по-голяма перспектива и визия за бъдещето. Вярвам в правотата на своите решения и на своите колеги и съм готов да нося отговорност за това”, заяви Димитър Николов.
Според него първата година от новото управление може да се нарече година на проектирането. През тази година започна изграждането на новия общ устройствен план, който трябва да даде перспективата на града през следващите 50 години, строителството на детски градини и площадки, преасфалтирани са голям брой улици за рекордни пари. За първи път общинският превозвач „Бургасбус” закупува чисто нови автобуси. Общинските фирми са показали 65 % ръст на печалбата.
Николов даде и висока оценка на съвместната работа с Общинския съвет, като специално благодари на съветниците за синхрона помежду им. Над 900 души са посетили кмета в приемния му ден, към това се добавят обаждания и електронни писма. Николов определи себе си и администрацията като достъпни.
Статистиката показва, че през 2008 година преките чужди инвестиции в община Бургас нарастват прогресивно. През следващите години в града ще бъдат оформени нови жилищни зони, ще се построят обходни пътища и подземни паркинги. Градската инфраструктура ще бъде постоянно подобрявана. Различен етап от изпълнението си достигнаха нашите проекти за изграждане на ВиК и пречиствателни модули за всички населени места в общината. През 2008 год. общината подготви 76 проектопредложения на обща стойност 100 млн. лева. Досега са одобрени 13 проекта.

Бюджета 2009 - в асфалт и бетон

Бюджетът на Бургас за следващата година ще бъде превърнат в асфалт, бетон, плочки, бордюри и тръбопроводи, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Това е един от начините да се справи общината с финансовата криза, която по морето ще удари най-вече строителните фирми. Те ще получават поръчките за благоустроявне на града. В Бургас няма големи предприятия на тежката промишленост, но кризата ще се отрази главно в строителния бранш. Общо три
са основните направления в дейността на общинската администрация, които ще предпазят Бургас от кризата: активното участие по европейски проекти, силна кампания за бюджет 2009 година и активна работа по публично-частните партньорства, каза на пресконференция по повод 1 година от избирането си за кмет Димитър Николов.


Автор: Силвия ШАТЪРОВА

[ Редактирано пн ное 17 2008, 12:59 ]
Най-отгоре
noemis
нд ное 15 2009, 14:39
Гост

Димитър Николов: До края на мандата ще изпълня заплануваното, каквото и да ми коства това

Източник: News.Burgas24.bg
15.11.2009След две години кметуване - половината от мандата на градоначалника на Бургас Димитър Николов, решихме да му зададем няколко въпроса относно това дали е доволен от свършеното до тук, какво се надява да направи през следващите две години. Кметът даде разяснение и по някои от най-наболелите проблемите на града, посочени от читателите на Burgas24.bg:

- Доволни ли сте от изминалите две години в управлението на Бургас?

- Имах участта да стана кмет точно по време на разразилата се световна финансова криза. Въпреки тежката ситуация, Бургас се справя много по-успешно в тази ситуация, за разлика от други градове, което бе оценено и от различни представителни проучвания.

През 2008 г. се постарахме да подготвим проекти, които през 2009 г. вече се материализираха под формата на детски градини, площадки, напълно обновени улици, спортни зали и обекти. Община Бургас по време на криза се превърна в най- големия инвеститор в града, което разбира се успя да задържи много хора на работа.

Много хора ни завиждат, че в условията на криза и с по- малък бюджет успяхме да постигнем придобивки за града. На шега казано догодина, когато започнем да преустройваме „Александровска", да обновяваме мащабно с европейски средства Морската градина и градския транспорт - както се казва „ще се пукнат през гърба".

От друга страна знам, че колкото наближава края на мандата толкова повече противници ще имаме. От една страна, заради някои непопулярни мерки - като премахването на временни постройки, ускорената работа на паяците, събарянето на незаконни постройки и много други.

От друга страна - заради амбициите на бъдещи претенденти за власт, или за кметския стол. За съжаление когато нямат тези, някои ще се опитват да градят кампаниите си с непочтени средства, упражнявайки се върху общината. Искам да използвам повода чрез вашата медия да ги успокоя - не горя от желание да бъда вечен управленец, но пък през оставащите две години ще изпълня заплануваното за града докрай, каквото и да ми коства това. Уверявам ви, че през следващия мандат бих се чувствал удобно и като опозиция. Знам едно със сигурност: Следващият кмет няма да го чакат един чувал с неволи, а ще започне да управлява град с правила. И за да стане това, аз и моят екип плащаме тази цена.

Имам и още запланувани проекти, но предпочитам да ги запазя в тайна, за да не бъдат предварително атакувани и обречени така на провал.

- Какво ще се опитате да свършите до края на мандата си?

- Ще натискам за изграждането на новите индустриални зони на Бургас, за бързо строителство на новия контейнерен терминал на пристанището. Искам да построим болницата в Меден рудник, а МБАЛ да стане една от 6-те образцови в страната. Да издействам 10 млн. от бюджета за реконструкция и модернизация на центъра и Морската градина.

