Форуми
Редактори: ji
Автор Отговор
Пламенски
сб яну 16 2010, 10:28
Гост
Нефтохимик се надява на пари от Общината за да се развива

Нефтохимик се надява на финансиране от Община Бургас, за да продължи развитието си към възвръщане на позициите на клуба в професионалния футбол. В момента клубът се издържа със собствени приходи и пари от спонсора Евробилдинг Инженеринг, но ръководителите в клуба много пъти са заявявали, че за по-високи успехи е нужен по-голям бюджет. "Не можем да правим селекция без да знаем с какви пари ще разполагаме. Говорили сме с много футболисти, но още не знаем дали ще можем да удовлетворим финансовите им изисквания", неведнъж са казвали от ръководството "шейховете" през зимната пауза. От клуба искат също да развиват детско-юношеската школа, да изградят нови терени и да подобрят стадиона в Долно Езерово, но за това също са нужни финанси.

Дали ще бъдат отпуснати пари зависи от това какво ще гласува Общинският съвет за Бюджет 2010. Това най-вероятно ще стане през февруари. Преди това, този четвъртък, предстои гледане на входирана от кмета Димитър Николов докладна записка относно това как ще се финансират спортните клубове в общината. Нефтохимик покрива повечето от условията - да развива детско-юношеска школа, да инвестира в екипировка и съоръжения и др. В записката има точка, според която кандидатстващите за субсидии от общината спортни клубове, трябва да са развивали дейност поне 1 година преди това. Това не би трябвало да бъде проблем, тъй като при създаването на новия Нефтохимик през лятото, Митко Събев подари и всички нематериални активи на новото ръководство - цветове, емблема, история и др., тоест клуба не трябва да се смята за новосъздаден. През лятото кметът Димитър Николов обеща Община Бургас да помогне на Нефтохимик и в ръководството на клуба очакват той да си спази обещанието.

спорт.бургас24.бг

В общи линии, едно и също. Община,та община
Аз със сигурност знам, че ще има още 30 К от друг спонсор на отбора - сериозна фирма. Дано това да повлече крак и да има и други доброжелатели.
Най-отгоре
nafta_fan
сб яну 16 2010, 14:35
Гост
Дано !
Най-отгоре
Techno
сб яну 16 2010, 15:31
Гост
Тия Бургас24 са големи путки! Дъвчат все едни и същи теми а за кражбите на цацата няма и дума. Като им пуснах едно писамце по тази тема ми наложиха банче мама им даеба циганска.
Най-отгоре
ultra_nafta_svishtov
пн яну 18 2010, 13:37
Гост
За мен кмета постъпва правилно. Така правят във всички общини, където искат да помагат на футбола. Просто им трябва юридическа платформа за да имат основание да дават пари по определено перо от общинския бюджет. Веднъж прието това ще се случва всяка година и то за всички спортни клубове на територията на Община Бургас. Проблема тук е, че общината може да докара нещата дотам да е гарантирано участието в третия ешелон всяка година. Ама за нагоре бъдете сигурни, че трябва да се оправяме сами, защото стотинките няма да стигат.
Най-отгоре

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF