Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: НАФТА :: Отборът
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Да кажем сбогом на ПФК Нафтекс АД
Редактори: ji
Автор Отговор
ZA
ср окт 14 2009, 20:10
Гост
Дълго се колебах къде точно да пусна тази информация, но мисля, че заслужава като за последно, да се отрази при новините за нашия отбор. Все пак ни касае, най-малкото заради историята и стадиона (все още).

И така ПФК Нафтекс АД вече наистина не съществува. Но не от лятото, както си мислят почти всички, а от 25 септември. И още по-точно дружеството продължава да си съществува, но под друго име и с променен предмет на дейност.

Накратко - ПФК Нафтекс АД след като даде лиценза си на Ч-ц Поморие и продаде на нас все още неясно какво, продължи да си съществува, макар че не развиваше вече професионален футбол. Интересен е момента със собствеността на играчите, но за тази информация ще се почака още малко.

Много важно: стадиона си остана собственост на това дружество!

С решение на ОС на акционерите от 25.09.2009 г. ПФК Нафтекс АД се преименува на Спортс Пропърти Мениджмънт АД, а предмета на дейост също се променя. Така дружеството се превръща в нещо като фирма за управление на недвижими имоти.

Много важно: стадиона продължава да е собственост на дружеството с вече ново име!

За който има желание да разгледа ще прикача документа.
__.pdf[ Редактирано ср окт 14 2009, 20:12 ]
Най-отгоре
ultra_nafta_svishtov
ср окт 14 2009, 22:14
Гост
То ако не е стадиона няма да има има и дружество.....
Най-отгоре
nafta_youth
ср окт 14 2009, 23:00
Гост
превърнаха Нефтохимик в Нафтекс а след това Нафтекс във не футболно дружество само и само да ни измъкнат стадиона без да има футболен отбор който да изявява претенции .Егати ехидните копелета.
Най-отгоре
stisho
чт окт 15 2009, 02:21
Гост
оня от горе гледа ........да не ни го продадат след 2 години стадиона на нас за 1 евро .........заради палеж на много важен стратегически петролопровод и пленяване на кораб под панамски флаг носещ товар от убогатен уран и провокация към гранична полиция
Най-отгоре
ultra_nafta_svishtov
чт окт 15 2009, 15:15
Гост
Ашколсун на сценариста!
Най-отгоре
lyubimec13
вт окт 27 2009, 12:58
Гост
Относно прехвърлянето на стадиона в активите на фирма - "Митко Събевите спортни имоти" (спорт пропъртайз мениджмънт) :
Подобен беше и сценарият през 2007 год (или 2006) когато тогавашния изпълнителен директор Пламен Киряков прехвърли собствеността от ПФК - Нафтекс към акционерното дружество в което влязоха Петрол Холдинг, Община Бургас и ПСФК - Ч-ц 919. Тогава сделката беше обявена като продажба и беше обявено, че Ф.К. - Нафтекс ще получи май бяха 30 милиона лева, които по думите на Пл. Киряков са достатъчни за издръжката на отбора през следващите 5-6 години а за стадиона клуба щял да плаща наем !!!!!???
От тогава минаха едва 2 години, а уж клуба беше осигурен финансово за 5-6 год.
Не си спомням някой някога да е давал отчет как са похарчени толкова много пари за толкова кратко време особено като се има предвид, че отбора беше в Б-група и беше обществена тайна, че заплатите не бяха големи, плюс това че не бяха и купувани футболисти.
Явно не случайно Евробилдинг получи само нематериалните активи.
Интересно дали Евробилдинг са правили опит да поискат от общината да им се предостави стадион Ч-ц и общината да влезе във Ф.К. - Нефтохимик с апортна вноска + пари за издръжка докато е аматьорски клуб, както постъпи с новоизлюпения Ч-ц 919 през 2005 год.
Най-отгоре
niko_nsg
вт окт 27 2009, 15:06
Гост
абе въоще много интересни врътки станаха,тепърва ще има и още развитие,дано и нас ни огрее скоро
Най-отгоре
Пламенски
вт окт 27 2009, 15:40
Гост
lyubimec13 написа ...

.......
Интересно дали Евробилдинг са правили опит да поискат от общината да им се предостави стадион Ч-ц и общината да влезе във Ф.К. - Нефтохимик с апортна вноска + пари за издръжка докато е аматьорски клуб, както постъпи с новоизлюпения Ч-ц 919 през 2005 год.

Нямат отверка....
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System