Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Бургас - презареждане
Отиди на страница       >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
WarKiller
пн фев 22 2010, 15:03
Гост
Снощи нещо се зачетох в стари теми... И най-вече в 35-те страници на [Burgas|Бургас] Construction, Projects & Updates. Та... нещо ми липсват тези дискусии напоследък.
Реално някои неща останаха неизяснени... rfger:)
g06ky така и не показа обещаната статистика за белгийките - дали са повече скин или пънк отдолу? Както и summerborn за русите чехкини... ssad:
Нещо по-важно - summerborn се обзалагаше, че Лирекс ще спечелят проекта за Интернет в училищата... не ми се търси сега по медиите, но имам смътен спомен, че стана точно така половин година по-късно...
Голямата дискусия за МОЛ-овете също ми липсва... Беше интересно и весело. Може сега да коментираме завършения (леко разпадащ се) и другите, които са замразени...
Всъщност ... дайте да дискутираме. Защо стана така наистина? Защо въпреки предпоставките Бургас продължава да изостава толкова от другите големи градове? Защо проектите при нас продължават да остават само на хартия? Защо повечето ми познати продължават да изпадат във възторг като се заговори за София, Варна или Пловдив, а вече даже и за Стара Загора и Русе?
Защо въпреки уж стратегическото ни разположение и възможности - бизнесът продължава да заобикаля Бургас? И защо според последното изследване средната заплата в община Бургас вече е под средната за страната?

Къде изчезнаха готовите за дискусия, спорове и аргументация потребители в този форум?!
Най-отгоре
noemis
пн фев 22 2010, 15:39
Гост

За какво да се пише като нищо не се случва - дори това което имаме не е както трябва. Като ми дойдат познати или приятели на гости вече избягвам да ги водя в "новия" МОЛ, защото ме е срам. Няма и година откакто е пуснат и няма една здрава плоча в него - по-лошото е, че никой не прави нищо по въпроса.

Ето нещо от днес:
София и Стара Загора в класация на градовете на бъдещето

Публикувана от Profit.bg в Икономика

Лондон е на първо място в класацията на FDI Magazine на градовете на бъдещето, а югоизточна Англия е лидер сред регионите......
................
Българската столица зае второто място в категорията "Ефективност на разходите" сред големите градове, изпреварена само от Букурещ.

Стара Загора е на второ място при най-добрите градове за "привличане на чуждестранни инвестиции в Източна Европа" след Бърно (Чехия) и също на второ място по „стратегия сред микроградовете" (с население под 250 хил. жители) след Бордо (Франция).


При нас дори това, което се започна е в застой или направо е спряно. Само Панорамата до Пантеона се строи усилено и без прекъсване.
Най-отгоре
SHEIKH`
пн фев 22 2010, 16:10
Гост
При мен имам капиталовата програма за 2010 - то чудо и приказ за какви плановве става на въпрос:))) Доста неща са залегнали, да видим колко ще се изпълнят.
Най-отгоре
WarKiller
пн фев 22 2010, 16:12
Гост
Живко беше писал някъде наскоро, че колкото и да оплюваме и не харесваме Бургас Плаза, като се съпостави с цялостната картинка на проектите в града - направо си е крачка напред. Междудругото на няколко места вече и осветлението не работи, а отпред светещият надпис беше останал само BURGA PLAZA...
Както и да е де... ще ги оправят нещата.

В интерес на истината моите впечатления са, че интересът към мола е доста добър, въпреки че няма забавления и представлява просто по-голям търговски център с хипермаркет към него... Тоест - ако все пак Галерията стане някой ден - би трябвало да има успех.

Иначе - какво е положението към момента с големите проекти....
Сан Сити център - застой от няколко месеца, Омега център - замразен от вече година, Експо центъра на Евробилдинг дори не е започнат, Странд - не е започнат и дори спряха да пишат за него, Галерията - на ниво изравняване на терена, Супер Бургас - нищо реално не се случва....

Един поглед в jobs.bg показва и друго... В Бургас работата е нискоквалифицирана и зле платена. И дори тази е дефицит.

Тези неща са ясни. Въпросът е защо се случва така?
Търся причини и не достигам до логични такива...
Най-отгоре
WarKiller
пн фев 22 2010, 16:18
Гост
SHEIKH, въпросът не е в какво инвестира средства общината в капиталовата си програма, а защо бизнесът продължава да ни заобикаля?
Много е хубаво, че се строят басейн, спортна база, тук-таме се оправят улици и на хартия имаме някаква си инфраструктурна стратегия... Защо сравнявайки се с другите градове обаче - частните големи инвестиции тук не се случват?
Най-отгоре
skr
пн фев 22 2010, 16:27
Гост
comnet доставя интернет на училищата :) лично на мен могат да са ми благодарни Йовков, Дебелянов, машиностроенето и даскалото в Даун Лейк
хаха

на сан сити бизнес центъра зад Априлов е замразен. Явно самото място е прокълнато. Повече от 20 години там имаше половин строеж, в който доста деца, включително и аз, за първи път са се докоснали до цигари и цици :))) сега пак на там е тръгнала работата :)

[ Редактирано пн фев 22 2010, 16:33 ]
Най-отгоре
WarKiller
пн фев 22 2010, 16:36
Гост
А на Комнет кой го доставя Интернета? Еволинк...
Еволинк = Лирекс.

Всъщност чакаме включване от summerborn да обясни за какво точно ставаше въпрос тогава...

Иначе, всеки от нас май е израстнал до подобен строеж. Моят беше, където е сега БСУ. Недовършеният строеж там трябваше да бъде библиотека. Ех, половината ми детски спомени са свързани в някаква степен с него rfger:)

[ Редактирано пн фев 22 2010, 16:39 ]
Най-отгоре
fafafy
пн фев 22 2010, 19:14
Гост
ахах да на мястото на БСУ беше много яко :D беше бахти мизерията там ама го опрайха ;]
Най-отгоре
Dresta
пн фев 22 2010, 21:57
Гост
Таз дупка в центъра на града няма ли най накрая някой да вземе да направи нещо. Супер грозна гледка
Най-отгоре
valjoooo
пн фев 22 2010, 21:59
Гост
забравете да стане нещо от дупката на центъра толкова дела има за тоя парцел, че сигурно ще се водят още 2 века докато се стигне до някакво разрешение на проблема
Най-отгоре
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System