Форуми
Отиди на страница       >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
Mr.GREEN
чт авг 13 2009, 21:30
Гост
Реших да се поровя за нашите нови благодетели.Това което намерих из нета за тях меко казано ме смущава.Не знам дали е истина , но вижте за какво става дума.

ВРЪЗКА 1

ВРЪЗКА 2

[ Редактирано чт авг 13 2009, 21:34 ]
Най-отгоре
Mr.GREEN
чт авг 13 2009, 22:23
Гост
Ето и другата страна на медала

Вече година и половина държавата не може да реши къде да се направи животоспасяващата операция за малката Татяна от Бургас, въпреки че са намерени пари за лечението

На снимката: Рехабилитатори се грижат ежедневно за болното дете, благодарение на средствата на “Евробилдинг Инженеринг”

Вече година и половина държавата бави своето съгласие за животоспасяваща операция на малката Татяна Мищенко от Бургас. “Черноморски фар” писа за тежката съдба на четиригодишното момиченце, което заради лекарска грешка остава с “шепа” мозък и умствено изостава от своите връстници. Въпреки че бургаската строителна фирма “Евробилдинг Инженеринг” близо година покрива по-голямата част от разходите за болното дете, майката Мария Мищенко е изправена пред друга още по-жестока битка от тази за набирането на средства. Единствената надежда детето да проходи и говори е в няколкото последователни операции за имплантиране на стволови клетки. Първата от тях е била преди няколко години, а резултатите са били революционни. Благодарение пък на финансовата помощ на “Евробилдинг Инженеринг” детето е подложено на редица рехабилитационни процедури в София и вече казва “мамо”, държи главичката си изправена и има шанс за по-добър живот. Втората животоспасяваща операция, заради която Татяна може да оцелее още няколко години, е била насрочена на 17 юли 2008 година. Болницата, която е избрала Мария Мищенко, е Клиника за възстановителна и интервенционална неврология и терапия "Нейровита" в Москва при проф. Андрей Брюховецки. Лекарят има 75 научни труда и 6 патента. Автор е на монографията "Трансплантация на нервни клетки и тъканна инженери на мозъка при нервни болести". Специалист е по новите клетъчни технологии, като изследванията му в тази област продължават 12 години. Процедурата да се отиде в Москва за това е следната. Здравната каса отпуска отредените по закон средства, а останалата част се покрива със собствени средства. В дарителската сметка на Татяна има около 10 000 лева. От “Евробилдинг Инженеринг” също са обещали да покрият известни разходи. Трагичното е обаче, че държавата в лицето на здравното министерство отрязва надеждите на Мария. Дълга и тягостна кореспонденция се води вече година и половина. “Черноморски фар” разполага с всички писма на отговорните институции. Мария не се задоволява само с тях. Тя води Татяна в София на лично посещение при президента Георги Първанов. С двете си ръце тя пренася обездвиженото детско тяло неколкократно по жълтите павета, за да склонят управляващите да подпишат направление за лечение.
“Важно е да ви информираме, че до момента няма научни данни за прилагане на стволови клетки при пациенти с неврологични заболявания. В някои държави, включително и в Русия, се провеждат експерименти с присаждане на ембрионални стволови клетки в гръбначния и главния мозък на опитни животни, като резултатите не са обнадеждаващи.” Така заместник-министърът на здравеопазването Матей Матев отговаря в началото на юни миналата година на Мария Мищенко.
От държавното ведомство съветват бургазлийката да изчака откриването на процедурата по трансплантация в България. До днес това не се е случило. През седмицата екипът на вестника посети дома на Мария в Долно Езерово. Майката и болната дъщеря прекарват три седмици в София в рехабилитационен център и една в Бургас. Мария ни показа огромната папка, където президент и министри прехвърлят топката за важната операция, а резултатът е нулев.
“Колкото по-рано започнем трансплантацията, толкова по-рано ще се възстанови детето ми”, казва Мария.
В момента умственото развитие на четиригодишното дете е колкото на момиченце на година и половина. Последният отговор към Мария е, че през следващите три месеца няма надежда да се осъществи операцията. Поне до изборите. Майките в очакване според нея са десетки. Голяма част от тях поддържат връзка. Потърсихме в Интернет отзиви и информация за клиниката "Нейровита" в Москва. Форумите, където се възхваляват завидните постижения на проф. Андрей Брюховецки , са много. Стотици са и надеждите на близки на безнадеждно болни пациенти, които виждат спасение там. Помогнал е на много българи. Подобни трансплантации са се правили от неврохирурзите родната болница "Св. Иван Рилски". Именно там е осъществена първата трансплантация на Татяна, благодарение на която детето живее. В същото време през август миналата година здравното министерство забрани подобни операции, тъй като според нашите наредби те са незаконни. Тогава зам.-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев подаде оставка с мотив, че не е съгласен с взетото административно решение, което не е било подкрепено с научна дискусия за лечебния ефект на стволовите клетки върху неврологични и генетични заболявания.

