Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас

<< Предишна тема | Следваща тема >>
Бургас - презареждане
Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
ji
сб апр 17 2010, 22:46

Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
Пламенски написа ...

Абе хора,като поличаваш 700 лв заплата и имаш 350 лв за ток и др.глупости....къде да ходят тези хора.За сметка на това градините в комплексите са си ,както винаги пълни.

не става въпрос за това
вече не виждам красиви и ведри хора по улиците
сякаш и младите хора са супер намалели
винаги или хлапета на 15 или лелки и чичковци на 45
къде са хората между 20 и 40?
сякаш вече нищо не може да накара народа да се развълнува малко
все ми се струва че преди имаше моменти в които в града се усеща някакво събитие
вече няма събития
няма останал дух
нищо няма

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
WarKiller
нд апр 18 2010, 01:13
Гост
Нещата са горе-долу същите както и преди 10 години... Просто ние остаряваме...
Вече няма IRC, а Facebook... Вече не е модерно да се чакаме 20 човека на Часовника, а някой да пази маса на Малибу...
Имам предвид, че светът около нас се променя по-бързо, отколкото ние самите...

Другото... аз като се замисля защо толкова много съм обикнал Бургас и едно от водещите неща е НЕФТОХИМИК... Събралият ни се негативизъм, че на практика градът премаза отбора - ни кара да гледаме негативно и на всичко останало, което се случва тук. Не знам де... поне за мен е така.
Най-отгоре
Пламенски
нд апр 18 2010, 14:13
Гост
ji написа ...

Пламенски написа ...

Абе хора,като поличаваш 700 лв заплата и имаш 350 лв за ток и др.глупости....къде да ходят тези хора.За сметка на това градините в комплексите са си ,както винаги пълни.

не става въпрос за това
вече не виждам красиви и ведри хора по улиците
сякаш и младите хора са супер намалели
винаги или хлапета на 15 или лелки и чичковци на 45
къде са хората между 20 и 40?
сякаш вече нищо не може да накара народа да се развълнува малко
все ми се струва че преди имаше моменти в които в града се усеща някакво събитие
вече няма събития
няма останал дух
нищо няма

И аз тва казавам- в омплексите.
Най-отгоре
drebniabs
чт апр 29 2010, 14:20
Гост
В неделя откриват новия спортен комплекс в Изгрев.* На футболните игрища ще ритат футболисти от детската школа на „Нефтохимик" -ВРЪЗКА-
Най-отгоре
vaso
чт апр 29 2010, 14:47
Гост
Eдно от нещата които могат да се направят Бургас да тръгне нагоре е бургаския университет да започне да произвежда хора със знания. Тогава може вече някоя фирма да започне да търси аутсорсинг в Бургас.
Най-отгоре
strannika
чт апр 29 2010, 21:26
Гост
drebniabs написа ...

В неделя откриват новия спортен комплекс в Изгрев.* На футболните игрища ще ритат футболисти от детската школа на „Нефтохимик" -ВРЪЗКА-

наще там ли ще са да напрайм нещо малко еуфорийка а у :?
Най-отгоре
WarKiller
чт апр 29 2010, 21:33
Гост
Няма такъв филм, батка. Това за великото образование в СУ, УНСС и въобще в София може да го разправяш на баба ми... Тя още си живее в онова време, в което образованието по принцип е било на друго ниво.
Но имам достатъчно познати в повечето университети в България и такива от различни специалности в БСУ. Разликата е дотолкова никаква, че направо я няма. Всички университети в България са на едно и също ниско ниво.

Парите са основният фактор. Преподавателите от СУ прекарват повече време в БСУ, отколкото в София, заради парите, които им се плащат. Имам приятел в правния факултет на СУ - еми трета година там лекциите и упражненията им ги водят асистентите. Титулярните преподаватели им идват само за изпитите, а в същото време същите тези имат по 2 седмици плътно лекции в Бургас.

А, да... сетих се за разликата. Разликата е в имиджа и в историята. Фирми, които се прекланят само на това, без да преценят сами кандидата, според качествата му - хич не ми трябват.

Това, което мен ме радва е, че всяка следваща година - все повече интелигентни млади хора остават да учат тук, вместо в София, Варна или Пловдив.
И да... селски пръчки и леопардови щампи има навсякъде... във всички университети...
Най-отгоре
ji
чт апр 29 2010, 21:59

Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
WarKiller написа ...

Нещата са горе-долу същите както и преди 10 години... Просто ние остаряваме...
Вече няма IRC, а Facebook... Вече не е модерно да се чакаме 20 човека на Часовника, а някой да пази маса на Малибу...
Имам предвид, че светът около нас се променя по-бързо, отколкото ние самите...

Другото... аз като се замисля защо толкова много съм обикнал Бургас и едно от водещите неща е НЕФТОХИМИК... Събралият ни се негативизъм, че на практика градът премаза отбора - ни кара да гледаме негативно и на всичко останало, което се случва тук. Не знам де... поне за мен е така.

или бургас се е променил много или аз съм се променил
последните дни си правя непрекъснато този експеримент
броя хората на улицата
наистина тези между 20 и 40 години са може би 20% ... ако не и по-малко
да не говорим че всички са смачкани и сиви

всъщност това прозрение дойде от другаде
бях в пловдив 15-тина дни и наистина беше голям шок разликата
най-простия пример
в пловдив по улиците не можеш да спреш да си въртиш главата след готините мацки с които се разминаваш непрекъснато
тук не се сещам в последните месеци някоя жена да ми е хванала окото

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
WarKiller
чт апр 29 2010, 22:21
Гост
Хех. Не мога да схвана нещо идеята за мацките...
И добре... да речем, че наблюденията ти са точни... темата тръгна с такава идея горе долу... откъде идва разликата ни с Пловдив? И защо тук хората са смачкани и сиви, а там са щастливи и красиви?
Най-отгоре
DENIS
чт апр 29 2010, 22:59
Гост
[всъщност това прозрение дойде от другаде
бях в пловдив 15-тина дни и наистина беше голям шок разликата
най-простия пример
в пловдив по улиците не можеш да спреш да си въртиш главата след готините мацки с които се разминаваш непрекъснато
тук не се сещам в последните месеци някоя жена да ми е хванала окото

СПРИ ДА ГЛЕДАШ, ЧЕ ДА НЕ СТАНЕМ КОМШИИ.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>   

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF