Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас |
|
<< Предишна тема | Следваща тема >> |
От: От гражданите на община Бургас |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji
|
Автор | Отговор | ||
Pirgos |
| ||
Гост | Денис, Николов няма да си изкара мандата до край. При победа на ГЕРБ на парламентарните избори, той е следващият министър на икономиката. | ||
Най-отгоре | | ||
DENIS |
| ||
Гост | Pirgos написа ... Денис, Николов няма да си изкара мандата до край. При победа на ГЕРБ на парламентарните избори, той е следващият министър на икономиката. СТАРО, СТАРОООО Колкото до Николов, не знам дали е главен инициатор или "виновник", но той е кмет и лидер на местната организация. И като такъв ще си носи отговорността. Затова и ще го запомнят като кмета с джамията. МНОГО СИ КРИТИ4ЕН КЪМ НЕГО.НАПОМНЯШ МИ НА ЕДИН ДРУГ ОТ ТОЗИ ФОРУМ, КОЙТО ОБА4Е ОЦЕНИ НАПРАВЕНОТО ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА И СИ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО. ДАЙ ШАНС НА КМЕТА ДА ПРОМЕНИ И ТВОЕТО. НЕ КРИТИКУВАЙ МАЛКОТО, КОЕТО НЕ ТИ ХАРЕСВА , А ОЦЕНИ МНОГОТО СВЪРШЕНА РАБОТА. БУРГАС ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ МНОГО ПРЕЗ СЛЕДВАШИТЕ ГОДИНИ В МНОГО ОТНОШЕНИЯ.ОСНОВНА ЗАСЛУГА ЗА ТОВА ИМА НИКОЛОВ. [ Редактирано сб яну 03 2009, 22:38 ] | ||
Най-отгоре | | ||
Green |
| ||
Гост | Мдааа...голям е проблема с джамията...нищо че 95% от жителите на Бургас са атеисти...не спазват християнските норми...не живеят според християнските цености...не ходят на църква , а ако ходят са леко пияни...но когато се строи храм на някоя друга религия , а не на тази , която те "уж" изповядват се надава неистов вой...цирка е пълен. [ Редактирано сб яну 03 2009, 23:01 ] | ||
Най-отгоре | | ||
vampir |
| ||
Гост | Големи християни се извъдихте всички.Чудно ми е колко от вас посещават редовно църква, колкото от вас имат икона вкъщи? Да не би някой от вас да пости през времената, които според християнството са определени за това? Аз съм християнин, понякога ходя на църква, не постя.Не мога да разбера изказвания от рода на това че, заради тази джамия след 10 години населението на Бургас щяло да бъде мисюлманско.Това са смешни и глупави твърдения, от хора, които нямат капка мозък в главата си. Защо обвинияваме мисюлманите затова че строят джамии,за това че ние не сме християни.Българската църква е една от най-богатите институции - защо тя не строи нови храмове.Имат пари турците, строят. Има ли някакво законово основание да се спре строителството на тази джамия,тоест да се забрани - НЕ, тогава какво искате. Всеки има право на свобода във вероизповеданието, и никой няма право да му я отнема.Турчина има пари и иска да строи, нека строи тогава.И ние имаме пари, но не го правим.Ами не е ли тогава проблемът в нас, защо не се замислим какви сме ние? Изобщо не мога да разбера какво ще ви пречи на вас тази сграда? Какво ви е виновен кметът, човека направи повече отколкото пияницата за всичките години.Имажелание да направи нещо Николов, и го прави.За меннеговото избиране беше едно от най-хубавите неща, които са се случвали на градаот много отдавна. | ||
Най-отгоре | | ||
ZA |
| ||
Гост | Даа....... Каквото и да се случи все имаме оправдание за собствената си липса на позиция. Дори да ни обират, бият или е... пак не е голяма работа. Нищо фатално, нищо ненормално. И затова малцината действащи у нас могат да направят каквото си наумят - защото сме страната на бездействащите. И още по-страшното е, че даже не се срамуваме, а оправдаваме и после удобно забравяме всичко, което ни мачка и унижава. Затова и хора като Доган, Софиянски, Йоан, Овчаров и т.н. не само са милионери и милиардери за наша сметка, но и явно се подиграват с обикновените хора. При това напълно заслужено. Истината е, че обикновения средностатистически човек у нас дори да му влязат в къщата, да го оберат, пребият и изнасилят жена му - пак няма да се трогне. Напротив, ще си намери удобно оправдание и ще продължи да си живее все така "достойно". Конкретно за джамията - от нея няма никаква нужда! Мюсюлманите в Бургас са около 2000, при това повечето са не особено религиозни, също като нас. Има си и достатъчно места за молитви на не много по-далечно разстояние от центъра на града сравнено с Меден Рудник. Само желание да има. Не може всеки с пари да строи религиозни домове. Това са святи места и са под особен режим. Не е никакъв проблем в Бургас да се построят и 500 джамии. Пари ще се намерят. Пак ли ще важат аргументите? И къде е границата? | ||
Най-отгоре | | ||
Elland |
| ||
