Форуми
Отиди на страница   <<      
Редактори: ji
Темата е затворена
Автор Отговор
bateto_toshko
вт авг 26 2008, 11:09
Гост
Смятай колко струва на "черно" един такъв билет. ssad:
Най-отгоре
skrewdriver
вт авг 26 2008, 15:17
Гост
някои знае ли от колко часа е пътуващото кино на Андреи Слабаков довечера?
Най-отгоре
WarKiller
вт авг 26 2008, 18:23
Гост
20:30 ...
Най-отгоре
noemis
ср авг 27 2008, 18:39
Гост

Дванайсет групи забиват на "Бургас Блус Фест"

От 29 до 31 август ще се проведе поредното издание на доказаната музикална марка "Бургас Блус Фест". Организатор на събитието е Община Бургас.
Тази година фестивалът ще събере край морето най-добрите родни блусари и няколко доказани имена от чужбина, които ще свирят на сцената в Морската градина под х-л "Приморец". Тя ще се намира точно на мястото, където беше латино зоната по време на фестивала Spirit of Burgas.
Във фестивала ще вземат участие 12 групи и изпълнители, съобщиха организаторите.
Музиката ще се лее от 20.00 до 00.00 часа през всяка от трите вечери.
В петък, 29 август, на сцената ще излязат "Александров Рагтайм Бенд", Пламен Ставрев, "Джендема" и Ричард Баргел – немски китарист, който има издаден албум заедно с легендарния бледолик блусар Чарли Мъселуайт.
В събота ще свирят "Блус Трафик", "Жоро Матев Бенд", Васко Кръпката и компания, Атила Уайнбъргър от Румъния.
Програмата на фестивала за неделя включва изпълнения на "Хеброс Блус Бенд", "Тарантино", "Сънрайз" и американеца Крис Макдърмът, който е участвал във фестивала Уудсток’99.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
пт сеп 05 2008, 13:21
Гост

96 милиона домакинства ще гледат MTV филма за Бургас

96 милиона домакинства в общо 43 страни по целия свят ще гледат филма, изработен от MTV за първия фестивал Spirit Of Burgas. Това съобщи директорът на отдел “Концерти” към Общинска администрация Михаил Куцев на отчет за изминалия фест.

Според промоутъра Иван Вълков, през трите дни на фестивала, магазините, баровете и останалите заведения в центъра на Бургас са отчели оборот от близо 1 милион лева, а от фирмите-участници във фестивала в общинската хазна са постъпили минимум 400000 лева.

През следващото издание на Spirit Of Burgas ще бъде изграден палатков къмпинг към края на Морската градина, обясни Михаил Куцев. Той увери живеещите близо до плажната ивица, където се провежда феста, че Spirit Of Burgas` 2009 ще бъде озвучен със специална апаратура, със система за авторегулиране силата на звука.

Чуйте Михаил Куцев в звуковия файл:
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
сб сеп 06 2008, 11:51
Гост

Гостите на MTV феста оставили 1 000 000 лв. в БургасПървото издание на музикалния фестивал „Spirit Of Burgas" бе отчетено като успешно по време на пресконференция в Ощина Бургас. Поводът за срещата бе представяне на мнения, оценки и анализ на приключилия преди няколко седмици грандиозен фестивал. Участие в нея взеха директорът

на ОП „Летен театър, фестивали и концерти" Михаил Куцев и промоутърът Иван Вълков. Пресконференцията започна с отчитане на някои пропуски по време на „Spirit Of Burgas" от страна на организаторите и набелязване на мерки за тяхното отстраняване през второто издание на музикалния фест догодина. Обърнато беше внимание на оплакванията от живеещи в близост до района на фестивала граждани за силния звук. Този проблем ще бъде решен в следващото издание чрез използването на специална техника за регулиране силата на звука в допустимите норми. Организаторите обявиха, че усложненият пропускателен режим ще бъде избегнат чрез по-подробни разяснения на гостите на фестивала за начина на използване на гривните, осигуряващи достъп. Освен това за „Spirit Of Burgas 2009" ще се предвиди и място за къмпинг на желаещите да нощуват на палатка.

Плюсовете и предимствата на фестивала се оказаха много повече от допуснатите слабости. Те включват професионалната организация, констатирана и от английските партньори от световно известната музикална телевизия MTV, които са останали много доволни от провеждането на събитието. Посочена беше липсата на инциденти и струпвания на хора на входовете, баровете, тоалетните и павилионите и през трите дни, благодарение добрата работа на охраната и органите на реда.

