Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас |
|
<< Предишна тема | Следваща тема >> |
От: От гражданите на община Бургас |
Отиди на страница >> | |
Редактори: ji
|
Автор | Отговор | ||
green_boy91 |
| ||
Гост | От името на бургаските граждани, по-специално - жителите на ж.к "Меден Рудник" започвам тази подписка против строежа на мюсюлмански религиозен храм - джамия. Първо - ритуалите нарушават спокойствието на гражданите, живущи в близост до храма. Второ - по закона за вероизповеданията, религиозната дейност се извършва от частни лица и е недопустимо община Бургас да отпуска безплатно терен за построяването на тази джамия. И трето - броят на мюсюлманите в град Бургас е нищожен и с подобен безсмислен строеж се създава излишна конфронтация на етническа и религиозна основа. В Истанбул има достатъчно джамии. Петицията не е обвързана с политически партии и други користни организации. Това е протест на гражданите на община Бургас. -ВРЪЗКА- нашия вот е важен 4tgs:) [ Редактирано ср дек 31 2008, 14:18 ] | ||
Най-отгоре | | ||
dae |
| ||
Гост | Това е грозно ... Ако този строеж се усъществи, то това ще зняачи , че рязаните все още имат власт над нас ... Не може да има едва 2% турци и мюсюлмани в Бургас и да ми строя джамия ... В моето село където имаме вила има джамия , но там българите сме малцинство което също е загубена битка ... | ||
Най-отгоре | | ||
IkariNoRei |
| ||
Гост | Аз пък нямам нищо против да имат място където да се молят. Кмета беше обещал че няма да има минаре и високоговорители, така че не разбирам на кого пречи. И за мащабите на Бургас 2% са грубо около 5000 души, това сигурно е няколко пъти населението на селото ти. На мен джамиите не ми пречат стига да не ми вият по няколко пъти на ден. Щом има желаещи да ги посещават, значи ще ги има - легални или не, аз лично предпочитам да са легални - така поне може да се упражнява известен контрол върху тях. Ако минат в нелегалност - тогава в тях може да започнат да се проповядват много опасни идеи... | ||
Най-отгоре | | ||
green_boy91 |
| ||
Гост | IkariNoRei ....... ae ей лек нормален ли си ???? ssad: | ||
Най-отгоре | | ||
niko_nsg |
| ||
Гост | само искам да разбера къде точно ще я строят,че може и аз да се "изповядам" там... | ||
Най-отгоре | | ||
IkariNoRei |
| ||
Гост | Съвсем нормален съм... за разлика от някои други явно... | ||
Най-отгоре | | ||
aa |
| ||
Гост | Ае ти в час ли си е Вън помаците от България. Ако има мислещи хора в този град това никога не трябва да бъде построявано ,ако не ще покажат кви лизачи на гъзове са сегащната управлява ! Замисли се можеше да бъде изграден Христиански храм ! Резаците си имат достатъчно джамий в селата да ходят там ,макар ,че не им е мястото в нашата държава.. | ||
Най-отгоре | | ||
IkariNoRei |
| ||
Гост | За твое сведение в М Рудник ще се строи православен храм. А ти като си много в час и другия дето е много в ред, хайде напишете нещо смислено, обосновано и логически подредено и се докажете като мислещи хора. Позиция се защитава с аргументи не с обиди. | ||
Най-отгоре | | ||
niko_nsg |
| ||
Гост | позиция се защитава със следното: ако в турция има толкова Български църкви,колкото в България цигански джамии,тогава нямам нищо против да я строят,ако в турция по националната им телевизия има новини на Български език,нека и тук има на турски,да ама нямааа...така че,чакам си инфото за местонахождението на гореспоменатата помиина яма! | ||
Най-отгоре | | ||
SHEIKH` |
| ||
Гост | Момчета, това няма да е джамия, а молитвен дом В момента се строи православен храм в М Рудник В Бургас има достатъчно турци, да си имат и те място, законосъобразно, където могат да се събират и да не пречат на останалите Все пак не збарвяйте, че турското и циганското население се покачва, което след около 15-ина години ще е достатъчно на брой Не се тревожете - това е световна тенденция, щом един Лондон става мюсюлмански град, какво остава за нас:( | ||
Най-отгоре | | ||
Отиди на страница >> | |
|