Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Вадят стадион “Черноморец” от имуществото на “ПСФК Черноморец-Бургас”АД
Отиди на страница       >>  
Редактори: ji
Автор Отговор
DENIS
вт апр 13 2010, 15:08
Гост
Вадят стадион “Черноморец” от имуществото на “ПСФК Черноморец-Бургас”АД

Вторник, 13 Април 2010 09:58
burgasnews

Община Бургас иска разграничаване дейността на футболен клуб “Черноморец”, в спортен аспект, от дейността по изграждане на Спортния комплекс в квартал “Акациите” и управлението на имота. Тази необходимост е продиктувана от “бездействието” на “ПСФК Черноморец-Бургас” АД по отношение на строителството, което предизвиква негативен отзвук сред бургаската общественост.
Такава възможност за разграничение е предвидена в разпоредбата на чл. 262 от Търговския закон. В случая тя е приложима, като част от имуществото на дружеството - спортен комплекс “Черноморец” премине към новоучредено дружество. Акционери в него ще са “Петрол холдинг” АД и Община Бургас, при равно участие в капитала. Управлението ще бъде възложено на специалисти в областта на изграждането и управлението на недвижими имоти. Виждането на общината е да се свиква общо събрание на акционерите за преобразуване на дружеството. По този начин, новоучреденото дружество няма да е ангажирано с тежката издръжка на съществуващия футболен клуб, която ще остане изцяло за “ПСФК Черноморец-Бургас” АД . Предложение за това до общинските съветници е внесено от кмета Димитър Николов.

Представителите на общината в търговските дружества следва да вземат задължително съгласие от Общински съвет по въпроси, свързани с преобразуването на дружеството. На предстоящата сесия ще бъдат избрани нови представители на Общината в Съвета на директорите на “ПСФК Черноморец-Бургас” АД, тъй като настоящите искат да бъдат освободени.
Освен това на общото събрание на акционерите Община Бургас ще предложи Съвета на директорите да се представлява от двама изпълнителни директори, действащи заедно, единият от които пред ставител на Общината.

Както е известно, Община Бургас е акционер в “ПСФК Черноморец-Бургас” АД още от 2005 г. През 2007 г. тя внесе под форма на непарична вноска в капитала на дружеството собствения си недвижим имот “Спортен комплекс Черноморец”. Целта на извършената непарична вноска беше от футболния клуб да бъде изграден нов спортен комплекс със стадион, многофункционална зала, търговски комплекс, развлекателен център и административни сгради. Изграждането на съоръжението трябваше да стартира през пролетта на 2009 година. Към настоящия момент, строителството не е започнало, базата на спортния комплекс не се използва и не се поддържа. Финансиране на проекта не беше осигурено и стартирането му се отложи във времето, без да са уточнени сроковете, в които ще започне строителството на комплекса.

[ Редактирано вт апр 13 2010, 15:14 ]
Най-отгоре
ji
вт апр 13 2010, 17:28


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
новината на годината
някой май взе да се усеща какво става
ами че те като изкарат стадиона капитала на ад-то на урода ще остане 2 милиона

интересно как ще реагира събев след десетките изхарчени милиони
интересно е и как може да се вземе такова решение от акционерите при положение че акциите са 50 на 50

[ Редактирано вт апр 13 2010, 17:31 ]

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
noemis
вт апр 13 2010, 18:30
Гост
Кметът направи ли го това, ми има гласа и за следващите избори. Дано да стане, аз като бургазлия съм пряко заинтересован общината да няма нищо общо (най-малкото финансово) с безумията, кото се вършат в този клуб. Сега да го видим Събев дали ще му стиска да продължава да "инвестира" след като сам ще трябва да си плаща за масрафа (каква хубава "българска" дума :) ).