-ВРЪЗКА-
Автор: Женя АТАНАСОВА

[ Редактирано чт авг 13 2009, 22:25 ]
Най-отгоре
mute
чт авг 13 2009, 22:31
Гост
имат да дават пари на толкова много хора
явно правят благотворителност вместо тях
Най-отгоре
TojaRaSaN
чт авг 13 2009, 22:45
Гост
хм, като прочетох тази статия и коментарите...
дали не го правят и те с цел това възраждане на отбора...
да приберат парите които ще даде кмета и....
дано да не е така, но тея коментари за тях са... ...............
Най-отгоре
Man-Utd
чт авг 13 2009, 23:06
Гост
всеки може да казва ... и аз мога да напиша статия ! засега добре е всичко ще видим по нататак
Най-отгоре
TojaRaSaN
чт авг 13 2009, 23:15
Гост
а ти прочетели суматите мнения във втория линк?
Най-отгоре
DENIS
чт авг 13 2009, 23:27
Гост
СПОКО БЕ, В СРАВНЕНИЕ С ВРЪТКИТЕ НА СЪБЕВ НА БОРСАТА, ТИЯ НОВИТЕ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ В СЕМИНАРИЯТА. И АЗ РАЗПИТАХ ЗА ТЯХ - ИМА ИНТЕРЕСНИ НЕЩА, НО НИЩО ЧАК ТОЛКОВА ОБЕЗПОКОИТЕЛНО. КАЖЕТЕ МИ ЕДИН ПО-СВЕСТЕН ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ОТБОРИ.
Най-отгоре
Forza
чт авг 13 2009, 23:46
Гост
Ай стига сте търсили под вола теле! Какво общо има това с отбора и като цяло мненията на някъкви турци със основно образование който са ги лъгали със заплатите има ли значение това какво общо има с нас?
Най-отгоре
WarKiller
пт авг 14 2009, 00:11
Гост
Аз често чета за различни фирми мненията в кариери.бг и честно казано не съм видял все още такава, за която поне 80% от мненията да не са негативни...
Повечето хора, които пишат там са изхвърлени от работодателите поради некадърност, несериозност или са напуснали, защото нещо не им е било угодно....
Разбирам, за някои работодатели да има само такива мнения, ама за всички...
Аз скоро си говорих с един мой познат за НАФТАТА и като му казах, че Евробилдинг са новите собственици - той каза само добри неща за тях от съвместната им работа...
Така, че ... винаги има две страни медала наистина...
Най-отгоре
MaXiMuM
пт авг 14 2009, 01:13
Гост
Абе момковци. :)
Строителните фирми в България повечето са такива.
Който не е тръгнал да строи, той не знае.
Истината е, че в повечето случаи строителните договори се правят по следната схема - примерно: "построяваме първия етаж - ти ни даваш 20%; построяваме 2-ри етаж - още 20% и така докато построим покрива, когато ще ни дадеш 90%"

Сами се сещате, че за тия останали 10% никой не се натиска и затова толкова хора са прецакани. :)

Сигурно и във въпросната фирма не са изключение. Точно затова е идеята за намиране на още спонсори! Това според мен е задължително.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System