Форуми
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
WarKiller
нд юли 13 2008, 17:45
Гост
Най-яката кола на парада си беше Citroen DS ... Уникална за времето си. rfger:)
Има неща в нея, които някои от големите производители вкараха едва в последните години и то на водещите си модели.
Пример - завиващите фарове...

Може да пусна снимки после...

[ Редактирано нд юли 13 2008, 17:45 ]
Най-отгоре
dach
нд юли 13 2008, 22:45
Гост
Ха-ха що ли си фен на Ситроен,още не си почерпил.
Най-отгоре
Green
вт юли 15 2008, 17:59
Гост
Военни димки стреснаха Бургас
Най-отгоре
noemis
ср юли 16 2008, 12:14
Гост

Сделката на терена под СКАТ влиза в прокуратурата

Росица Амелева
15 юли 2008 12:56


Общинският съветник Ваклин Стойновски ще сезира Главна прокуратура за нарушения по сделката за продажбата на терена под ТВ СКАТ на собственика на медията и председател на ОбС Валери Симеонов. Това съобщи днес Стойновски като представи и документи, които според него уличават Симеонов във въздействие върху определянето на цената на имота. Той се позовава на изказвания на председателя на местния парламент пред БТВ и местен ТВ канал, в които Симеонов заявява че, лично е участвал във формирането на оценката на земята и тя е била два пъти по–висока отколкото в момента е пазарната оценка на квадратен метър в к-с ”Зорница”.

Съветниците одобриха докладната на кмета Димитър Николов на последната сесия през юни. Според решението Община Бургас продадава своята идеална част от собствеността си върху терена под ТВ Скат за сумата от 850 815 лева. Парцелът се намира в комплекс”Зорница” и е общо 570 квадратни метра.

По закон остойностяването на имот се извършва от независим оценител. Според Стойновски, ако се влияе върху оценката, то винаги това се прави в посока занижаване. ”Смятам, че цената на този парцел е нереално ниска. При проведен търг той можеше да се продаде и за над 2 млн. лева”- каза още общинският съветник.

„Сделката е изрядна, няма нарушения”- коментира Валери Симеонов. Той призна, че думите му станали повод за сигнала до прокуратурата са неточно употребени. Но те не са достатъчни за съдебно производство.

„Моето участие в сделката, е че още преди тя да бъде входирана в общината, съм декларирал и пред кмета, че искам цената да бъде над пазарната. Не познавам оценителя, нямам какво да крия"- каза още Симеонов.

Все още няма идеен проект за сградата, която е 3500 кв. разгъната площ. Там ще има само телевизия и няма да се продават етажите – декларира шефът на медията.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
пт юли 18 2008, 11:05
Гост

Нов 11-етажен бизнес център ще има в Бургас
Сградата включва офиси, търговски площи, банков клон и ресторант


от Румяна Емануилиду


Строителството на бизнес центъра започна през юли. Сградата ще е завършена за 18 месеца, а през януари 2010 г. официално ще отвори врати

Изграждането на луксозен бизнес център започна на крайбрежния булевард "Стефан Стамболов" в Бургас. Той е проектиран с едно подземно и единадесет надземни нива. Проектът е разработен от проектантско бюро МАПП с ръководител арх. Диана Тодорова.

"Касъл инвестмънт груп" ООД е инвеститорът на новата сграда. Продажбата на площи се осъществява от "Пропърти селър" ООД (Property Seller).Фирмата изпълнител е "Приста корект" ООД. Строителството започна през юли тази година. Срокът на завършване на бизнес центъра е 18 месеца, а влизането му в експлоатация е планирано за януари 2010 г.

Архитектурата е модерна, с оригинален силует - фасадната конструкция подчертава деловия тип на сградата и същевременно отговаря на визията на морския град.

Площта на парцела е 1519 кв.м, новата сграда ще се разположи на 872 кв.м. Общата разгъната застроена площ е 9592 кв.м.