[ Редактирано вт апр 13 2010, 18:40 ]
Най-отгоре
WarKiller
вт апр 13 2010, 19:32
Гост
Е хубаво де... Аз не разбирам кое ви радва толкова в новината? Ще го извадят от едното дружество и ще го вкарат в друго, в което отново Петрол и общината ще имат по 50%.
Не виждам как това ще доведе до някаква промяна...
Най-отгоре
ji
вт апр 13 2010, 19:50


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
цялата схема до момента беше измислената от брадатия алкохолик тактика да обвърже стадиона в комлука с бъдещето на черноморец
реално без тази идиотщина щеше да се случи това, че събев щеше да си е собственик на нафтекс и отделно от това да влезе в комбина с общината за базата на шарана
точно както би трябвало да изглеждат нещата след това изваждане от активите на ад-то им
цялата атрактивност на урода за хвърляне на луди пари в него както от събев така и от евентуалните бъдещи инвеститори които се опитваха заедно с балъчето да намерят от някъде си беше свързана със стадиона
без онзи огромен терен в активите им шарана са абсолютно ненужни за който и да е и се спират всякакви опити за източване на общината в които доколкото съм останал с впечатление сме убедени всички
каквато и да е идеята на събев ако се извади стадиона и след големите им загуби черноморец остава да разчита единствено на добрата воля на събев да им даде някой лев защото до момента всички пари които харчат те са от капитала на ад-то или с други думи общи пари с общината а не лично негови
от тук нататък той няма да може да даде на някой част от земята за да влязат пари в черноморец и да продължат да харчат (както явно планираха след многото им рекламни обиколки по света)
нищо чудно ако това се случи просто парите в черноморец внезапно да свършат
поне аз така виждам нещата

да не говорим че така нещата изглеждат много по-нормални от гледна точка на обществения интерес след като в едно дружество в което са стадиона и отбора никой не може да каже за какво точно отиват парите ... за проектиране и проучвания или за заплатата на балъков и комисионните по трансферите
самата инициатива за такова изваждане от активите и мотивите които са представени показват че явно нещо не е наред

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
ALIVE
вт апр 13 2010, 20:54
Гост
Май балона почна да изпуска ...
Най-отгоре
TojaRaSaN
вт апр 13 2010, 21:19
Гост
само да не стане така, че някой пак да го надуе..
Най-отгоре
ZA
вт апр 13 2010, 21:52
Гост
Не знам доколко е достоверна тази информация. И дали ще се реализира. Ако е истина, обаче, започвам да си обяснявам яростната кампания за водене на зрители за ръчичка на стадиона, томболи, реклами и т.н., само дето не им броят по 20 лв. за посещение. Явно някой спешно има нужда от обществена подкрепа.

На първо място това означава, че строителството на стадион и сгради няма да има нищо общо с ПСФК Ч-ц. И дори да се построи стадион, той ще е общински, а не клубен.

Второ - Събев ще трябва да прави нов бизнес план, защото условията сериозно ще се променят и първоначалния замисъл не може да се осъществи. Дали, обаче, ще е изгодно за него е под въпрос. Общината ще си влезе в ролята на собственик, а от Петрол ще се очаква не да харчи парите, а да ги осигури.

Трето - подарък за Дражев. Човека си има концесия, а Общината ще прави дружество за строителство с Петрол без конкурс и без да има равнопоставеност на други дружества-кандидати. Повод за поне 4-5 съдебни дела.

Четвърто - Ч-ц веднага се превръща в Нафтекс от последните 2-3 години - заложник на Събев и перачница на пари, но без никаква перспектива.
Най-отгоре
PETRUCCIANI
вт апр 13 2010, 21:59
Гост
А какво ще стане с "кампуса"?
Най-отгоре
ji
вт апр 13 2010, 22:00


Регистриран потребител #1
Регистриран: пт юли 21 2006, 20:18
съобщения: 3402
като закрият шарана ли?
еми ще остане за зелената лига

Автобуси от автогарите в Бургас
Най-отгоре
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System