Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
От: От гражданите на община Бургас
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
ZA
сб яну 03 2009, 09:29
Гост
ji написа ...

... и до момента е имало нелегален незаконен молитвен дом който е действал от години без никой от нас да разбере
естесвено че е по-добре да е легален и всеки да го знае


Тук въобще не мога да се съглася. Баничарница в която се събират няколко циганина е едно. Те така могат да се молят и в някой апартамент.

Джамия, изградено по ислямския канон и с прилежащи общежития, вече е нещо съвсем друго.

И съм сигурен, че не става въпрос за никакъв обществен натиск. Какъв обществен натиск, като баничарницата са я ползвали десетина човека? А и най-лесната работа беше да си измиеш ръцете с Валери Симеонов. Само че нашето кметче открито застана зад изграждането на джамията. И много добре знаеше, че това ще го скара с Атака. Всеки си има мнение, но за мен Николов вече се е продал на ДПС - те разполагат с доста ресурси, а момчето обича да прибира. Времето ще покаже дали съм прав. Факт е че с двама общински съветници(къде са всички последователи на ДПС по изборите?) турците ще управляват града. Вече са част от новата управленска коалиция.

Това, как ДПС било във всяко правителство въобще не ме убеди, че в моя град има необходимост от джамия.

И наистина, откъде идва това твърдение, че в Бургас има много мюсюлмани? По изборите ДПС събира около 1% от гласовете. По данните, които имам мюсюлманите в града са към 2000, включително арабите. А че покрай мащабното строителство се напълни със строители от айтоския балкан, това няма нищо общо - хората не са жители на нашия град и там, където им е адресната регистрация си имат джамии. Те са тук временно и спре ли строителството(както в момента) си заминават. Същото се отнася и за учениците, повечето от които си пътуват всеки ден. По тая логика да започнем да изграждаме православни църкви в Анталия, Кушадъсъ, Дубай и т.н., защото много наши туристи ги посещават.
Най-отгоре
MuTHu4aP
сб яну 03 2009, 10:09
Гост
абе кмета на кале и това е !!! а кмета на бургас е педераст !!! николов вън !!!
Най-отгоре
MuTHu4aP
сб яну 03 2009, 10:17
Гост
ji написа ...

колко са мислещите се за мюсюлмани и турци можеш да прецениш по думите на green_boy91
може и да не си разбрал мненията му но той се опитва да каже че в училищата в момента е пълно с хлапета които наричат себе си турци

молитвения дом ще се строи след политическо компромисно решение
след като кмета показа мускули и разруши незаконен молитвен дом за който никой в този форум не знаеше и ако си беше останал никой нищо нямаше да каже
след огромния политически натиск след разрушаването на баничарницата просто нямаше как да не бъде взето подобно решение
причината за това е силата на дпс в парламента и в управлението
нещо което вече казах че според мен ще продължи да бъде по същия начин и занапред след изборите през лятото (освен ако герб и бсп не направят заедно коалиция)

причината поради която доган е толкова силен е че след разпадането на десните партии и след създаването на атака които явно нямат желание да поемат отговорност за управлението на държавата всяко стабилно правителство минава през ключово участие на доган
в крайна сметка се получава така че той е във всяко правителство и каквото каже се случва защото без него кабинета е паднал

пак казвам че строителството на религиозен храм не ни е основния проблем
в бургас има и католическа и арменска църква макар че реално католици примерно в града няма
въпроса е не това че има мюсюлмански храм а защо се оказа така че в последните 5 години се нароиха желаещи да се молят в него
а иначе и до момента е имало нелегален незаконен молитвен дом който е действал от години без никой от нас да разбере
естесвено че е по-добре да е легален и всеки да го знаеаз все още се надявам ГЕРБ и АТАКА да направят коалиция ама .. едва ли .. дано поне да е ГЕРБ и БСП ..
Най-отгоре
SHEIKH`
сб яну 03 2009, 10:48
Гост
MuTHu4aP написа ...

