Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Зелената лига :: Отбори |
|
<< Предишна тема | Следваща тема >> |
ПФК Васил Левски 1837 |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji
|
Автор | Отговор | ||
Decimator |
| ||
Гост | Интересно мнение на Ji, ама май само спамим темата на момчетата. Аз по-скоро бих се съгласил, че участието в Лигата на отбор, чието име води до неволна асоциация с това на софийския "Левски" е неуместно. Но момчетата така са си решили и аз не виждам нищо лошо в това. Не виждам и нищо лошо да има различни мнения по въпроса дали е уместно използването на имената на исторически личности за имена на отбори. Мога да изслушам всяко мнение, но не и изказано с менторски тон, както започва поста на Ji. Защото излиза, че щом не споделям неговото мнение ерго не съм патриот и пр. Несериозно ми звучи и твърдението, че щом няколко човека скандират мръсни думички за противниковия отбор това е обида към историческата личност. Първо, няколко човека не са Цялата публика, а малка част от нея и второ, надали тези хора, скандирайки "Кур за Левски" ясно и категорично имат предвид личността Васил Левски. Това е моето мнение и не казвам, че който не го споделя не е патриот. Знам, че може и доста да се поспори по тази тема. Аз съм убеден, че когато са били създавани клубове като Левски, Ботев, Чардафон, Раковски, Волов и др., създателите им са обичали клуба си както са обичали и патрона му. По същата логика най-старото игрище в София се е казвало Юнак. Нищо, че хората тогава не са разбирали каква е идеята на организирания спорт. А, всъщност каква му е идеята? Трябва да я знаем, за да не се посрамим пред чужденците, както казва Ji. [ Редактирано пн апр 06 2009, 20:27 ] | ||
Най-отгоре | | ||
Bobi |
| ||
Гост | Decimator написа ... надали тези хора, скандирайки "Кур за Левски" ясно и категорично имат предвид личността Васил Левски. Tочно за това сме кръстили така нашия отбор... защото всеки вместо като чуе името да се сеща за Апостола ,веднага се правят асоциации с "някакъв" софииски футболен отбор ! А пък и защо Зелената Лига да не е място за такива имена на отборите ??? Точно непрофесионалните клубове и фенски първенства трябва да носят такива имена ,защото в тях няма някакви скрити цели и тн. | ||
Най-отгоре | | ||
Decimator |
| ||
Гост | Боби, аз изказах предположение, че името на отбора ви може НЕВОЛНО да се асоциира с това на софийския Левски. А понеже антипатията между феновете на Нефтохимик и Левски (Сф) има вече близо 15-годишна давност, сметнах че е възможно да има някакво недоволство именно в Лигата, където играят повечето фенове на Нефтохимик. Но това е само мое предположение и не държа, че е меродавно. Иначе, както казах, уважавам вашето решение и както вече се аргументирах, смятам, че използването на имена на светли исторически личности за имена на отбори възпитава в положителен дух и трябва да се стимулира и подкрепя. Това е моето мнение и то е изцяло в подкрепа на това, което си написал. Желая ви успехи в Лигата и никакви контузии. Следващото е в кръга на шегата: rfger:) Като прецедент мога да ти посоча името на отбора на Грийн тийм, който е кръстен на никнейма на един от админите |||, който определено не е светла историческа личност, но оспорва името на вашия отбор. Явно отборите трябва да носят имената на капитаните си, за да няма разногласия по темата. gfef:) [ Редактирано пн апр 06 2009, 21:30 ] | ||
Най-отгоре | | ||
ji |
| ||
Регистриран потребител #1 Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18съобщения: 3402 | Decimator написа ... Нищо, че хората тогава не са разбирали каква е идеята на организирания спорт. А, всъщност каква му е идеята? Трябва да я знаем, за да не се посрамим пред чужденците, както казва Ji. моето лично неангажиращо нементорско мнение е че идеята в организирания спорт е противопоставянето съревнованието доказването че си по-бърз по-силен по-смел от противника всяко едно първенство по какъвто и да е спорт има победител там е единствената разлика с бягането за здраве или кофичките на лостовете в механото предполагам основателите на Ботев пловдив не са си давали реална сметка за това иначе едва ли биха пожелали да противопоставят Ботев на който и да е българин точно както аз лично нямам никакво желание да се сравнявам и съревновавам с Раковски макар и името в случая да е само символ [ Редактирано пн апр 06 2009, 22:07 ] Автобуси от автогарите в Бургас | ||
Най-отгоре | | ||
Decimator |
| ||
Гост | Ji, а ако се съберат момчетата от махалата да играят мач? И там има съревнование и себедоказване. Не мисля, че хлапетата от махалата играят махленски мач с по-малък ентусиазъм, отколкото в "организиран" мач. Май трябва да преосмислиш мнението си. Ще ти подскажа - всяко едно оргазнизирано "нещо" трябва да възпитава и изгражда определени ценности, иначе защо ще се организира. Защо се организира Зелената Лига?! Едни от първите футболни дербита са между Левски и Владислав, ама хората не са сменили имената на клубовете, само за да не противопоставят Васил Левски на Владислав Варненчик. Май доста трябва да се помисли за старите български ценности, а не с лека ръка близо 100 години по-късно да се отричат с лека ръка. [ Редактирано пн апр 06 2009, 22:47 ] | ||