Офисите са разположени на осем етажа на общо 3 640 кв.м. Те са с панорамни прозорци, които внасят естествена светлина във вътрешното пространство и допринасят за простора в работната среда. Последните два етажа имат озеленени тераси с изглед към морето. Всеки офис разполага с кухненски бокс и обзаведен санитарен възел. Вътрешните пространства са проектирани по начин, който да допуска промени като преграждане или обединяване на помещения.

Главният вход на сградата започва с ветробран и въвежда към информационния сектор. На партера се намират ресторант, банков офис с трезор и пет магазина. Три хидравлични асансьора и две стълбищни клетки, отговарящи на съвременните противопожарни норми, осигуряват вертикална комуникация на сградата. Предвидени са 15 открити паркоместа. В сутерена са разположени още 42 гаража с плъзгащи врати. Там ще бъдат изградени и кухненски, и складови помещения за нуждите на ресторанта.

Предимството на бизнес центъра е доброто му разположение. Той се намира в район с улеснени транспортни връзки с лице към една от основните пътни артерии на Бургас. Това осигурява на бъдещите му обитатели лесен достъп до летището и пристанището. В близост се намират хотели, жилищни и офис сгради, както и поликлиника.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
пт юли 18 2008, 11:09
Гост

Бургас се отваря към фара и морето
Държавата дава на общината Морската градина, но не и остров Св. Анастасия


от Румяна Емануилиду, Бургас

Експерти мислят как да се отвори пасажна зона от Морската градина до стария бургаски фар. До края на тази седмица ще има конкретен вариант за изграждане на коридор, чрез който гражданите и туристите ще имат достъп до тази част от територията на порта, каза изпълнителният директор на "Транспроект" Георги Първанов. Идеята става възможна, след като общината поиска от държавата Морската градина от казиното на юг към пристанището. Мотивът е годишната издръжка, която общинската администрация осигурява за поддръжка на публична държавна собственост, без да има задължението да го прави. "В момента, в който общинският съвет вземе решение и я поиска, ще получи тази част на Морската градина", заяви областният управител Любомир Пантелеев. Заместник-министърът на регионалното развитие Калин Рогачев уточни, че общината само ще управлява, без да се разпорежда с тази собственост, за да не се появят там нови строежи.

Рогачев обаче попари надеждите на общинската администрация да получи остров Света Анастасия. Желанието на кметството е островът да му бъде предоставен за стопанисване, за да може общинският бюджет да отдели средства за реставрация на археологическите и историческите обекти там. Амбицията на местната администрация е да направи цялостно благоустройство на острова и да го превърне в атрактивна туристическа дестинация, културно и историческо средище от национално значение. "Островът може да се стопанисва на принципа на съвместно управление между държава и община", заяви Рогачев.

Междувременно преди дни министърът на транспорта Петър Мутафчиев утвърди меморандума за реализирането на проекта "Супер Бургас". Проектът отваря града към морето и променя визията и предназначението на крайбрежната инфраструктура, каза авторът му Павел Маринов.

Меморандумът бе подписан преди това от областния управител Любомир Пантелеев, от кмета на града Димитър Николов. Документът беше утвърден и от общинския съвет на Бургас. На практика всички заинтересувани страни по него са съгласни реализацията да започне. Проектът носи заглавието "Зона за обществен достъп на морска гара, железопътна гара и автогара Бургас", но стана популярен под името "Супер Бургас". Той е определен като обект с национално значение с решение на Министерския съвет. Идеята е новата зона да интегрира трите видове транспорт, бургазлии и гости да имат достъп до морето. Той е разработен по модела на големите европейски пристанищни градове. Идейният проект сe финансира от националните компании "Пристанищна инфраструктура" и "Железопътна инфраструктура"."До края на тази година трябва да приключи инвестиционното проучване, до октомври 2009 г. ще е готова икономическата разработка, която да каже откъде ще се финансира проектът - има големи възможности за средства от ЕС за него", обясни Маринов. Той добави, че разчетите са проектът да е завършен до 2014 г. Реализацията му ще тече паралелно с новия контейнерен терминал на пристанище Бургас, както и с другите два негови терминала 1 и 2-Б, без това да се отрази на търговските дейности на порта.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
noemis
пт юли 18 2008, 11:12
Гост

Кметът: Масово недоволство, ако се стопират парите от ЕС

Росица Амелева

Вълна от недоволство в страната прогнозира кметът на Бургас Димитър Николов, ако се стигне до финансовите санкции на ЕК.