Гост | Аз като цяло нямам нищо напротив,но да се проявяват като малцинство и да действат като такова.В смисъл такъв,че да се молят където искат,но не в 5 часа или когато там им е времето за първата молитва да надуят високоговорителите с техните молитви и т.н.Една такава джамия би трябвало да се построи според мен в покраинините на града,защото е грозно например да си заботат грозната Джамия на центъра или,където и да било другаде (Славейков,Зорница,Изгрев,Лазур),пак казвам все пак са малцинство спрямо нас и УЖ трябва да се съобразяват,но щом има хора да им позволяват своеволия боли ги Х*Я. | ||
Най-отгоре | | ||
Green |
| ||
Гост | ZA написа ... Даа....... Каквото и да се случи все имаме оправдание за собствената си липса на позиция. Дори да ни обират, бият или е... пак не е голяма работа. Нищо фатално, нищо ненормално. И затова малцината действащи у нас могат да направят каквото си наумят - защото сме страната на бездействащите. И още по-страшното е, че даже не се срамуваме, а оправдаваме и после удобно забравяме всичко, което ни мачка и унижава. Затова и хора като Доган, Софиянски, Йоан, Овчаров и т.н. не само са милионери и милиардери за наша сметка, но и явно се подиграват с обикновените хора. При това напълно заслужено. Истината е, че обикновения средностатистически човек у нас дори да му влязат в къщата, да го оберат, пребият и изнасилят жена му - пак няма да се трогне. Напротив, ще си намери удобно оправдание и ще продължи да си живее все така "достойно". Конкретно за джамията - от нея няма никаква нужда! Мюсюлманите в Бургас са около 2000, при това повечето са не особено религиозни, също като нас. Има си и достатъчно места за молитви на не много по-далечно разстояние от центъра на града сравнено с Меден Рудник. Само желание да има. Не може всеки с пари да строи религиозни домове. Това са святи места и са под особен режим. Не е никакъв проблем в Бургас да се построят и 500 джамии. Пари ще се намерят. Пак ли ще важат аргументите? И къде е границата? Нещо не те разбрах????Нещо леко дискриминация на верска основа в 21 век??Значи 2000 души да пътъват до незнам си къде , за да изповядват нещо, в което вярват...браво велик си! | ||
Най-отгоре | | ||
niko_nsg |
| ||
Гост | тия 2000 души,заедно с останалата измет от ромски и протурски произход могат да си хванат куфарите и да пътуват към анадола,щом са такива големи турци! | ||
Най-отгоре | | ||
Meraviglioso |
| ||
Гост | Всеки има право да изповядва свободно религията си -това е ясно.Проблемът според мен е ,че построяването на тази джамия има по-скоро политическа цел отколкото да осигури на мюсюлманите място за молитви.В Бургас като цяло турците са малко,но Меден рудник(където ще е въпросната постройка) има много представители на едно друго мургаво малцинство,сред които има много турчеещи се,приели турски имена и мюсюлманската религия.А именно тия примитиви са електорат на й-вече на ДПС.Така,че аз съм против джамията не защото съм против исляма ,а защото използването на религията като средство за политически борби и облагодетелстване на определени хора е подигравка с вярата и традиците на тези хора.Лично аз съжалявам мюсюлманите в България,защото те се превърнаха в най-голямата политическа марионетка през последните години. | ||
Най-отгоре | | ||
ZA |
| ||
Гост | Green написа ... Нещо не те разбрах????Нещо леко дискриминация на верска основа в 21 век??Значи 2000 души да пътъват до незнам си къде , за да изповядват нещо, в което вярват...браво велик си! Ами, моя си позиция. Не смятам, че на всеки изповядващ дадена религия, религиозно течение или някакъв култ трябва да се разрешава всичко, само защото ще се почувства дискриминиран. Така, както не смятам, че е нормално да имаме 100-150 църкви, ако се спазва разпределението и на всеки 2000 души се изгражда храм. Все пак тук не е Ерусалим, че религиозните сгради да стават повече от жилищните. А най-малко от всичко смятам, че Българската православна църква трябва да се третира наравно с всички други религии, традиционни и нетрадиционни. И ще се доближа поне малко към по-толерантна позиция за джамията, когато видя колко точно са мюсюлманите с адресна регистрация в Бургас, колко от тях живеят в Меден рудник и колко са пожелали да се изгради т. нар. "молитвен дом". Дотогава мнението ми е, че това е дело на хора външни за града, водени от не особено чисти и благородни подбуди. И още нещо до 5-10 години половината бургаски заводи ще са в Айтос. И хората ще си пътуват всеки ден. Така, както и в момента хиляди работят по Слънчев бряг, Поморие и т.н. На всеки му се иска работното място, магазина, кафето, ресторанта, дискотеката, плажа, стадиона, летището, гарата и всички останали любими и необходими за посещение места да са на максимум 2 минути от дома му. Е, не става! И това не е дискриминация! | ||
Най-отгоре | | ||
Отиди на страница << >> | |
|