аз все още се надявам ГЕРБ и АТАКА да направят коалиция ама .. едва ли .. дано поне да е ГЕРБ и БСП ..
За момента е изключено ГЕРБ да се коалира с Атака.
Преди месец на предтсвители на ГЕРБ при посещение при ЕНП им е натъртено, че за Европа една управление на коалиция с участието на атака е крайно неприемливо и са посъветвали ГЕРБ да се разграничат от Атака.
В Европа повечето страни се управляват от леви коалиции, десните претърпяха крах, така че най-разумното е умерено правитеслтво с ГЕРБ и БСП - за мен това е много добре най-вече да се махне ДПС от властта, смятам, че и Европа ще е доволна натова - все пак повечето европйци са против Турция да влезе в ЕС.
Най-отгоре
naftabg
сб яну 03 2009, 12:37
Гост
И наистина, откъде идва това твърдение, че в Бургас има много мюсюлмани? По изборите ДПС събира около 1% от гласовете. По данните, които имам мюсюлманите в града са към 2000, включително арабите. А че покрай мащабното строителство се напълни със строители от айтоския балкан, това няма нищо общо - хората не са жители на нашия град и там, където им е адресната регистрация си имат джамии. Те са тук временно и спре ли строителството(както в момента) си заминават. Същото се отнася и за учениците, повечето от които си пътуват всеки ден. По тая логика да започнем да изграждаме православни църкви в Анталия, Кушадъсъ, Дубай и т.н., защото много наши туристи ги посещават.

Това е най-големия проблем.Че се гласува в цялата община,която за жалост включва села с турско население и при положение,че българина не гласува те определят гласовете в нашия град.Тези за които грийн бой 91 казва,че се определят за турци са от същите тези села,дошли след 8 клас с високите дипломи от село в бургаските училища след като си пишат името грешно на български език.
Пак казвам,че в Бургас турци няма,помаци също(или да има те са мнооого малка групичка),а просто празните глави на мангалите се пълнят с сладките приказки на дпс...
Най-отгоре
ji
сб яну 03 2009, 12:53


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
ZA написа ...

И съм сигурен, че не става въпрос за никакъв обществен натиск. Какъв обществен натиск, като баничарницата са я ползвали десетина човека?


не за обществен а за политически натиск говоря
след събарянето на баничарницата е имало скандали и подписки в парламента
с две думи доган е ревнал че ако махнат баничарницата или да строят друга като нея или управляващата коалиция ще има проблеми да просъществува
примерно казано
естествено не говорят на такова ниво
въпроса е че натиска дойде от парламента и то поради факта че докан има силите и възможностите да налага своите неща
а когато политиката говори дали реално има нужда от такъв храм е без значение

факта че мюсюлманите в бургас са от айтоските села е несъмнен
въпроса е че с подобни разсъждения си оставаме на село в дълбоката провинция
всички искаме да живеем в красив преуспяващ привлекателен и силен икономически град
с подобни тесногръди виждания от типа на "щом нямаш адресна регистрация тук си стой на село" едва ли имаме шанс да сме нещо повече
дай да изгоним и англичаните и да разрушим няколкото английски заведения които вече има в града
все пак са пришълци
нямат право на собствено заведение
да изгоним и японците които дойдоха да строят пристанището защото вземат хляба на местните специалисти

аз се радвам че бургас е привлекателно място за работа и живеене
казах го вече 100 пъти
не е въпроса да изгоним избием и направим на сапун всички
не живеем в средновековието и инквизицията отдавна не функционира
трябва да измислим начин да ги приобщим и накараме да работят за доброто на всички
да ги накараме да се чувстват по-добре като българи а не да ги нападаме защото претендират че са други
как го постигат в сащ където всяка година се изсипват стотици хиляди емигранти и след 2 поколения вече са готови на всичко за държавата си и гордо се наричат американци независимо че бащите им са от другия край на света?

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
ji
сб яну 03 2009, 13:08


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
naftabg написа ...

Това е най-големия проблем.Че се гласува в цялата община,която за жалост включва села с турско население и при положение,че българина не гласува те определят гласовете в нашия град.


пак говориш пълни глупости
Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
ZA
сб яну 03 2009, 13:54
Гост
ji, много ги смесваш нещата. Няма как да поставя знак за равенство между икономика и религия. Никой не е казал нищо против арабските заведения, например, макар че лично аз дюнери не обичам и ми е неприятна миризмата носеща се на поне 50 метра от тези обекти. Тук топката, обече, е в ХЕИ. Те нека да си готвят. Всеки който работи и спазва българските закони заслужава само уважение. И обратно - разните мисионери от "Свидетели на Йехова", мормони и т.н. също трябва да бъдат гонени, независимо, че идват от т. нар "западен свят".

