Форуми
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Темата е затворена
Автор Отговор
WarKiller
пн авг 18 2008, 21:53
Гост
Екстра са като за фестивал на плажа. rfger:)
Няма да си пълни човека Долче и Габаната с пясък, я... et4:)

Заключението ми след третия ден.
Най-невероятен купон направиха Asian Dub Foundation в събота. Те събраха и най-много хора. Повече от Cradle of Filth и Kosheen снощи. Наистина подлудиха всички. Аз никога не съм им бил фен, но пичовете просто се раздадоха докрай и направиха най-великия концерт, който някога се е случвал в Бургас. Засега! j7jk:)

Kosheen бяха страхотни също. За мен да чуя на живо и то в Бургас песни като Hide You, Catch, Overkill, Empty Skies и All in my head си е една малка сбъдната мечта. Бях писал и преди, че съм силно емоциално свързан с тях. rfger:)
Това, което ги оставя след ADF е комуникацията с публиката и начина, по който тя отвръща. Не се получи това настроение като при ADF, както ми се искаше...

Sisters of Mercy. Тук съм пристрастен. Чисто като концерт и настроение - може би трябва да са след Ъпсурт и Уикеда дори, но толкова ги харесвам и за мен беше още една сбъдната мечта - да ги видя на живо в Бургас. Според мен имаха проблем и със звука. Вокалите бяха много тихи на моменти. Участието им беше в петък - когато имаше най-малко хора от трите дена, но пък сред публиката на този концерт имаше най-висок процент истински фенове на групата, а не такива, които за първи път ще ги слушат.

За Cradle of Filth - някой друг ще каже. Никога не съм ги харесвал. Бях на първите петнадесетина минути от любопитство. Голямо дранЬЕ. rfger:) След като гръмнаха едната тонколона, реших да порна още две бири на бара срещу Dance Arena.

Хахаха. Най-големият феномен за мен беше участието на Уикеда. Имаше много хора, които разправяха, че са дошли в събота специално заради Уикеда. Не заради ADF, Ъпсурт или Chris Liebing, а заради Уикеда. Събраха много публика. Може би колкото на Kosheen. Викаха ги два пъти на бис и пресрочиха с много времето си. rfger:)

Всички очакваха познатите парчета от Groove Armada и май забравиха, че от тях тук ще е само Andy Cato, който заби ебати цикъла... xced)
Ха! Сега се сетих и за латино пича от първата вечер. Frankie Morales. Гледах го около 15 минути, но другите които са били там през цялото време разправяха, че е било нещо невероятно. Супер непринуден концерт с разговори между него и публиката през повечето време.

Като цяло - много добра организация. Нищо не липсваше. Най-интересното е, че звукът точно на Main Stage-а беше слабичък на моменти, а на другите сцени беше екстра.
Според мен като за първа година, със сравнително малка реклама и организиран ескпресно бързо - фестивалът беше велик.
Четох интервю с един от организаторите, който разправяше, че по принцип всичко е било планирано да се случи следващото лято, но в последният момент решили да пробват какво ще се случи ако го направят още тази година. Организацията за догодина щяла да започне още от тази есен, за да може догодина да докарат още по-известни групи и изпълнители.
Та... всеки, който беше там - в поне една от вечерите, мисля, че ще се съгласи - Spirit of Burgas е една от най-страхотните прояви, които са се случвали някога в града ни. gfef:)
Най-отгоре
g06ky
пн авг 18 2008, 22:34
Гост
Живот и здраве догодина ще гледам да се прuбера за фестивала...звучи наистина интригуващо! er:) er:) er:) er:) er:) er:) er:) er:) er:)
Най-отгоре
g06ky
пн авг 18 2008, 22:37
Гост
ReLoaD написа ...

-ВРЪЗКА-
-ВРЪЗКА-
Релоуд наистина ме развесели с тази снимка с цървулките - благодаря rfger:)
Най-отгоре
noemis
ср авг 20 2008, 18:09
Гост

Детски фестивал откриват в Бургас

Стефка Крушкова
20 август 2008 11:44


Международният фестивал „Радост на брега” ще започне днес с официално откриване от 18.30 мин. пред Общината. Ще участват над 550 деца от България, Украйна, Русия, Израел, Грузия и Чехия. Те ще се представят в пет раздела -- Музика, Танц, Изобразителни изкуства, Поезия, Театър. Фестивалът има конкурсен характер. Той се организира от Сдружение „Арт фолк”, със съдействието на Общината и Регионален инспекторат по образование.

Предвидени са концерти в Българово, Долно Езерово, Банево, Св. Влас, Созопол и Несебър. Конкурсната програма ще бъде представяна в залите на Гарнизонен военен клуб- Бургас и Концертна зала „Професор Иван Вульпе ”. На 23 август ще е официалното награждаване , гала концерта на лауреатиге и закриване на фестивала в Летния театър.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
ср авг 20 2008, 18:11
Гост

Оперен спектакъл на открито в Бургас след 20 години

Стефка Крушкова
20 август 2008 16:48Спектакълът “Аида” ще бъде представен тази вечер от 20.30 часа на сцената на Летния театър. Постановката е на Павел Герджиков. Зрелищни декори пресъздават времето на Тутанкамон, специално за мегаспектакъла е отворена и оркестрината.

