Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
От: От гражданите на община Бургас
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
SHEIKH`
пт яну 02 2009, 21:22
Гост
Виж сега, Дае

1. Кокаина не есинтетичен -добива се натурално.
Какато се казва: И в града, и на село - всеки сака бело! :))))

2. Ако някой в този форум си е помислил, че съм турско настроен и т.н е изпаднал в голяма заблуда - турците, особено тия в България, които са си загубили самосъзнанието и се турчеят насила - цигани, копанари, милети, помаци, гагаузи и т.н са ми непритни и бих могъл да кажа, че до някаква степен ги ненавиждам и мразя. Така, че тия думи не ми ги слагайте в устата все едно съм техен защитник.

Мисълта ми беше за прословутия молитвен дом - и аз съм против като цяло да се строят, но на вас не ви ли пречеше досега, че ги има много в нашата област?


Само ще ви дам един пример:
Като бях в 5 клас бяхме на екскурзия в едно айтоско село (не си спомнем името му)и като пристигнахме, на кметството имаше табелка: "ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ".

Годината беше 1989...

Най-отгоре
dae
пт яну 02 2009, 22:47
Гост
Има ли значение от какво е направен кокаина ... Нали всичкия shit идва от ТУРКИСТАН ... За какво си говорим ?
Най-отгоре
IkariNoRei
пт яну 02 2009, 22:52
Гост
Напълно подкрепям Шейх. Моята позиция е сходна. И на мен турчеещите се екземпляри са ми неприятни, а самият ислям като религия - още повече.

НО смятам, че СВОБОДАТА НА ЛИЧНИЯ ИЗБОР Е НЕЩО СВЕЩЕНО. Щом искат да се правят на турци и да се дупят в някакъв хамбар - така да бъде - на мен не ми пречат, стига да не ми бодат очите с минарета и да не смущават покоя ми с виещи мюедзини. Ако кмета спази обещанието си, и двете няма да им бъдат позволени. Така че за мен проблем няма.

Има проблем на едно друго място обаче - защо тези хора, които явно не са много наясно със своята индентичност избират да бъдат турци... толкова ли ниско е паднала българската идентичност... ето от отва вече много ме боли. И като се бием в гърдите, крещейки "Булгар, булгар..." и самозалъгвайки се колко сме велики, нищо няма да променим, само ще станем за смях, като съседните нам македонци... Разберете - проблемът не са строежите на джамии - щом има търсене - ще има и предлагане... Щом българската идентичност не е привлекателна - винаги ще има такива дето да я търсят другаде и повярвайте - ще я намират... Без значение как и къде... Забраните няма да ги спрат.

Много работа ни чака, за да върнем на българското самосъзнание мястото и тежестта, които му се полагат. И това няма да стане с протести, няма да стане със заплахи... А само с простото осъзнаване, че българското самосъзнание не е нещо, което ни прави велики, а нещо, което ние трябва да направим велико, нещо, на което трябва да върнем изгубената стойност и да изведем до нови висоти. Само така ще сложим край на строежите на разни молитвени домове и други подобни - не като ги забраняваме, а като просто им отнемем търсенето. Няма ли търсене - предлагането ще отмре само.


[ Редактирано пт яну 02 2009, 22:56 ]
Най-отгоре
green_boy91
пт яну 02 2009, 23:34
Гост
IkariNoRei чек , чек лек... как може на личната му карта да пише Бьлгарин ... а да вика и крещи аз сьм турЦин .... ей за това иде реч....
Най-отгоре
IkariNoRei
сб яну 03 2009, 00:04
Гост
Както казах малко по-горе - днес българската идентичност се котира много ниско уви... И до голяма степен вината за това е в нас. Нямя смисъл да я търсим другаде, дори и да има обективни външни фактори. Докато не се научим сами да си помагаме и господ няма да ни помага.

Най-отгоре
n0n4ev
сб яну 03 2009, 00:24
Гост
Има една простичка, па макар и чужда дума - пропаганда. Пропаганда му е майката. Тя ни залива от всякъде, от всички медии. А за успешната пропаганда са нужни сериозни финансови средства. Средства с които българските родолюбци не разполагат. А кои направляват световната икономика и дърпат конците в политиката знаем много добре. Парите дават власт, а властта дава още пари. Това е положението засега.
Най-отгоре
IkariNoRei
сб яну 03 2009, 00:32
Гост
Не всичко опира до средства... Има и едни фактори наречени желание, вяра, воля и мотивация... а за съжаление у българина дефицита от тях е огромен. За което има обективни причини (като 45 години комунизъм, който доказано успешно убива именно тези черти на характера на един народ) но това не ни оправдава. Ако искрено желаем нещо, вярваме в него и го преследваме с всички сили - едва ли има сила която да ни спре. Знаете поговорката - който иска да направи нещо си намира начин, който не иска - си намира причина... Нека намерим начина, вместо да търсим причини!
Най-отгоре
ZA
сб яну 03 2009, 02:38
Гост
С риск да бъда обвинен в липса на толерантност и култура ще си кажа категоричното мнение, че в Бургас джамия не трябва да бъде изграждана. И ще се опитам да се обоснова по-долу.