С това не искам да кажа, че мюсюлманите трябва да бъдат изолирани, притискани, нито да се чувстват нежелани. Въпроса е, че няма потребност от строеж на джамия тук и сега. Броя на изповядващите тази религия е много малък и аз съм сигурен, че целта не е да се обслужват потребностите на бургаски граждани. В районите на Айтос и Руен е пълно с джамии. Ако някой наистина има необходимост за 20 минути пътуване с автомобил ще може да я задоволи. Няма начин до всеки мюсюлманин да има и джамия. Говорим за уважение - за да бъде уважаван един храм, то всеки трябва да е убеден в необходимостта от него. В България джамиите са вече няколко хиляди! Пада се горе-долу на 200-300 вярващи по една. Съжалявам, но не мисля, че това е нормално. Не случайно цитирах турския закон, според който джамия може да се строи при поне 30 000 вярващи. Дори и там са наясно, че прекалената ислямизация не е нещо хубаво и отслабва светските устои на държавата.

Най-отгоре
DENIS
сб яну 03 2009, 15:12
Гост
Всеки си има мнение, но за мен Николов вече се е продал на ДПС - те разполагат с доста ресурси, а момчето обича да прибира.


МНОГО УВАЖАВАМ МНЕНИЕТО ТИ И В ПОВЕЕТО СЛУ4АИ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, НО ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА НЕ СИ ПИСАЛ.

ОПРЕДЕЛЕНО ДЕЙСТВИЯТА НА КМЕТА СА СЪГЛАСУВАНИ НА ПО-ВИСОКО НИВО И СЪБАРЯНЕТО НА БАНИ4АРНИЦАТА,ИСКАНЕТО ЗА ПРОВЕРКА НА ДЕЙНОСТТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩ. СЪВЕТ ОТ ГЕРБ, ПОСЛЕДВАЛАТА ОСТАВКА НА ДОСТА РАЗГОРЕЩЕНАТА СЕСИЯ И СВЕТКАВИ4НАТА СРЕЩА НА ВОДА4ИТЕ НА РЕЛИГИИТЕ СА ДЕЙСТВИЯ ОТ ЕДИН СЦЕНАРИЙ, КОЙТО ИМА ЗА ЦЕЛ РАЗГРАНИ4АВАНЕ ОТ АТАКА И ПОЕМАНЕ НА САМОСТОЯТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ В БУРГАС, КОЕТО В СЛУ4АЯ Е ОГЛЕДАЛО ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА./ТОЕСТ - НИЕ С АТАКА НЯМА ДА СЕ КОАЛИРАМЕ/. САМИ РАЗБИРАТЕ , 4Е ТОВА НЯМА КАК ДА СТЕНЕ ПО ИНИЦИАТИВА НА НИКОЛОВ, А Е НАРЕДЕНО ОТ Б.БОРИСОВ, КАТО ЦЕЛТА Е ХЕМ ДА СЕ РАЗГРАНИ4АТ ОТ АТАКА /ДОСТА СЕ ГОВОРЕШЕ ,Е ИМА УГОВОРКА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БС И ЗАТОВА СИМЕОНОВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДС. НА ОБЩ. СЪВЕТ/, ХЕМ ДА ГИ КОМПРОМЕТИРАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕ4Е.
ПРЕДЕЛНО Е ЯСНО, Е ВОЙНАТА МЕЖДУ ГЕРБ И АТАКА ЩЕ БЪДЕ ОСНОВНО В БУРГАС И ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ИЗОСТРИ С НАБЛИЖАВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ. НЯМА ДА Е ЛЕСНО И СЛЕД ТЯХ, КОГАТО ГЕРБ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ, А АТАКА ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПОЗИЦИОННА ПАРТИЯ. ЗАТОВА И НИКОЛОВ ЩЕ ИЗКАРА МАНДАТА СИ В БУРГАС, ЗА ДА ИМАТ ДОВЕРЕН 4ОВЕК НА МЕСТНО НИВО ПРЕДВИД ВАЖНОСТТА НА ГРАДА. ГЛЕДАХ ЕДНО ИНТЕРВЮ НА Б.БОРИСОВ ПРИ БАРЕКОВ И ТОЙ ПОДКРЕПИ ДЕЙСТВИЯТА НА НИКОЛОВ И ОТРЕ4Е СЪЮЗ С АТАКА В БУРГАС.КАЗА, 4Е НИКОЛОВ Е ПОСТЪПИЛ АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО В ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ /СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЖАМИЯТА/, НО ЗА МЕН Е АБСУРД КМЕТА ДА ВЛЕЗЕ В ОТКРИТА КОНФРОНТАЦИЯ С ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА ПАРТИЯ НА СВОЯ ГЛАВА.

[ Редактирано сб яну 03 2009, 15:48 ]
Най-отгоре
ZA
сб яну 03 2009, 16:53
Гост
DENIS написа ...

