Форуми
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
ZA
нд ное 22 2009, 10:25
Гост
valjoooo написа ...

-ВРЪЗКА-


Поредното "гениално" заключение на един застаряващ нещастник за когото журналистиката се заключава в това, да копира по 5 пъти на ден "новините" от сайта на шарана.

Точно книгите на Дан Браун са еквивалента на чалгата в литературата - масов продукт, разчитащ на опаковка и реклама, а не на съдържание, предназначен основно за силно ограничени хора с промити мозъци. Прехласването по тази т. нар. литература показва селяндурщина (в смисъла, който влага автора на статията), а не отричането и.

Аз от него четох само "Шифърът на Леонардо" и едва издържах до края, като ме крепяха единствено по американски умилителните сравнения и обяснения, от типа на това, че парка "Тюйлери" бил нещо, като парижки "Сентрал парк", ако и там да е била резиденцията на френските крале.

Както и да е! Нека хора, като тоя Максимов, се възхищават колкото си искат по американския окултизъм и опитите им да открият топлата вода и колелото отдавна открити и дори омръзнали в останалия свят, само да не ми вменяват някаква малоценност, за това, че не споделям ентусиазма им.

п.п. Абе, къде наистина бяха хората снощи? 90% от заведенията бяха празни. Кризата ли ни натисна или има някакви нови тенденции, които изпускам?

[ Редактирано нд ное 22 2009, 20:02 ]
Най-отгоре
GF youths
нд ное 22 2009, 11:19
Гост
вярно е,че Бургас е пълен със селяндури от най-див тип. остро чалга, плаза-млаза и 90% от младото поколение са прочели максимум 1 книга през живота си.
Най-отгоре
WarKiller
нд ное 22 2009, 18:46
Гост
Което се отнася за всички градове, а не само за Бургас... Просто тук имаме лек дефицит на нормални не-чалга заведения, където да срещнеш хората, които не спадат към горната категория. Не, че ги няма - просто селяндурите изпъкват...

Иначе за Дан Браун съм абсолютно съгласен... Поредният автор на книги за манекенки - тип Паоло Коелю. Не заслужава каквото и да е внимание.
Максимов се занимава с журналистика, просто защото не става за нищо друго. Нищо общо с пича Краси Калудов, с когото работят заедно...
Най-отгоре
ZA
нд ное 22 2009, 19:24
Гост
Интересно, че статията вече я няма в сайта на Дарик. За да не се чудят хората какво коментираме, ето я информацията:

"Не повече от 10 млади момичета и момчета посрещнаха възторжено тази вечер най-новата книга на Дан Браун в книжарниците на Бургас.
Бестселърът „Изгубеният символ" явно не заинтересува любителите на литературата от „града на поети, художници и артисти".
Успоредно с промоцията на новата книга, разтърсила света, улиците бяха изпълнени с младежи, танцуващи кючек."

На всичко това В. Максимов, известен още като "Пощенската кутия на шарана в Дарик" беше поставил заглавие "Бургас е селяндурски град".
Най-отгоре
SHEIKH`
пн дек 14 2009, 13:42
Гост
"Евробилдинг" ще строи първия открит МОЛ в България
Източник: News.Burgas24.bg 12:17 / 14.12.2009 Отпечатай Изпрати
©

До МОЛ-а ще има директен достъп от магистралата и двоен достъп до ул. Транспортна, както и чрез предстояща спирка на градския транспорт
След проведен конкурс с участието на 11 български компании от бранша, една от най-бързо развиващите се строителни фирми в страната - „Евробилдинг инженеринг" ООД - Бургас бе избрана за главен изпълнител на търговски център „Странд" в града, чието изграждане се очаква да стартира в началото на следващата година. С фирмата е подписано писмо за намерения, базирано на елементите на окончателната оферта и се очаква сключването на договор по Червената книга на ФИДИК, гарантираща прилагането на най-добрите Европейски практики в сектора.

"Изборът ни не бе случаен," изтъкна г-н Дейвид Кауард, изпълнителен директор на ZBS EOOD, инвеститор в проекта Странд. "Освен конкурентна оферта "Евробилдинг инженеринг" отговори най-добре на всички изисквания, които поставихме. Особено важно за нас бе опита, който фирмата има в реализацията на няколко обществено значими проекти, демострираното качество на изпълнение на обектите и не на последно място младия и динамичен екип на фирмата, който ни впечатли с професионализма си." Г-н Кауард сподели, че се радва, че избраната фирма е Бургаска, защото "у дома и стените помагат", което е особено важно във времена на криза. От значение са и собствените производствени и складови бази на дружеството, както и модерният парк със специализирана строителна и транспортна техника.

Проектът Странд е първият лайфстайл център в страната от открит тип, предлагащ много зеленина и открити тераси в непознат досега за България формат. За разликата от другите "традиционни" молове, в него значителна част от площите са предназначени за развлечения и отдих, което го прави център за пазаруване, забавления и свободно време, прекарано със стил за цялото семейство. Според инвеститорите в проекта, тези услуги са слабо застъпени в региона и се очаква „Странд" да се превърне в притегателна точка не само за бургазлии, но и за всички гости на Южното Черноморие. За проекта беше издадено разрешение за строеж през лятото на тази година.


Най-отгоре
WarKiller
пн дек 14 2009, 15:52
Гост
Затова говорих в онази тема преди... Обществени поръчки няма кой знае колко и за кой знае колко пари, но общината в същото време може да влияе малко или много на инвеститорите при избора им на изпълнител. :)
Да речем, че това е ползата на Евробилдинг от издържането на НАФТАТА...
Естествено може и да няма такова нещо и всичко да е честно, но са ми известни още два случая (за по-малки проекти), в които те са били предпочетени, въпреки че не са били най-евтиния или бърз вариант. :)
И вълкът сит, и агнето цяло...

[ Редактирано пн дек 14 2009, 15:53 ]
Най-отгоре
diesel
пн дек 14 2009, 18:20
Гост
Това е много хубава новина-дано да е достоверна
Най-отгоре
green_boy91
пн дек 28 2009, 23:49
Гост
-ВРЪЗКА- 34r:)
Най-отгоре
Arbeit macht frei
вт дек 29 2009, 16:45
Гост
Нищо весело не виждам.
Най-отгоре
Mr.GREEN
вт дек 29 2009, 18:50
Гост
"Да бъдеш първи в класация никак не е зле" - както се пееше в една песен.Никога дори и за миг не съм се съмнявал , че сме номер едно по този показател.

[ Редактирано вт дек 29 2009, 18:50 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System