”Това ще е една несправедливост и тогава не е виждам кой ще спре хората да не ги изметат от властта”- коментира Николов позицията си по повод скандала с източването на средства по САПАРД и доклада на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ .

Николов изказа притесненията си за опасността от спирането на парите по програмите и допълни , че за коректните бенефициенти каквато е община Бургас това е загуба на огромни средства на които се разчита. До момента администрацията е внесла работещи проекти за над 80 млн.лева.
-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
Pirgos
пт юли 18 2008, 12:16
Гост
тъпи, тъпи, тъпи журналисти
тая румънската кокошка да намери крайбрежния булевард и тогава да пише
Най-отгоре
noemis
пт юли 18 2008, 14:02
Гост

Варна лапна туристическия пай на Бургас

Районирането на страната ни е факт. Черноморската туристическа област обхваща многохилядната черноморска база, Добруджа и Странджа

Страховете на местни представители на туризма, че Странджа може да остане на заден план от предвидените пари за реклама, се оказаха основателни. В края на миналата седмица Държавната агенция по туризъм прие райониранeто на страната ни. За това съобщи Соня Енилова, член на Националния съвет по туризъм и председател на Бургаската регионална туристическа асоциация. Болшинството от представителите на бранша приеха единодушно варианта за новите туристически области, за които “Черноморски фар” писа преди месец. Чрез районирането държавата ще се опита да обедини местните и предприемаческите инициативи в рамките на по-”едри регионални дестинации. За областното представяне на пазарите ще се предоставят определени пари за реклама. Така Бургас, китните странджански села, Слънчев бряг, Несебър, Царево, Созопол и други южни курорти ще бъдат под сянката на Варна, Златни пясъци и Албена, които са ни преки конкуренти в предлагането на летните туристически пакети. Това ще се случи, защото Бургаска и Варненска област са определени като общ район “Черноморие”. Очаква се също така в морската столица да бъде централното представителство, а това е предпоставка за лобиране на местни предприемачески интереси, категорични са бургаски представители на туризма. На територията на даден район може да се обособи само едно представително сдружение. А до края на месеца трябва да се излъчи лидери за Черноморския.
Интересен е фактът, че Тракийският район обхваща само Лудогорието и старите български столици Преслав, Плиска, Шумен и Велико Търново, които разполагат с далеч по-малка хотелска база.
Сакар пък се ориентира към Тракийския туристически район, където са обхванати и Стара Загора, Пловдив, селищата в подбалканските полета и градовете от Средногорието. Софийският пък ще акумулира финансиране единствено за столицата ни и градовете от областта.
Приоритети според ДАТ за Черноморския регион са рекреационният, круизният, яхтеният, фестивалният и културно-познавателният туризъм.
Според доклада на държавата за момента не са фиксирани окончателните граници и наименования на туристическите области. Продължава и диалогът между всички заинтересовани страни до финализирането на процеса, но основната отговорност по разработването на туристическото прерайониране е на ДАТ.
-ВРЪЗКА-
==============
И това на фона на големия туристически спад на север.
Справка ТУК
Най-отгоре
Klirik
пт юли 18 2008, 14:47
Гост
Хммм......тва просто няма как да стане! Може би просто фиктивно ще има някво си представителство във Варна,ама в Слънчев Бряг има налято десетки милиарди и не вярвам някой от мултимилионерите да загуби туристи само за някакво райониране.Може би едниствено Варна изпреварва като брой туристи Бъргас,ама само в Слънчев Бряг туристите са повече от тези във Златни и АЛбена взети заедно!
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System