За успеха на фестивала говори и фактът, че участие като доброволци са взели гости от Чехия, Турция и Румъния. Отчетена бе богатата и разнообразна програма от различни музикални стилове, широката медийна разгласа в България и в цяла Европа, както и изключително позитивните мнения в интернет пространството. По време на срещата стана ясно, че вече е готов филмът на MTV, който ще се излъчи в 43 държави и ще събере пред екраните 98 млн. домакинства.

Организаторите припомниха, че „Spirit Of Burgas" е част от цялостната европейска фестивална програма и поставя името на Бургас и България на картата на Европа. Голям успех е и участието на MTV още в първото издание на музикалното събитие. За сравнение промоутърът Иван Вълков припомни факта, че сръбският фестивал „Exit" в Нови Сад е бил отразен от МТВ чак при петото си издание. Според единодушното мнение на световно популярните изпълнители, стартът на бургаския фестивал е показал обещаващо бъдеще.

Проучване, проведено в рамките на фестивала, показва, че най-голям е бил броят на посетителите от София, следвани от гражданите на Бургас, Пловдив, Сливен, Стара Загора, както и гости от Турция, Румъния, Швеция, Англия и Полша. Най-висок процент от анкетираните са научили за събитието и са закупили своите билети чрез интернет. 95% от тях заявяват, че биха посетили отново фестивала през следващата година.

Резултатите от направения анализ показват, че икономическите ползи за града също са големи. Значително се е увеличил оборотът в заведенията и магазинната мрежа на Бургас. Около 1 млн. лв. са приходите от покупки в рамките на фестивала. Голяма част от средствата са вложени за разработване на дългосрочния проект и развитие на инфраструктурата, за да може фестивалът да се превърне в традиция за Бургас. 100 хил.лв. са вложени в дълготрайни активи като половината от тях са спестени и заделени за следващият фестивал догодина. Повечето ангажименти по организацията са възложени на бургаски фирми.

За второто издание на "Spirit of Burgas" ще бъде изградена и специална платформа с рампа за инвалиди пред VIP зоната, за да могат и хората с увреждания да се насладят на концертите.

Следващата година музикалната програма ще бъде изцяло нова и различна от тазгодишната. Организаторите обявиха, че още от сега започват преговорите с изпълнителите за догодина, за да има повече време за реклама и да се привлекат по-известни групи в Бургас.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
нд сеп 07 2008, 13:16
Гост

Започва десетото издание на Театралния фестивал "На брега"

Десето юбилейно издание на театралния фестивал "На брега" започва от днес и ще продължи до 14 септември в Бургас. Тази година изданието е съобразено с Дните на руската култура в България, обяви директорът на Драматичен театър "Адриана Будевска" и председател на Фондация "На брега" Борислав Чакринов.

Сред участниците от Русия са Руският център по драматургия и режисура на Александър Казанцев (преди година режисьорът нелепо си отиде от реалния свят точно в Бургас) с постановка на пиесата "Подялбата на Юга" на известният поет, драматург, писател и държавник, посланик на Франция в САЩ, Китай, Япония и Бразилия Пол Клодел.

Гостува Театър "Балтийски дом" от Санкт Петербург със спектакъла на ирландския драматург Мартин МакДона, постановка на Борислав Чакринов.

"На брега" показа и италиано-руската продукция "Златният човек" на Александър Бенидо с италиански режисьор в същия театър – за Италианския корпус в Русия по време на Втората световна война.

Българските заглавия са две постановки на проф. Крикор Азарян по Чехов "Три сестри и "Чайка" в Младежки театър "Николай Бинев" и Театър Българска армия. А също и представленията на Маргарита Младенова "Иванов" в Народния театър "Иван Вазов", на Явор Гърдев "Валентинов ден" от Иван Вирипаев и на Теди Москов "Животно на трона" по Карло Гоци в Малък градски театър "Зад канала".

Театралите могат да видят още "Мъртвешки танц" от Аугуст Стриндберг на Маргарита Младенова в Театрална работилнинца "Сфумато" и "Сексуалните неврози на нашите родители" от Лукас Берфус - постановка на Николай Поляков в театър "Възраждане".