1. Като начало, не ми е много ясно каква точно е разликата между молитвен дом и джамия? Не съм специалист по религиите, но все пак за да се извършват ритуалите и да се отговаря на ислямските канони, то самата сграда трябва да бъде построена според изискванията за всяка една джамия. Иначе си е просто сграда. Вече въпроса дали ще има минаре е прах в очите. Ще го сложат след 5 години, когато всички са приели наличието на постройката и процеса е необратим. Нали никой не вярва, че мюсюлманите(колкото и да са те) няма никога да поискат джамията им да бъде завършена? Напротив, щом постигнат голямото(построяването), извоюването на едно минаре за тях ще бъде детска игра.

2. Никой не даде обяснение какви са тези жилищни помещения, тип общежития, които са предвидени. Никой ли не си задава въпроси?

3. И като стана въпрос за проекта - кой въобще го предложи този проект? Нещо съм пропуснал сигурно, но откъде изникна тази инициатива? Колко бургаски граждани са пожелали от Общината да се изгради джамия? Къде са, да ги видим? Има ли някакви подписи, някакъв инициативен комитет?

4. Видях, че и тук някои са го написали, чух го и от устите на други хора - имало нужда, мюсюлманите не били малко. И колко са? Колко са мюсюлманите с адресна регистрация в град Бургас? Прост въпрос. И не питам за строителите от Руен, нито за незаконно заселилите се цигани. Хората граждани на Бургас - колко от тях са мюсюлмани? И съответно колко пък от тях са пожелали да имат подобен молитвен дом? Да си говорим с цифри, защото останалото са общи приказки и пропаганда.

5. Колко от вас знаят, че според действащия и в момента в Република Турция закон, за да бъде дадено разрешение да се изгради джамия е необходимо в района да има поне 30 000 мюсюлмани без място за молитва?
Интересно, нали! Ако някой мисли, че 15% от бургазлии са мюсюлмани нека да пише! Да не говорим, че доколкото знам в някои от съставните села има джамия, така че и по критериите на ислямска страна нуждите на вярващите са напълно задоволени и дори там няма да бъде разрешено подобно строителство.

6. Някои от пишещите се отнасят доста несериозно и лежерно към разрешението за изграждане на молитвения дом. Не знам колко от тях си дават сметка, че разрешението може и да се издава от Общината, но после същата тази Община няма да има вече никаква власт над построеното. Тръгне ли някой след време да забранява или събаря джамията, без значение, че е изградено според българските закони, то града ни моментално ще се напълни с поне няколкостотин препасани с динамит "правоверни" с празен поглед и желание да отидат при Мохамед и девиците.

7. Няма какво да го увъртаме - исляма е агресивна религия и това, че ние се правим на толерантни, на възпитани, на добронамерени и т.н. няма с нищо да промени нито тази религия, нито настроенията сред мюсюлманите. Напротив, за болшинството от тях това ще бъде победа и крачка напред в "завоюването" на още територии. А и си е точно така.

8. И накрая, понеже ни се представя като изконна европейска практика разрешаването на всички да си изповядват религията както намерят за най-добре, нека някой се поинтересува колко джамии има в една Швейцария, където мюсюлманите са много повече, отколкото у нас!
Най-отгоре
bAcaRd!
сб яну 03 2009, 03:01
Гост
dae написа ...

Има ли значение от какво е направен кокаина ... Нали всичкия shit идва от ТУРКИСТАН

Не маняк.И въпреки всичко и аз съм против това в Бургас да има молитвени домове , джамии и тем подобни работи.Джамии в Турция.
Най-отгоре
ji
сб яну 03 2009, 08:34


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
колко са мислещите се за мюсюлмани и турци можеш да прецениш по думите на green_boy91
може и да не си разбрал мненията му но той се опитва да каже че в училищата в момента е пълно с хлапета които наричат себе си турци

молитвения дом ще се строи след политическо компромисно решение
след като кмета показа мускули и разруши незаконен молитвен дом за който никой в този форум не знаеше и ако си беше останал никой нищо нямаше да каже
след огромния политически натиск след разрушаването на баничарницата просто нямаше как да не бъде взето подобно решение
причината за това е силата на дпс в парламента и в управлението
нещо което вече казах че според мен ще продължи да бъде по същия начин и занапред след изборите през лятото (освен ако герб и бсп не направят заедно коалиция)

причината поради която доган е толкова силен е че след разпадането на десните партии и след създаването на атака които явно нямат желание да поемат отговорност за управлението на държавата всяко стабилно правителство минава през ключово участие на доган
в крайна сметка се получава така че той е във всяко правителство и каквото каже се случва защото без него кабинета е паднал

пак казвам че строителството на религиозен храм не ни е основния проблем
в бургас има и католическа и арменска църква макар че реално католици примерно в града няма
въпроса е не това че има мюсюлмански храм а защо се оказа така че в последните 5 години се нароиха желаещи да се молят в него
а иначе и до момента е имало нелегален незаконен молитвен дом който е действал от години без никой от нас да разбере
естесвено че е по-добре да е легален и всеки да го знае

[ Редактирано сб яну 03 2009, 08:39 ]

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System