Най-отгоре | | ||
Green |
| ||
Гост | Decimator написа ... Green написа ... Щом сте толкова големи патриоти , да ви се чуди човек как избрахте името на Апостола за име на амтьорски футболен отбор..не че и професионален има това право ама..здраве а е Пеца, извинявай, ама чак сега видях този пост. Не виждам причина един български футболен отбор да не носи името на Апостола. Ти да не искаш да се кръстят "Кемал Ататюрк" или "Осман паша"?! Нещо ти е сбъркана логиката. Същото важи както за аматьорски, така и за професионални клубове. Защо мислиш, че е нередно? Имаш ли нотариално заверена забрана от Васил Левски, в която той забранява използването на името му и никнейма му (!) за наименования на футболни клубове? И понеже знам, че нямаш, си запази мнението за себе си. И моля те, не ми говори за морални права. Васил Левски е за всички българи. А ти какъв си?! И ти изинявай..не съм чувал в Турция да има "Кемал Ататюрк" или "Осман паша"...нито ФК "Гарибалди" в Италия...не знам и за ФК "Адмирал Нелсън" в Англия..или за ФК"Наполен" във Франция...но ти си капацитета, патриота и големия Българин | ||
Най-отгоре | | ||
ji |
| ||
Регистриран потребител #1 Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18съобщения: 3402 | Ji, а ако се съберат момчетата от махалата да играят мач? И там има съревнование и себедоказване. Не мисля, че хлапетата от махалата играят махленски мач с по-малък ентусиазъм, отколкото в "организиран" мач. точно така е сформирали са отбор уговорили са се с противник срещу когото да играят разбрали са се по кои правила ще е мача (три ъглова дузпа) ето ти организация предполагам знаеш какво е представлявал футбола в първоначалния му вид някой от селото си е правил топка от парцали и е отивал на поляната да си я рита и към него се присъединявал който мине наблизо ритали са си ей така без правила без цел без победител 50 човека от селото гонят някаква топка и ритат кой както му харесва само физически усилия без ангажименти това също е спорт [ Редактирано пн апр 06 2009, 22:56 ] Автобуси от автогарите в Бургас | ||
Най-отгоре | | ||
Decimator |
| ||
Гост | Green написа ... И ти изинявай..не съм чувал в Турция да има "Кемал Ататюрк" или "Осман паша"...нито ФК "Гарибалди" в Италия...не знам и за ФК "Адмирал Нелсън" в Англия..или за ФК"Наполен" във Франция...но ти си капацитета, патриота и големия Българин Благодаря ти за добрите думи, за които всички знаем, че са плод на искреност. А ти защо мислиш, че българите трябва да следваме примера на чужденците? Не виждам причина, понеже нямало ФК"Гарибалди" да няма ФК"Васил Левски". Да не би да твърдиш, че българите нямаме акъл и следователно трябва да се водим по акъла на други нации?! Или не трябва да запазим своята самобитност и традиции? Уважавам това ти мнение, което обаче не означава, че съм съгласен с него. Все пак мисля, че не е редно в темата на тези момчета да раздаваш мнения дали е "редно" отбора им да се казва така или не. Името "Васил Левски" не е забранено от закона и не носи негативни за държавата или морала емоции, все пак не се казват "Азис" или "Гейове в атака". | ||
Най-отгоре | | ||
Green |
| ||
Гост | Не бе Ники...гадно е когато някой присвои имена на национални икони ...и после по стадионите се чува.."к*р" за Левски или Ботев...когато написах мнението си имах в това в предвид....мисля че Ji го е понаписал по- подробно.. Нищо лично към никой нямам..не мога да забраня нищо на никой , но мога да имам лично мнение Надявам се че и ти нямаш нищо лично към мен, макар че леко се опитваш да ме нападаш и засягаш...здраве да е [ Редактирано пн апр 06 2009, 23:09 ] | ||
Най-отгоре | | ||
Decimator |
| ||
Гост | ji написа ... точно така е сформирали са отбор уговорили са се с противник срещу когото да играят разбрали са се по кои правила ще е мача (три ъглова дузпа) ето ти организация предполагам знаеш какво е представлявал футбола в първоначалния му вид някой от селото си е правил топка от парцали и е отивал на поляната да си я рита и към него се присъединявал който мине наблизо ритали са си ей така без правила без цел без победител 50 човека от селото гонят някаква топка и ритат кой както му харесва само физически усилия без ангажименти това също е спорт Аз не разбирам. Ако това наричаш "организиран футбол", то тогава Зелената Лига трябва да е Шампионска Лига. Организираният спорт трябва да възпитава силни и отговорни бъдещи членове на обществото, чрез състезания, в които да се изгражда чувство за отговорност и работа в колектив ( за отборните спортове ) и личностно израстване ( в т.ч. индивидуалните спортове ). Сигурно съм пропуснал още нещо полезно. За това държавата ( би трябвало ) да отделя средства от данъците на родителите на тези деца. Това би трябвало да е генералната идея. Тук имам дупка в моя тезис, зашото и Хитлер е правил съшото. Но и той е мислел за доброто на държавата си, па макар и по свой начин. | ||
Най-отгоре | | ||
Отиди на страница << >> | |
|