Форуми
Нефтохимик Бургас :: Форуми :: Бургас :: Град Бургас
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Вадят стадион “Черноморец” от имуществото на “ПСФК Черноморец-Бургас”АД
Отиди на страница   <<      
Редактори: ji
Автор Отговор
ZA
чт апр 15 2010, 12:20
Гост
Пламенски написа ...

А защо Събев трябва да е единствения инвеститор?
Не трябва ли да се набират инвеститори по принцип.Все пак това е общинска собственост и трябва да има нещшо,като конкурс и дебати в ОС?


Аз затова писах, че може и да не им излязат сметките. Надяват се, че всичко ще мине като реорганизация на съществуващото дружество, но всъщност се учредява ново дружество, със съвсем различна цел и няма да се мине без обсъждане, а Общината е и уязвима, ако не спази процедурите. Затова, също така, писах, че ако стане е прекрасен повод за поне 5 дела от страна на Дражев, а може би не само от него.
Но пък, духът вече е излязъл от бутилката и явно сегашното положение не може да продължи. Ще бъде интересно!
Най-отгоре
TojaRaSaN
вт апр 20 2010, 15:12
Гост
Създават ново дружество, специално за строежа на комплекс "Черноморец"

Заради икономическата криза строителството на новия Спортен комплекс „Черноморец" в Бургас се забави значително. Това създаде негативен отзвук сред местната общественост.

Поради тази причина кметът Димитър Николов предлага дейността на едноименния футболен клуб в спортен аспект да бъде разграничена от дейността по изграждане на спортния комплекс и управлението на имота. Това може да стане чрез учредяването на ново дружество, при отделяне на част от имуществото на старото „ПСФК Черноморец" АД, а именно Спортен комплекс „Черноморец". Новото дружество би се занимавало единствено с изграждане, управление и стопанисване на Спортен комплекс „Черноморец", а акционерите в него ще останат същите - Община Бургас и „Петрол Холдинг" АД, при равно участие в капитала - 50 на 50 %.

Предложението на кмета Николов ще се разглежда в местния парламент при предстоящото му заседание на 22 април. Ако то бъде прието, старото дружество няма да се преобразува автоматично, а на кмета ще бъде делегиран мандат да започне преговори в тази посока.

В случай, че другите акционери възприемат предложението, ще се изработи Устав на новото дружество, който ще бъде представен за одобрение в Общинския съвет. В Устава може да се дефинира предмета на дейност на новото дружество, като предложението на Общината ще бъде той да е свързан с изграждане на нов спортен комплекс, съгласно представения вече идеен проект. При всички случаи, последното решение ще бъде на Общинския съвет, който е органът, разпореждащ се с общинското имущество. Ако бъде учредено ново дружество, местният парламент ще трябва да упражни своите правомощия и да предложи кои да са представителите на Общината в управителния му съвет.

Припомняме, че през 2007 г., по време на предишния мандат на управление, Община Бургас внесе под формата на непарична вноска в капитала на дружество „ПСФК Черноморец" АД собствен недвижим имот „Спортен комплекс Черноморец".

Целта на извършената вноска бе на това място да бъде изграден нов спортен комплекс, състоящ се от стадион, многофункционална спортна зала, търговски комплекс, развлекателен център и аминистративни сгради.

До настоящия момент, независимо, че имотът е апортиран, Община Бургас прави необходимото настанените там спортни клубове да продължават да ползват базата на комплекса. През това време местната власт не стои със скръстени ръце. След трийсетина години прекъсване в Бургас за първи път бяха построени големи спортни обекти - вече функциониращата спортна зала „Никола Станчев" в „Меден рудник", спортен комплекс „Изгрев" и плувният комплекс в Морската градина, които съвсем скоро ще бъдат официално открити.

В дневния ред на предстоящата сесия е включена и точка, с която Община Бургас иска от „Лукойл Нефтохим Бургас" АД да й предостави управлението на спортната база „Нефтохимик", до стадион „Лазур".

С активната си политика за подобряване и увеличаване на спортната инфраструктура Община Бургас доказва, че ще бъде направено всичко в рамките на възможностите й, за осигуряването на добра материална база и условия за развитие на всички видове спорт.

-ВРЪЗКА-
Най-отгоре
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре


Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System