“Оперен спектакъл с декори и оркестър е поставян за последно на сцената на Летния театър през 1989 година, когато е играна “Кармен”. Оттогава е имало единствено концертни изпълнения, а за оркестрината повечето бургазлии вероятно дори не знаят, че съществува”, каза директорът на Оперно-филхармонично дружество – Бургас Александър Текелиев.

За участие в “Аида” са привлечени едни от най-големите имена в оперното изкуство у нас. В образа на Радамес ще се превъплъти Костадин Андреев, Аида ще играе Габриела Георгиева. Ще им партнират още Кирил Манолов в ролята на Амонасро, Бойка Василева – Амнерис, Евгений Станимиров – Рамфис, а Александър Текелиев ще изиграе Фараон. В мащабната продукция участват над 80 души.
Постановката “Аида” е част от програмата на първите “Летни музикални празници” в Бургас, които се провеждат от 14 до 30 август. Спектаклите продължават с “Травиата” на 22 август в залата на Операта, в която ще участва Орлин Горанов. На 27 август отново в Летния театър балет “Арабеск” ще покаже сюитата „Нестинарка” по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт под диригентството на Йордан Дафов, на който ще бъдат представени шедьоври от световноизвестни мюзикъли. Билетите за оперните спектакли и концертите са по 10 лева, цената за ученици и пенсионери е наполовина. Билети се продават на касата на Операта и в Летния театър.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
MaXiMuM
ср авг 20 2008, 19:55
Гост
Ето това си заслужава много. Който има мерак да погледа малко истинско изкуство да отива без да се замисля.
Най-отгоре
PETRUCCIANI
чт авг 21 2008, 12:54
Гост
MaXiMuM написа ...

Ето това си заслужава много. Който има мерак да погледа малко истинско изкуство да отива без да се замисля.

Ти ако мислиш, че Бургаска опера е "истинско изкуство", значи си в голяма заблуда.
Най-отгоре
MaXiMuM
чт авг 21 2008, 14:15
Гост
noemis написа ...

За участие в “Аида” са привлечени едни от най-големите имена в оперното изкуство у нас. В образа на Радамес ще се превъплъти Костадин Андреев, Аида ще играе Габриела Георгиева. Ще им партнират още Кирил Манолов в ролята на Амонасро, Бойка Василева – Амнерис, Евгений Станимиров – Рамфис, а Александър Текелиев ще изиграе Фараон. В мащабната продукция участват над 80 души.
Постановката “Аида” е част от програмата на първите “Летни музикални празници” в Бургас, които се провеждат от 14 до 30 август. Спектаклите продължават с “Травиата” на 22 август в залата на Операта, в която ще участва Орлин Горанов. На 27 август отново в Летния театър балет “Арабеск” ще покаже сюитата „Нестинарка” по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт под диригентството на Йордан Дафов, на който ще бъдат представени шедьоври от световноизвестни мюзикъли. Билетите за оперните спектакли и концертите са по 10 лева, цената за ученици и пенсионери е наполовина. Билети се продават на касата на

Кое точно от този абзац не ти стана ясно? ssad:
Най-отгоре
noemis
сб авг 23 2008, 18:32
Гост

"Травиата" с Орлин Горанов препълни залата на бургаската опера
Летните музикални празници продължават с "Нестинарка"С много артистизъм Орлин Горанов очарова бургаската публика, която препълни залата на
операта, за да види изпълнението му в "Травиата" в петък вечер. В ролята на Алфред Жермон харизматичният тенор показа невероятно присъствие на сцената и бе бурно аплодиран от зрителите.

Горанов, който в разцвета на кариерата си като поппевец, завършва оперно пеене, за първи път се
изяви на сцената на бургаската опера.

Заедно с него, великолепната Радостина Николаева в ролята на Виолета Валери, блестящият баритон Нико Исаков като Жорж и Вяра Железова като Флора и Анина превърнаха "Травиата" в истински празник на оперното изкуство.

"Травиата", постановка на Александър Текелиев бе част от програмата на първите в Бургас "Летни музикални празници". Още два спектакъла ще могат да видят почитателите на класическото изкуство по време на фестивала. На 27 (сряда) от 20.30 часа в Летния театър балет "Арабеск" ще представи сюитата "Нестинарка" по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. "Нестинарка" е играна за първи път преди 30 години и оттогава не слиза от родните и световните сцени.

Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт в залата на Операта под диригентството на Йордан Дафов. Шедьоври от световноизвестни мюзикъли ще изпълнят Орлин Горанов, Олга Михайлова, Валерия Мирчева и Михаил Пулиев. На пианото ще им акомпанира виртуозът Людмил Ангелов, който пристига специално за концерта от Испания.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
funktool
нд авг 24 2008, 10:21
Гост
ReLoaD написа ...

-ВРЪЗКА-
-ВРЪЗКА-галоши GLOBE !!!
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System