Всеки си има мнение, но за мен Николов вече се е продал на ДПС - те разполагат с доста ресурси, а момчето обича да прибира.


МНОГО УВАЖАВАМ МНЕНИЕТО ТИ И В ПОВЕЕТО СЛУ4АИ СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ, НО ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА НЕ СИ ПИСАЛ.

ОПРЕДЕЛЕНО ДЕЙСТВИЯТА НА КМЕТА СА СЪГЛАСУВАНИ НА ПО-ВИСОКО НИВО И СЪБАРЯНЕТО НА БАНИ4АРНИЦАТА,ИСКАНЕТО ЗА ПРОВЕРКА НА ДЕЙНОСТТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩ. СЪВЕТ ОТ ГЕРБ, ПОСЛЕДВАЛАТА ОСТАВКА НА ДОСТА РАЗГОРЕЩЕНАТА СЕСИЯ И СВЕТКАВИ4НАТА СРЕЩА НА ВОДА4ИТЕ НА РЕЛИГИИТЕ СА ДЕЙСТВИЯ ОТ ЕДИН СЦЕНАРИЙ, КОЙТО ИМА ЗА ЦЕЛ РАЗГРАНИ4АВАНЕ ОТ АТАКА И ПОЕМАНЕ НА САМОСТОЯТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ В БУРГАС, КОЕТО В СЛУ4АЯ Е ОГЛЕДАЛО ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА./ТОЕСТ - НИЕ С АТАКА НЯМА ДА СЕ КОАЛИРАМЕ/. САМИ РАЗБИРАТЕ , 4Е ТОВА НЯМА КАК ДА СТЕНЕ ПО ИНИЦИАТИВА НА НИКОЛОВ, А Е НАРЕДЕНО ОТ Б.БОРИСОВ, КАТО ЦЕЛТА Е ХЕМ ДА СЕ РАЗГРАНИ4АТ ОТ АТАКА /ДОСТА СЕ ГОВОРЕШЕ ,Е ИМА УГОВОРКА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА БС И ЗАТОВА СИМЕОНОВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДС. НА ОБЩ. СЪВЕТ/, ХЕМ ДА ГИ КОМПРОМЕТИРАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕ4Е.
ПРЕДЕЛНО Е ЯСНО, Е ВОЙНАТА МЕЖДУ ГЕРБ И АТАКА ЩЕ БЪДЕ ОСНОВНО В БУРГАС И ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ИЗОСТРИ С НАБЛИЖАВАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ. НЯМА ДА Е ЛЕСНО И СЛЕД ТЯХ, КОГАТО ГЕРБ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ, А АТАКА ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПОЗИЦИОННА ПАРТИЯ. ЗАТОВА И НИКОЛОВ ЩЕ ИЗКАРА МАНДАТА СИ В БУРГАС, ЗА ДА ИМАТ ДОВЕРЕН 4ОВЕК НА МЕСТНО НИВО ПРЕДВИД ВАЖНОСТТА НА ГРАДА. ГЛЕДАХ ЕДНО ИНТЕРВЮ НА Б.БОРИСОВ ПРИ БАРЕКОВ И ТОЙ ПОДКРЕПИ ДЕЙСТВИЯТА НА НИКОЛОВ И ОТРЕ4Е СЪЮЗ С АТАКА В БУРГАС.КАЗА, 4Е НИКОЛОВ Е ПОСТЪПИЛ АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО В ДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ /СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЖАМИЯТА/, НО ЗА МЕН Е АБСУРД КМЕТА ДА ВЛЕЗЕ В ОТКРИТА КОНФРОНТАЦИЯ С ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА ПАРТИЯ НА СВОЯ ГЛАВА.


Приемам аргументите ти, има много логика в написаното.

Ясно е, че имаше предварителен сценарий с автор ГЕРБ, а също беше ясно каква ще е реакцията на Атака.

Друг е въпроса, че с тези си действия ГЕРБ моментално загубиха доверието на страшно много гласоподаватели поне в града и околностите. Сигурен съм, че на парламентарните избори няма да успеят да повторят резултата си от местните.

Още повече, че ги чака коалиране с ДПС, Чамурджиев, Екоклимата и т.н. За всеки от нас е ясно що за управление ще бъде това. А след провала в Пловдив, недоволство на гражданите в Бургас ще бъде фатално за тях и в национален мащаб.

Но, те си знаят, мен ме вълнуват други неща.

Колкото до Николов, не знам дали е главен инициатор или "виновник", но той е кмет и лидер на местната организация. И като такъв ще си носи отговорността. Затова и ще го запомнят като кмета с джамията.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System