Да започне строителството на детелината Бургас - Средец - Созопол, на обходите на Бургас, да се реализира зоната за обществен достъп на пристанището, да се случи и "Черноморец Арена", да се подобри качеството на транспорта. От това изброяване, което не обхваща всичките ни амбиции, се вижда ясно колко работа има още за вършене.

Завиждам на градовете, в които кмет, общински съветници и граждани се обединяват около общите важни за града проекти и каузи. При нас това не се случва - може би заради манталитета, завистта и злобата... Вероятно това е причината от най-малкия до най- големия проект, който сме подхванали винаги да са съпроводени със съпротива, обвинения, оплювания. Независимо дали се касае за нова улица, нова болница, или разчистване на терени от грозни бараки.

Странно... Всъщност сега се сещам за нещо, което ме направи изключително щастлив тези дни. Наблюдавах обединяването на младите хора на Бургас, за да помогнат на своя болен състудент Петко. Тези млади хора вложиха цялата си любов, човещина и взаимопощ, за да се съберат пари за лечението му. Това ми вдъхва надежда. Във време, когато всички плюят младото поколение - колко бездуховни и агресивни били - те направиха нещо велико и дадоха урок на всички. Може би трябва политическата класа от моето поколение и нагоре да се изчисти и да дойдат младите хора. Те имат енергията, вярата, смелостта, чистите намерения и могат да променят нещата.

- С колко бихте оценили по шестобалната система цялостното управление от 12 ноември 2007 до 12 ноември 2009 година на Община Бургас?

- Никаква оценка няма да си напиша, далеч съм от този тип мислене. Оценката ще я поставят хората. Но дори и за опонентите ми е ясно, че направихме голяма крачка напред през последните две години.

- Кой ресор в общината смятате, че се справя най-добре за момента и има ли някой, от който сте недоволен?

- Аз и на колегите съм го казвал: Общинската администрация не е санаториум за служители. В този смисъл със сигурност ще има още смени на хора, които не работят с достатъчно хъс. Знаете ли, общинската администрация е сложен механизъм, който не работи добре, ако някоя негова част е повредена или не пасва на другите. За изграждането на една детска градина например са нужни усилията на колеги от няколко ресора - финанси, строителство, образование и така нататък. Щом се случват хубави неща, значи екипността в общинска администрация е факт. Разбира се, слабости, пропуски и изоставане понякога има, но се стараем да ги отстраняваме или наваксваме. Който не издържи на темпото - или напуска, или му се налага да напусне.

- Негативните оценки от потребителите ни бяха основно насочени към инфаструктурата на Меден рудник и дългия ремонт на бул. "Захари Стоянов". Какво се предвижда като проекти в и по път за комплекса в оставащите две години?

- Действително, някои проекти се забавиха, но е важно накрая всичко да е изпълнено както трябва. По „Захари Стоянов" вече се сложиха новите мантинели, велоалеята също е асфалтирана, движението е нормално. Срокът за приключването на обекта приключи и на фирмата, както е по договор се налага глоба за всеки просрочен ден. По- важното е, че ремонтът облекчи ужасния трафик от и към комплекса.
В „Меден рудник" продължаваме да работим по превръщането на междублоковите пространства в благоустроени паркове, но най-важното е там да не изтървем инвеститора и да тръгне строителството на новата болница. Юридическият лабиринт, в който попадна казуса заради жалбата на трима жители на комплекса срещу болницата ме притеснява, защото инвеститорът наистина е пред отказ. А е жизненоважно хората от „Меден рудник" най- после да имат качествено здравно обслужване, а не да чакат по 40 - 50 минути линейки от другия край на града.

- Всички бургазлии одобряват новите градинки и детски площадки, които се откриха, но част от тях смятат, че не се прави достатъчно те да се опазват от вандалските набези. Обсъжда ли се поставяне на камери, назначаване на общински охранители, които да наблюдават за реда денонощно или нещо друго за опазване на площадките?

- Много ми е болно от тази непрестанна вандалщина. Не мога да си обясня, тези хора не разбират ли, че като разрушат нещо, то ще бъде възстановено пак с техните пари. Голям парадокс - тази година дадохме толкова средства да ремонтираме съсипаното от вандалите, че с тях можехме да построим нови спортни площадки, или пък да направим други благоустройства. Да посегнеш чак и на първите в Бургас чисто нови уреди за деца с увреждания- вече е грях. Много от озеленителните фирми поставиха охрана. Двама от тези хора бяха настанени в болница след побой. Ангажирали сме жандармерията да обикаля около училищата, морската градина и площадките. Мислим и за видеонаблюдение. Но на мен не ми се струва нормално до всяка люлка да има охрана. Това е ненормално. Тук е моментът още веднъж да настоявам пред парламента за приемането на новия закон, който да позволи да се обособи общинска полиция с реални правомощия.


[ Редактирано нд ное 15 2009, 14:52 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System