Велко Кънев отбелязва своята 60-годишнина с юбилейния спектакъл "Дванайсет разгневени монолози", постановка на Здравко Митков в Народния театър.

Изложба, посветена на Владимир Висоцки, показваща периоди от живота му, също ще бъде акцент на фестивалната програма.

Общо 12 са заглавията в афиша на театъра. Те ще се играят на 3 сцени в града. Десет театрали ще получат специалната статуетка "Седем и пет" за постижения в развитието на българския театър.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от ДТ "Адриана Будевска". Цените за едно представление варират между 10 и 20 лева. За желаещите да посетят всички постановки ще бъдат издавани карти с намаление.

Плановете на организаторите - Фондация "На брега" и Община Бургас са от 2009 г. да репродуцират фестивала през цялата година. Освен досегашният Есенен, ще има още три -Летен, Пролетен и Зимен, които условно са наречени театрални салони, сподели Борислав Чакринов.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
PETRUCCIANI
нд сеп 07 2008, 13:50
Гост
noemis написа ...


Започва десетото издание на Театралния фестивал "На брега"

Десето юбилейно издание на театралния фестивал "На брега" започва от днес и ще продължи до 14 септември в Бургас. Тази година изданието е съобразено с Дните на руската култура в България, обяви директорът на Драматичен театър "Адриана Будевска" и председател на Фондация "На брега" Борислав Чакринов.

Сред участниците от Русия са Руският център по драматургия и режисура на Александър Казанцев (преди година режисьорът нелепо си отиде от реалния свят точно в Бургас) с постановка на пиесата "Подялбата на Юга" на известният поет, драматург, писател и държавник, посланик на Франция в САЩ, Китай, Япония и Бразилия Пол Клодел.

Гостува Театър "Балтийски дом" от Санкт Петербург със спектакъла на ирландския драматург Мартин МакДона, постановка на Борислав Чакринов.

"На брега" показа и италиано-руската продукция "Златният човек" на Александър Бенидо с италиански режисьор в същия театър – за Италианския корпус в Русия по време на Втората световна война.

Българските заглавия са две постановки на проф. Крикор Азарян по Чехов "Три сестри и "Чайка" в Младежки театър "Николай Бинев" и Театър Българска армия. А също и представленията на Маргарита Младенова "Иванов" в Народния театър "Иван Вазов", на Явор Гърдев "Валентинов ден" от Иван Вирипаев и на Теди Москов "Животно на трона" по Карло Гоци в Малък градски театър "Зад канала".

Театралите могат да видят още "Мъртвешки танц" от Аугуст Стриндберг на Маргарита Младенова в Театрална работилнинца "Сфумато" и "Сексуалните неврози на нашите родители" от Лукас Берфус - постановка на Николай Поляков в театър "Възраждане".

Велко Кънев отбелязва своята 60-годишнина с юбилейния спектакъл "Дванайсет разгневени монолози", постановка на Здравко Митков в Народния театър.

Изложба, посветена на Владимир Висоцки, показваща периоди от живота му, също ще бъде акцент на фестивалната програма.

Общо 12 са заглавията в афиша на театъра. Те ще се играят на 3 сцени в града. Десет театрали ще получат специалната статуетка "Седем и пет" за постижения в развитието на българския театър.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от ДТ "Адриана Будевска". Цените за едно представление варират между 10 и 20 лева. За желаещите да посетят всички постановки ще бъдат издавани карти с намаление.

Плановете на организаторите - Фондация "На брега" и Община Бургас са от 2009 г. да репродуцират фестивала през цялата година. Освен досегашният Есенен, ще има още три -Летен, Пролетен и Зимен, които условно са наречени театрални салони, сподели Борислав Чакринов.
-ВРЪЗКА-

"Животното на трона" бил много готин спектакъл. До колкото разбрах е нещо като "Улицата", явно не е за изпускане!
Най-отгоре
WarKiller
чт сеп 25 2008, 19:32
Гост
Пускам го тук, защото това се превърна в официалната тема за SPIRIT OF BURGAS... Ето го филмчето за фестивала, което даваха преди няколко дена по MTV.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=43053696
Най-отгоре
noemis
вт ное 18 2008, 15:29
Гост
Темата се заключва и се прехвърля

Чувсвайте се поканени да продължите коментарите си в

Благодарим предварително!

[ Редактирано вт яну 04 2011, 20:54 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System